A

terapeuta

válaszol

Stefan Siman

terapeuta
Terapeuta Ha kérdezne szakértőnktől, jelentkezzen be!
Bejelentkezés
 
 

Stefanszakertoibanner
2009. május 15. 17:07
Anonymus írta:
45.

üdvözlöm.. van egy11hónapos westie kutyuso nagyon keveset eszik lehet ettöl hogy egy nap csak egyszer tud kakilni vagy valami más baja lehet .várom vélaszát köszönöm
az állatTerapeuta válaszol
A "keveset eszik"- az egy eléggé relatív fogalom, mert a táplálék összetétele, alapanyagainak minősége erős befolyásoló tényezők. Kérdésének pontos megválaszolásához ismerni kell a kutya táplálkozási- és folyadékfelvételi szokásait, az etetés számát, a táplálék minőségét, összetételét, a kutya energiafelhasználását, valamint jelenlegi testtömegét. Az egyszeri ürítés nem utal a kutya emésztési vagy anyagcsere rendellenességére.

2009. május 15. 14:42
Anonymus írta:
43.

üdvözlöm! VAN EGY 14 ÉVES SZUKA KUTYÁM.KB.1 ÉVE HA OTTHON VAGYUNK HA NEM, NYÜSZIT, VONYIT, HULLÁMOKBAN JÖN RÁ OKOT NEM TUDOK RÁ. AZ ÁLLATORVOS SEM TUDJA. A LÁBÁRA SZED GYÓGYSZERT MERT NÉHA FÁJ NEKI.MI LEHET A BAJ? VÁLASZÁT KÖSZÖNÖM!
az állatTerapeuta válaszol
Az idős korban lévő kutyának valamilyen kellemetlen érzése, fájdalma lehet. Elképzelhető valamilyen pszichés, vagy a tartási körülményekkel összefüggő kiváltó ok is. "Az állatorvos nem tudja" - diagnózis igazsága nagymértékben függhet az elvégzett vizsgálatok mennyiségétől és minőségétől.

2009. május 13. 09:17
Anonymus írta:
29.

Üdvözlöm!Tudom, hogy ez nem idevaló, de abban szeretném a segítségét kérni, hogy 3 napja hoztuk el a hat hetes kiskutyánkat. és tegnap is és ma is nagyon híg hasmenése volt, megmértük a lázát és 37 fokos. Amúgy egyáltalán nem kedvetlen, játékos eszik és iszik rendesen. Valami betegség vagy csak a táplálék változás lehet?Hogyan enyhíthetjük a hasmenését?Kérem segítsen!Előre is köszönöm!
az állatTerapeuta válaszol
Mindenképpen vigye el állatorvoshoz, mihamarabb. Addig is figyeljen rá, nehogy kiszáradjon a kutyus.
Állatorvosunk a jövő héttől áll rendekezésükre.
a szerk.

2009. május 13. 07:17
Anonymus írta:
28.

Van egy 1 éves Cane corso kan kutyánk. 2 próblémánk van amit sajnos nem tudunk kezelni. Az egyik: pár hónapos korában a szomszéd bántotta kerítésen keresztül és ez többször is előfordult. Azóta nagyon aggreszíven lép fel a szomszédok ellen kerítésen keresztül, és hiába próbáljuk megnyugtatni nem foglalkozik ilyenkor azzal, hogy mit mondunk. A másik: szintén pár hónapos volt amikor pórázon sétáltattuk és egy kertből kirontott rá egy kutya és magharapta. Azóta séta közben minden ház elött támadásra számít és csúnyán acsarkodik a kerítés túloldalán lévő kutyákkal.
az állatTerapeuta válaszol
1./ A nyugtatás ilyenkor többet árt mint használ. A szomszéd jószándékú együttműködése nélkül csak a tünet enyhítésére van mód: figyelem eltereléssel, helyére küldéssel, a helyzetből történő kivonással, a kívánt magatartás forma pozitív megerősítésével, Bach-virág terápiával
2./ Ez hasonló az elsőhöz (negatív élményre egy cselekvéssel reagál a kutya !) a megoldások is hasonlóak. További lehetőségek ez esetben még: az adott ingerkörnyezetben engedelmességi gyakorlatok végzése, deszenzibilizáló tréning, valamint HALTI (fejhám) használata és ezzel a kutya célirányos tréningje
Üdvözlettel: Stefan Siman

első ... 41 42 43 utolsó 
 
 

hírlevél

 

 
Nincs hirdetés!
 

korábbi lapszámaink

 
 

hasznos

felhasználóinknak

hirdetés (1)

 
 

hirdetés (2)