A

terapeuta

válaszol

Stefan Siman

terapeuta
Terapeuta Ha kérdezne szakértőnktől, jelentkezzen be!
Bejelentkezés
 
 

Stefanszakertoibanner
2011. október 25. 22:45
Tejkifli írta:
5224.

Tisztelt Uram! Kiskutyám kb. 4hónapos foxi, tacskó, staffordshire bullterrier keverék kutyus. Igen érdekes félelemre lettünk nála figyelmesek, ugyanis fél a fehér színtől. Nem eszi meg az ételét ha fehér tálban adjuk neki és a fehér ételekhez sem nyúl hozzá. Egyszerűen csak kikerüli őket, vagy ha az egész fehér, akkor meg sem közelíti azt. Holott mikor hazahoztuk egyből bőszen lafatyolta a tejet. Mi, az orvosoktól való félelemre gyanakszunk hiszen 2hetente visszük oltásra, amit feltűnően jól visel. Aggódunk hogy mi lesz vele ha leesik a nagy fehér hó. Tudna valami tanácsot adni, hogy hogy lehetne megszüntetni eme furcsa félelmét? Előre is köszönöm válaszát. Üdvözlettel: Renáta
az állatTerapeuta válaszol
Tisztelt Uram! Kiskutyám kb. 4hónapos foxi, tacskó, staffordshire bullterrier keverék kutyus. Igen érdekes félelemre lettünk nála figyelmesek, ugyanis fél a fehér színtől. Nem eszi meg az ételét ha fehér tálban adjuk neki és a fehér ételekhez sem nyúl hozzá. Egyszerűen csak kikerüli őket, vagy ha az egész fehér, akkor meg sem közelíti azt. Holott mikor hazahoztuk egyből bőszen lafatyolta a tejet. Mi, az orvosoktól való félelemre gyanakszunk hiszen 2hetente visszük oltásra, amit feltűnően jól visel. Aggódunk hogy mi lesz vele ha leesik a nagy fehér hó. Tudna valami tanácsot adni, hogy hogy lehetne megszüntetni eme furcsa félelmét? Előre is köszönöm válaszát. Üdvözlettel: Renáta

2011. október 19. 11:56
florane írta:
5209.

Üdvözlöm!Befogadtam egy kb.2éves yorkshire lány kutyust!Nagyon szeretjük egymást,okos szobatiszta,de ha magára hagyom bepisil,bekakil!Mit csináljak,hogy ne pisiljen amikor egyedül hagyom?Én vagyok a 4.gazdija,nem volt valami szép élete eddig,biztos a lelke sérült!Mit tegyek??Válaszát előre is köszönöm!
az állatTerapeuta válaszol
A kutyának egyedül maradási félelme, - un. szeparációs félelme, - van, ez okoz naki olyan stresszt ami hatására a tünet jelentkezik.

A jelenség enyhítésére az alábbi lehetőségek vannak:
·        fajnak megfelelő tartási körülmények
·        szellemi és fizikai igények kielégítése
·        tanítás, szoktatás
·        terület leszűkítése
·        interaktív kutyajáték
·        étel eldugása
·        Bach-virág terápia
·        deszenzibilizáló tréning

Minél több lehetőséget sikeresen alkalmaznak egy kutyánál, annál nagyobb az eredmény.


2011. október 10. 19:57
jolanda73 írta:
5192.

Tisztelt Uram!Van egy 8 éves bichon havanese kislány kutyusom.Kb.3-4-éve befogadtunk egy szintén bichon keverék kiskutyát az utcáról.Szintén lány.Az utobbi idöben kb.1-1,2 éve történt elöször,hogy jött az anyukám hozzánk,a saját kutyus nagyon örült,ugrándozott,visongott örömében,és a befogadott kutyus torkon ragadta,és elkezdte ráncigálni,szájzárat kapott,alig tudtuk szétfesziteni a száját,ez még 3 szor,több hónap különbséggel megtörtént,mindig az idegennek örülés volt az ok,egyszer mondjuk a fünyirót ugatták és akkor is nekiment a befogadott kutyus,aki 8 kg,a saját meg 3kg.most 1 nap különbséggel történt,elöször megint vendég jött,utána nap csak mentek egymás mellet.a mindennapokban nincs vele semmi gond,játszanak is eggyütt,a saját kutyus elég féltékeny ránk a kezdetek óta,és szokott rá morogni.nem szeretnék megválni a kutyustól,de a férjem kezét szétnyitja ahogy probáljuk szétfesziteni a száját,és a kiskutyát is féltem,hogy egyszer szétszedi.kérem adjon tanácsot.Üdvözlöm Andrea
az állatTerapeuta válaszol

A kutyák között nincs rangsor különbség, - ezért éles konkurencia helyzetben egymás elleni harcot kezdeményeznek.

Megoldás:

1./ az egyik kutya ivartalanítása

2./ rangsorbeállítás


2011. október 8. 21:33
Borzi írta:
5188.

95 éves gazdija elhunyt egy nagy bundás keverék kutyusnak, egyedül maradt. 8 éve én hoztam menhelyről. Háznál bódítás után a vízóra leolvasó a háza elé tolt egy kukát, órák múlva vettem észre. Azóta nem megy be a házába, hiába csalogatom étellel, hiába szakadt tegnap az eső. 2 napja kap stresszoldót, hogyan segíthetnék neki. Én csak egy-egy órát vagyok a telken, hogy ellássam, kicsit játszak vele. A kutya 12 éves. Egyáltalán jó ez neki, ha nem találok új gazdát, jobb-e neki, ha elalszik. Nagyon sajnálom, de a sajátom miatt nem vehetem magamhoz. Köszönöm.
az állatTerapeuta válaszol

A tartási körülmények változtatása nélkül nincs megoldás.

A döntés joga és lehetősége az Öné.


2011. október 7. 18:18
btadrika írta:
5187.

A kutyámat tavasszal műtötték hólyagdaganattal. Akkor azt mondták előfordulhat, hogy még egy ideig bepisil de az is előfordulhat, hogy esetleg soha többé nem lesz szobatiszta. Egy ideig bíztunk benne, hogy minden rendben lesz, felépül és minden megy tovább mintha semmi sem történt volna, de sajnos úgy tűnik nem így van. A kutya minden áldott nap bepisil míg mi nem vagyunk otthon! Az is előfordul hogy a saját fekhelyére pisil! Sőt az utóbbi napokba már a szobákba is „betör” és ott randalírozik. Az érdekes az, hogy amikor otthon vagyunk mindig jelez ha dolga van és az éjszakét is gond nélkül kibírja. Néha úgy tűnik mintha „ajándéknak” szánná mire hazaérünk. Amit észrevettünk és talán fontos talán nem, az az, hogy kapar – mintha vackolna – és általában akkor pisil be. Az normális, hogy folyton kapar? Nem tudom, mi lehet a baj. Fizikai a gond vagy lelki? Ha van ötlete akkor írja meg kérem..
az állatTerapeuta válaszol

Nem írta meg a kutya nemét !

Ez nagyon befolyásoló tényező lehet.


2011. október 5. 10:15
cszmdia írta:
5181.

Tisztelt Terapeuta! 7 hónapos beagle kutyánkról van szó, akivel rengeteget küzdünk mostanában. 6 hetes korában hoztuk el,és mivel mivel nem szerettük volna napi 8-10 órára napközben magára hagyni, párom anyukájához szoktuk átvinni napközben, és délutántól, másnap reggelig, illetve hétvégeken van velünk.A kutyus nálunk, és párom anyukájánál más fajta nevelésben részesül. Mi arra neveltük, hogy meglegyen a helye, és ne az ágyunkat birtokolja, megszokott időpontokban egyen, és csak akkor, ne kapjon más ( a mi ) ételünkből ha kunyerál. Ez az anyukánál másképp működik. A fő problémánk, hogy páromat napi szintem "betámadja" ha hazaérkezik, vagy ha nem az van amit ő akar. Nekiugrik a lábának, harapdálja, morogva fut körbe -körbe, és nem hagyja abba. Egy kutyakiképzőtől azt a tanácsot kaptuk, hogy ilyenkor le kell fogni, a földön fekve addig amíg le nem nyugszik. Ezt pár napja alkalmazzuk, de ez sem tűnik hatásosnak.Ha egyedül vagyok otthon, semmi gond nincs vele.Ön mit tanácsol mit tegyün
az állatTerapeuta válaszol

A kétféle tartási körülményen, nevelési szokáson - én nem tudok változtatni. Amíg ez az állapot van, addig nem sok remény van a változásra !

A kutyakiképző tanácsa akkor működne, ha nem élné a kutya kétlaki életet.


2011. szeptember 26. 19:35
furima írta:
5170.

Tisztelt Terapeuta! 4 éves terrier jellegű (stadtforshire - rottweiler) keverék kan kutyánkkal eddig semmi gond nem volt. Nálunk született, mi neveltük fel. Eddig odaadóan rajongott az egész családért; a férjemet, mint legfőbb gazdit szinte önkívületig szerette. Mostanában azonban próbálja átvenni az irányítást; félti tőlünk az élelmét és ránk is támad. Eddig teljesen megbízhattunk benne, de most látszik rajta, hogy valami nem stimmel. Nem tudjuk, hogy mi váltotta ki belőle ezt a hatalmi harcot és hogy mi a teendőnk, hogy feladja. Nagyon szeretjük, nem akarunk megválni tőle, de azt sem szeretnénk, hogy tartani kelljen a saját kutyánk támadásától (2 gyermekünk van). Az ivartalanítás esetleg segítene?
az állatTerapeuta válaszol

Utólag már nem sokat, előtte, - amikor az "idegen" helyre elkerült, Bach-virágterápiás kezeléssel lehetett volna könnyebbé tenni a helyzetét.

Vigyék sokat változatos környezetbe, sétálni, játszani, más kutyák közé, stb.


2011. szeptember 20. 20:19
balooo írta:
5159.

Abban tudna segíteni, hogy a regiszráció és a visszaigazolás után a 4tappancs.net miért nem enged hozzáfrni a tartalomhoz. Az előző kommentelőhöz hasonlóan félős kutyus gazdája vagyok, és szsertnék utánajárni, hogy mit tehetnük.
az állatTerapeuta válaszol

A jelentkezési lap és az oktatás költségeinek beérkezését követően aktiváljuk szerepkörének megfelelő hozzáféréseit.

Az oktatások, képzések jelentkezési lapjait megtalálja és itt letöltheti >>> http://www.4tappancs.hu


2011. szeptember 19. 08:37
Gy.Anita írta:
5152.

Kedves Szakértő!10 napja van nálam a kiskutya aki miatt írok,4éves csivava kislány.Vidékről vásároltuk,most lakótelepen él.Miután hazaérkeztünk vele tudtuk meg,hogy soha nem volt sétáltatva illetve 4évig egy ketrecben élt.Engem már kezd elfogadni, kedveskedik megengedi,hogy megsimogassam és követ is.Viszont ha valaki bejön a szobába teljesen befordul,csak sír a sarokban .kezd szobatiszta is lenni, lent már eljutottunk a napi 1-4 méter sétáig.a saját árnyéka is halálra rémiszti,és etöl a kis sétától is fájnak a lábai.Senki másnak nem engedi,hogy megérintse csak nekem,más kutyáktól fél , állatorvosunk szerint ne is engedjem oda idegen kutyához mert zsákmány állatnak nézhetik.Nem tudom ,hogyan kéne szocializálnom. kézben sokat sétálok vele hogy szokja a zajokat.Ha magára hagyom akár 1 percre is a szobában bepisil. ételt tőlem elfogad de vizet nem ,ruháimat ellopja és begyűjti magának,páromtól még mindig fél szinte rá sem lehet nézni másnak.tudom ,hogy 4évesen nehéz lesz vele.Mit tehetnék?
az állatTerapeuta válaszol

Szakmai Üdvözletem a szaporítónak !!!

Az hogy egy kutya egy fajtársát zsákmányállatnak néz, az nem azon a kutyán múlik amelyik a zsákmány szerepét játszaná, ha nem azon amelyik a támadó zsákmányszerzőt !!!

Szakmai Üdvözletem az állatorvosmak is !!!

Milyen elgondolásból "vásárol" valaki egy 4 éves kutyát, annnak a reményében, hogy a pénzéért egy rendes, normális, kifogástalan állatot fog kapni ???

Nagyon szélsőséges félős kutya esete, kb évente 1-2 alkalommal kerülök ilyenekkel kapcsolatba.

A félelmének legyőzése, az önbizalom erősítése egy hosszú és lassú, kb. 12 - 16 hónapos folyamat, jó esetben 70 -90 % os eredménnyel.

Ajánlom figyelmébe a www.4tappancs.net "Félős és agresszív kutyák" ismeretterjesztő programját.

Csak az állat és a tartási körülmények adatainak ismeretében egy megfigyelést követően tudok pontos és testre szabott tanácsokat adni.

 


2011. szeptember 13. 17:08
csabeszka írta:
5140.

Tisztelt Uram!Azzal a problémával fordulunk Önhöz hogy van egy 4 éves kislány Westie kutyusunk aki az elmúlt időszakban teljesen zárkózott lett és barátságtalan.Lakásban tartjuk de sokat sétálunk vele és próbálunk a kedvében járni,sikertelenül..újabban már nem is nagyon örül amikor hazaérünk!A kutyus teljesen egészséges.Lehetséges hogy az a probléma hogy még nem párosítottuk?Mit tanácsol?Várjuk megtisztelő válaszát!Köszönjük!
az állatTerapeuta válaszol

A fajfenntartási ösztönnek nincs közvetlen köze az állat tüneteihez. (az emlősök közül csak az ember és a delfin közösül NEM fajfenntartási szándékkal !!!)

Ebben az országban így is 2-3 -szor annyi kutya van mint amennyit a társadalom el tud tartani a fajnak megfelelő tartási körülmények között !!!

Valamilyen szervi vagy pszichikai okai lehetnek.

Csak az állat és a tartási körülmények adatainak ismeretében egy megfigyelést követően tudok pontos és testre szabott tanácsokat adni.


első 1 2 3 4 5  ... utolsó 
 
 

hírlevél

 

 
Nincs hirdetés!
 

korábbi lapszámaink

 
 

hasznos

felhasználóinknak

hirdetés (1)

 
 

hirdetés (2)