A

terapeuta

válaszol

Stefan Siman

terapeuta
Terapeuta Ha kérdezne szakértőnktől, jelentkezzen be!
Bejelentkezés
 
 

Stefanszakertoibanner
2011. szeptember 10. 16:33
Eva Mikola írta:
5129.

6 eves yorkshire kislany kutyusomat 4 napja ivartalanitattam es fogkoleszedes es foghuzas is volt.Az altatas 1.45 percig huzodott el.Szepen felebredt es mar masodik napon evett es ivott de csak ha oda vittuk az agyahoz,nem hajlando elhagyni az agyat es ha kihozzuk vissza rohan es dugja a fejet a takaro ala.Nagyon felenk lett.Ha idegen jott hozzank rohant a csengetesre es nagy ugatassal fogadta,most egyaltalan nem erdekli..a szeretett jatekai sem erdekli,mint ha nem ismerne oket..Nagyon aggodunk erte.Az orvosnak mar 3x is megmutattuk,de semmi konkretumot nem mond.Depreszios kapszulat adott neki.Es mintha a varratok is zavarnak,de annak kiszedesere meg 10 napot kell varnunk.Kerem tanacsat mit tehetnenk?Ha kivisszuk pisilni,kakilni letudja a dolgat es leul vagy lehasal a fube mint ha felne.Remenykedhetunk,hogy varratszedes utan megvaltozik??? Koszonom valaszat.
az állatTerapeuta válaszol

A depressziós kapszula véleményem szerint ez esetben egy fölösleges tünetkezelés, mivel a kutya nem depressziós, ha nem a szervezetét erősen megviselt altatás utóhatásaitól szenved.

2-5 nap után a hasonló tünetek elmúlnak.

Igyekezni kell étellel, hívogatással, jutalomfalattal, játékkal motiválni a kutyát az aktivitásra.

A varratoknak nincs közvetlen közük a tünethez.


2011. szeptember 6. 11:17
kisbea írta:
5112.

Tisztelt Siman Úr!Azért kérem tanácsát mert 2 éves bernim viszonylag félős volt. 10 hetesen hoztam el, egy 12 hetes orosz mellé, kutyaovi stb, de minden ami új volt, megijesztette (pl. a sétánk során egy addig ott nem levő nagy szemetes zsák), de szép lassan ez elmúlt. Néha ha idegenek közelednek felé félősen felugat még, és az erős hangokat nem kedveli.Nagyon sokat javult,ma már gond nélkül vihetem nagy tömegbe,nem zavarja ha autóból mellette zene dübörög, rém barátságos, de sétahelyünkön a madarakatágyúzással riasztják. Látom, bár sétál örömmel, hogy figyeli a dörrenést, kérdésem, hogy nem ártok-e neki, ha nem veszek tudomást a félelméről, vagy menjünk egy ideig másfelé. Tegnap is beugrott a kocsiba, és onnan figyelte a másikkal való labdázást, aztán egy idő múlva ő is beszállt a játékba. Eddig ha valamitől megijedt, megmutattam neki, elég volt általában egy határozott pórázos rántás és átbillent, szépen jött tovább, de ez most más, ez hang körbe körbe. Várom szíves vál Ön szerint
az állatTerapeuta válaszol

Amennyiben csak enyhék a félelmi tünetek, (nem emelkedik a pulzus, a légzés, nem indul meg erős nyálazás, a mozgás folyamatos marad) akkor nem indokolt a másik útvonal választása.

Az jó, ha nem vesz tudomást a a kutya félelméről - semlegesnek mutatkozik a 3 x NEM szabály gyakorlatát követve: NEM ránézni, NEM hozzá nyúlni, NEM hozzá szólni !


2011. augusztus 24. 09:50
Katalin84 írta:
5067.

Tisztelt Uram! Kb. 4 hónapos törzskönyv nélküli shar pei kislányt vettünk áprilisban. Nagyon szeretjük, viszont az emberekkel teljesen antiszociális. A családból anyukámnak pl. nem hagyja magát megsimogatni, látszik, hogy fél tőle. Szerintem ez nem normális, hisz már hónapok óta nálunk van. Ha idegen jön a házba, nem is látjuk a kutyát. Pl. a száradó ruhától is fél, ha meglibben a szélben. MÁsik fórum szerint elég ingerszegény környezetben tartották, ezért lehet. Hogy tudnánk rajta segíteni?Járunk vele iskolába, de mivel fél az ott lévő emberektől is, ez elég nehéz. Mivel nem pesten élünk, séta közben van, hogy nem is találkozunk senkivel, szóval elég nehéz az emberekhez szoktatni. Mit javasol, mit tehetnénk? Előre is köszönöm
az állatTerapeuta válaszol

A kutya egyszerűen félős.

Ajánlom figyelmébe az ismeretterjesztő e-oktatási programot: www.4tappancs.net

A kutyaiskolában teljesen fölösleges elvinni, ott nem az a cél, hogy a félelme csökkenjen,- esetleg rosszabb lesz az állapota.


2011. augusztus 21. 19:48
Veronic77 írta:
5059.

Üdvözlöm! Van egy 5 hónapos rottweiler keverék kan kutyusunk, hatalmas étvággyal. Kap a kutya száraztápot, ezenkívül rendszeresen főzünk neki, mégis az éjjel elszökött otthonról, és lopott egy kacsát valahonnan. Azt szeretném megkérdezni, hogy tudnám az elejét venni a további "garázdálkodásnak?" Szeretnénk hamarosan ivartalaníttatni, az megoldás lenne? Válaszát előre köszönöm!
az állatTerapeuta válaszol

-        főzött étel időszakos megszüntetése

-        mechanikai korlátozás (kerítés)

-        ivartalanítás

-        nevelés, tanítás, engedelmességi gyakorlatok

-        fizikai és szellemi igények kornak megfelelő kielégítése


2011. augusztus 18. 22:58
kitti86 írta:
5055.

Üdvözlöm!Nekünk egy 1,5 éves kislány (ivartalanított) toy uszkárunk van!Nagyon okos és szófogadó kutya, de pár hete agresszívan viselkedik, ha egy idegen nyújtja a kezét felé.Először szépen lassan közeledik a kutya az idegen keze felé, szépen megszagolja a kezét, majd a következő pillanatban féle harap.Az elmúlt pár hétben 6-7 alkalommal mindig így reagált, ha idegen kéz nyújt felé.Megszagolja, majd felé harap.Mi soha nem bántottuk őt és más sem, ez biztos.Sőt ismerősökkel teljesen barátságos és játékos.Ezelőtt is nehezen hagyta idegeneknek, hogy megsimogassák, de soha nem harapott oda.Nem tudjuk mi változott, sőt egy két alkalommal séta közben is agresszívan nekifutott más kutyák felé ugatva, majd gyorsan visszafut hozzánk.Kérem, javasoljon nekünk valami módszert, amivel leszoktathatjuk erről a viselkedésről. Mi válthatja ki ezt a viselkedést?Kérem, segítsen, mert el vagyunk keseredve, hogy mit ronthattunk el nála.Előre is köszönjük!Üdvözlettel:Kitti
az állatTerapeuta válaszol

Kezdeti dominancia jel, igyekszik fenntartani magának a jogot, hogy nem enged testkontaktust.

A Toy és kistestű ölebek jellemző viselkedési formája az ivarérést követő korban (az ivartalanítás ellenére, mert az főként a szexuális dominanciára van hatással !) ami főként az ilyen kutyák elemberesítéséből, nem megfelelő hierarchikus falkasorrendből, elkényeztetésből és a különböző helyzetekben történő helytelen kommunikációból, nem a fajnak megfelelő tartási körülményekből adódik.

Pontos és szakszerű tanácsokat csak a tartási körülmények és a kutya adatainak ismeretében egy helyszíni megfigyelést követően lehet adni.


2011. augusztus 13. 07:55
privatehooligan írta:
5037.

Üdvözlöm! Van egy 3 és fél éves Rottweilerem. A kutyus a bal melső lábára sántít.Röntgent javasoltak,mindkét mellső lábat,a csípőt is röntgenezték,sem porcleválás,sem disztplázia. Kezdetben rimadylt kapott,kicsi javulás volt megfigyelhető.Most trocoxil tablettát kapott, 2 szemet 16400 ft-ért. Megkapta az elsőt,nem igazán javul.Ahogy az orvos,én is tanácstalan vagyok. Ön szerint merre keressem a probléma okát? Mi lehet vele? Zöldalga port kap tabletta formájában,minőségi Happy Dog táppal etetem,most már 2 és fél éve,előtte flatazort kapott.Segítségét előre is köszönöm!
az állatTerapeuta válaszol
A jelenlegi magyar állatorvosi ellátás és "gyógyítás" egyik jellemzője, hogy nem diagnosztizálnak pontosan, vagy a diagnosztikának nincs igazán eredménye - ennek ellenére még is gyógyszeres kezelés vagy ne 'adj isten OP követi.

(A gazdasági hátteret itt és most ne elemezzük ! A TROCOXIL átlagos állatgyógyszertári ára 1 doboz: 6.000,- és 8.000,- Ft között van. !?)

Egyébként a szer az "osteoarthrosis" esetében hatékonyan működő fájdalomcsillapító, amelyet nagyon hosszú távon, szinte élete végéig kell az állatnak adni - mert csak is így fejti ki a hatását amely nem a gyógyulás, a kiváltó ok megszüntetése, ha nem az állapot, a fájdalom stabilizálása.

A probléma csupán az, hogy írásából nem derül ki, hogy "osteoarthrosis" -t állapítottak meg a röntgen és az egyéb vizsgálatok során, ennek ellenére adtak a kutyának 2 db tablettát (a sz…nak egy pofont, ahogy nagymamám mondotta volt !)

A 'zöld alga' természetesen valamilyen szinten pozitív hatású, de ennek ellenére mindenképpen javaslom, hogy egy valóban szakszerű, részletes kivizsgálással próbálják megállapítani a sántítás kiváltó okát. Mert ez előfeltétele a helyes és eredményes kezelésnek, - függetlenül attól, hogy az klasszikus- vagy alternatív állatgyógyászati módon történik.


2011. augusztus 12. 21:58
edina.gruner írta:
5035.

Üdvözlöm!Van egy 5 éves franciabulldog lány kutyusom.Imádni való,nagyon okos tanulékony.Egy baj van vele, hogy nem mindig szobatiszta(és ez nem sétáltatástól függ),viszont rendszeresen(naponta)pisil az ágyunkba,ülőgarniturára.Megőrülök a szagtól,hiába mosom.kb.1 éve van egy fiú cicánk is ezt ő is eltanulta.Sokszor úgy érzem, hogy az egész lakás egy állat wc.A kutyus kicsi korától ilyen, tehát nem a macska miatt van, egyébként néha a kakit is oda nyomja.Már mindent próbáltunk,szídtuk, szerettük, úgy csináltunk mintha mi sem történt volna...de már nagyon elviselhetetlen.Tudja, hogy rosszat csinál mert remegve bújik valahova,pedig már erőnk sincs leszídni.Mit tegyünk vele?köszönettel..Gruner Edina
az állatTerapeuta válaszol

A jelenség valószínűleg un. "jelölő ürítés" !

A dolgot tovább bonyolítja és nehezíti, hogy van egy másik fajhoz tartozó állat is az élettérben. Azért nem jelenti 100% ban azt hogy "nem a macska miatt van" - mert, ha a macska nem lenne, akkor nagy valószínűséggel már enyhült vagy megszűnt volna a probléma.

Amiket tenni lehet:

·        ivartalanítás

·        rangsorbeállítás

·        M-F-I-J tréning


2011. augusztus 10. 17:10
Jojo írta:
5027.

Jónapot! A probléma a következő: két 9 éves rotweillerhez került egy újabb roti akivel nem voltak nagy gondok de amióta a nagyobbik meghalt teljesen "megbolondult". Kezelhetetlen, ideges vinnyogó ugatást hallat és minden ami idegen felidegesíti pl: a kiscicánk aki most került hozzánk. A cica szívesen oda menne hozzá de a roti annyira ideges lesz tőle, hogy az ajtónak is neki megy teljesen elszabadul benne valami. Sétáltatni ugyanolyan nehéz nem hajlandó megnyugodni azon a környéken sem, amin többször végig ment. (fejhámmal viszem úgy könnyen fegyelmezhető) de mégis aggasztó. Ha nem engedik oda vendégekhez akkor is vadul ugat és vinnyog ha meg oda engedjük fellöki őket. Úgy vélem szegény lelkileg instabil. Amíg a nagyobbik kutyus élt ő fegyelmezte és ettől a kicsi is nyugodt volt. De most nem tudjuk mi a megoldás az elhunyttal semmi ilyen problémánk nem volt. Adatai Két éves kan kutyus nem tenyésztett. Nagyon barátságos, kicsiként járt kutyasuliba. Kérem segítsen köszönöm!
az állatTerapeuta válaszol

A leírt tünet egy összetett hátterű jelenség lehet:

1./ Vannak kutyák amelyek a falkatárs elvesztését, életterükben történt változásokat érzékenyen reagálják le. A tapasztalatom alapján ezt a tünetet jól lehet kezelni Bach-virágterápiával.

2./ A felborult falkarangsor rendkívüli mértékben zavarja a kutyát és önmaga képtelen ezt helyreállítani, beállítani.

3./ A megváltozott falkarangsorra vonatkozólag vagy nem kap megfelelő jeleket, vagy tévesen értelmezhető utalásokat kap a kutya az embertársától. Ebből a főként kommunikációs zavarból eredően olyan viselkedési megnyilvánulások jönnek létre amelyek aztán ismételt félreértésekre adnak okot.

 

A három pontban leírt okok egyidejű kezelése vezethet elfogadható eredményre.


2011. augusztus 9. 23:02
Szittner Adrienn írta:
5024.

Üdvözlöm, érdeklődnék, hogyan lehet egy kutyát kerttisztaságra szoktatni. Weimari vizslánk 6 éves, korábban mindig bent volt, kölyökkora óta szobatiszta, amióta viszont kertünk van, kint lakik, és össze-vissza piszkít a kertben, a fűbe, ahol éppen goendolja. Kislányomat emiatt nem engedem nyugodt szívvel a kertbe, hiszen hiába szedem össze a kutyapiszkot, teljesen nem tudom kiszedni a fűből, és ez így nem igazán higiénikus. Naponta 1 alkalommal megyünk egy kiadós sétára a kutyával, de nem mindig ilyenkor végzi el a dolgát. HOgyan lehetne valami rendszert kitalálni, hogy pl. az ilyen séták alkalmával ürítsen, vagy pedig hogy a kertben mindig ugyanarra a helyre? válaszát nagyon köszönöm, ha lehet, küldje el az aszomjas@ampmmarketing.eu e-mailcímre. üdvözlettel, szittner adrienn
az állatTerapeuta válaszol

Kb. ugyan úgy mint szobatisztaságra.

Napi egy alkalom általában a kutya emésztőrendszeri funkciója miatt nem elegendő, - különösen, ha 2 alkalommal kap enni, vagy a táplálék összetétel miatt hígabb a széklete, tehát gyakrabban érez ingert az ürítésre.

A kertben mindig kb. ugyan arra a helyre - mintaszerű szaganyagnak kell mindig ott maradni, illetve oda kell összegyűjteni az ürüléket (persze nem trágyadomb méretben gondolva, az illatanyag a lényeg, nem az ürülék fizikális jelenléte és mennyisége !!!)


2011. augusztus 6. 18:59
Nikky írta:
5013.

Üdvözlöm! Van egy lassan egy éves, kis termetű, keverék kutyám. A Duna parton lakunk ezért gyakran járunk sétálni a mezőkre, tavakhoz, ösvényeken. Ilyenkor mindig póráz nélkül van. Eddig nem jelentett problémát, hisz mindig körülöttünk szaladgált. Ám mostanában rákapott arra, hogy amint elengedem neki rohan a mezőnek, és olyan mintha nem is hallaná hogy szólok Neki... Persze egy idő után visszajön, de elég kellemetlen, hogy nem tudok parancsolni a saját kutyámnak... Nem tudom mit kellene csinálnom Vele. Szeretném máskor is elengedni, de hogyan szoktassam le arról, hogy elszökdössön? Várom válaszát és köszönöm! Üdvözlettel: T.Nikolett
az állatTerapeuta válaszol

A jelenség a kutya korával van összefüggésbe, - az ivarérettséggel.

A tréningmódszerek részletes leírására itt nincs lehetőség.

Gyakorlatilag a gazdihoz való kötődést, figyelmet és a behívást, a figyelemelterelést kell erősíteni.


első 1 2 3 4 5  ... utolsó 
 
 

hírlevél

 

 
Nincs hirdetés!
 

korábbi lapszámaink

 
 

hasznos

felhasználóinknak

hirdetés (1)

 
 

hirdetés (2)