A(z)

orvos

válaszol

dr. Siver László

orvos
orvos
Ha kérdezne szakértőnktől, jelentkezzen be!
 
 
ok

2012. október 26. 16:15
pallaginemarti írta:
5710.

Tisztelt Doktur Úr! A családban van egy fiú Berni pásztor,1 éves múlt júniusban. Kérdésem az lenne, hogy mekkora mennyiség az étel adagja naponta, ha konyhai ételt, és tápot is kap keverve? Volt már kövérebb, de most vékonyabbnak látom. Nem tudom, elég-e neki amit kap. Vagy adjunk napközben külön szárazat pluszban? Gondolom télen több kalória kell neki, bár tavaly sem volt fázós. Válaszát előre is köszönöm, tisztelettel: Pallaginé
A konyhai maradékok nem kutyába valók!
Jó minőségü száraztáp az megfelelő.
Igen , télen kb 20 %-al magasabb a kutyus tápanyagigénye ( fűtésköltség :-) )


2012. október 25. 21:32
rajne.kriszti írta:
5709.

Üdvözlöm!Ismét babeozis...5 hónapos berni pásztor kölykünk hátsó két lába remegve keresztbe állt péntek reggel, nem evett, ivott, dülöngélt, elbújt előlünk, hívásra sem jött.egy-két óra múlva orvosi diagnózis ránézésre:magas láz,babeozis.4 szuri, reggelre szaladni fog-mondta.Utánaolvasva minden tünet előjött, hányás,hasmenés, gyengeség, élő-halott fekvés, nem ivás.Szombat reggel nem szaladt, mi igen a dokibácsihoz.Nem volt láza, újra szurik, és ennyi.Az ajtóból visszakérdeztem azt olvastam ha nem iszik, pótoljuk valahogy, na jó-mondta, adott infúziót.Véres-barnás pisicseppek jelentkeztek, fehér habos hányással.Ne sírjon, meggyógyul, mert fiatal-vigasztalt. Szombat du, fekve csóválta még a farkát, de már a fejét sem tudta emelni, majd bevittem, az ölemben simogattam, hiába törölgettem a száját vízzel, stb.Éjfélkor temettük el.Nem hibáztatok senkit, de:megtett mindent az orvos?kérem ne védje, ha nem.Vérvétel?őszinteség, ne reménykedjünk,sárgaság jelei nem voltak még sehol.Nagy a bánat.
ha tényleg babesiosis akkor napi 1x vagy kétszer minimum intravénásan legalább 500 ml infusio egy ekkora kutyusnak és a babesia ellenes szerek. De ezen esetekben a laboratóriumi vizsgálatok is elengedhetetlenek. A babesiából való gyógyulást nem befolyásolja a kor. VAgy kiirtjuk a szervezetből a kórokozót, vagy nem. Vagy meg tudjuk előzni a szövődményeket, vagy már késő

2012. október 23. 20:15
pintercsenge írta:
5708.

Üdv! Nekem egy 4 éves tacskó,kan kutyám van!A probléma az,hogy elég sokszor hány és főleg epeszerűt...Mi lehet a baj? Előre is köszönöm!
nagyon sok probléma okozhat hasonló tüneteket, javaslom mielöbbi orvosi vizsgálatát

2012. október 22. 16:55
vcsopeszke írta:
5707.

Tisztelt Doktor Úr. Sok ételről hallottam, hogy káros a kutya egészségére. Szeretném megkérdezni, hogy a mákkal mi a helyzet? Ehet a kutya mákos dolgokat? Köszönöm.
nem kutyába való

2012. október 21. 18:19
Dithe írta:
5706.

Tisztelt Doktor Úr! Golden retriever kutyánk 10 éves. Pár hete azt vettem észre, hogy megváltozott az ugatása. Mély hangja, most magasabb, erőtlenebbnek tűnik.
???? esetleg meg kéne vizsgáltatni

2012. október 18. 12:14
scossia írta:
5705.

Ha már felmerült a babézia, most találtam egy kullancsot a kutyám pofiján, szerintem ma mászhatott bele. Sajnos nem tudtam jól kiszedni, szétnyomódott, viszont szerintem nem szívott még vért. Azt olvastam a babézia kórokozójának kell bizonyos idő, míg fertőzőképes formába jut a kullancs vérszavásakor, akkor ha most bele is került, az még inaktív? Mennyire kell félnem?
? mindíg jó megijedni! figyelje a kutyust

2012. október 16. 03:00
Gy Ferenc írta:
5704.

Tisztelt Dr. Úr.Pár sorban elmondanám a problémámat.Vásároltam egy Rottweiler törzskönyvezett 6 hetes kutyát,eredetileg beteg gyermekem mellé szántam terápiás kutyának, de mivel a kisfiam nem fogadja el társként így a másik két gyermekem és az én kedvencem lett.Vásárláskor a Tenyésztő azt mondta,hogy a kutyus egészséges a fogazata megfelelő.Én nevelgettem a kedvencet és kisebb korában nem nézegettem a fogait,de egy év elteltével kiderült,hogy a harapása megfelelő viszont a szemfogak mögött 2-2 foga hiányzik.Kérdeztem állatorvost,és Ö azt mondta,hogy akár 2-3 éves koráig is kinőhetnek azok.Újabb eltelt 3 hónap után a várva várt fogak nem jelentek meg.Olyan kérdéssel fordulok Önhöz,hogy vajon a fogak megérkezhetnek-e valaha,ez a probléma genetikai eredetű-e és a tenyésztő tudhatott-e erről a hibáról?Még arra lennék kíváncsi,hogy a testvérek is ilyenek-e ill. az esetleges utódok örökölhetik-e,és miből eredhet ez a probléma ha a szülők törzskönyvezett tenyészszemlével rendelkező pár volt.
Ezek a fogak soha sem fognak kinőni. A praemolaris fogak hiánya rendszerint örökletes probléma. Ez kizáró ok a tenyésztésből. Ha a kannak és a szukának is komplett fogazata van, és utódaiknál még nem fordult elő foghiány, akkor nem biztos, hogy tudja a tenyésztő, hogy probléma van.

2012. október 15. 17:18
Szandruska írta:
5703.

Tisztelt Doktor úr! Van egy 5 hónapos német boxer kölyköm. MIndig furcsán nagy hasa volt. Az étévgya sem volt az igazi. Másfél hete nagyon komoly hasmenés kezdődött nála, elvittük állatorvoshoz aki azonnal a nagy hasával kezdett foglalkozni. Meg ultra-hangozták amiből az derült ki h abnormálisan nagy a mája és hogy folyadék van a hasüregében. Vettek tőle vért, az eredményekből semmi konkrét nem derült ki, annyit tudtak mondani h valami enyhébb májbetegség. Kaptunk egy rakás gyógyszert és vitamint. A széklete még mindig nem tökéletes, híg a kapott tabletták és paszta ellenére is(ezeket 4 napja kapja). Ezeket a gondokat elszámítva a kutyus nagyon eleven, vidám és aktív! A kérdésem az lenne h Ön szerint a probléma lehet vele született? Milyen gyógyszereke ajánlana neki? Milyen diétát ajánlana, esetleg vitaminok(a hasmenés miatt sokat fogyott)?
Igen, akár veleszületett is lehet. De arra a kérdésre, hogy milyen gyógyszert ajánlanék, hogyan vár megalapozott választ, amikor azt sem tudom, hogy mi a pontos diagnózis és még ha tudnám a kolléga diagnózisát, akkor is csak alapos saját vizsgálat után ajánlhatnék felelősségteljesen bármiféle gyógykezelést is.

2012. október 14. 08:29
ilaci írta:
5702.

Tisztelt Doktor Úr! a kutyám térdénél volt egy seb,séta során vágta el kb 1-2 éve. azóta kezelem,orovos tanácsa szerint, kívülről szépen begyógyult,de ha megnyomom, azonnal genny spriccel belőle.az orvosunk azt mondta,nem tudja kivágni onnan a területet, mert nagyon fog feszülni a bőr,így további antibiotikum, és helyi kezelést tanácsolt. mivel semmi javulás nem volt,(bár a kutyát nem zavarja a sebe) felkerestem egy másik orovost is, aki csinált egy vértesztet, és kiderült, a kutya bőrférges. állítólag ezért nemgyógyul a sebe. a másik kutyámat is azonnal elvittem, akinek negatív lett a teszt! a kutyák havonta cseppentve vannak,pedig állítólag ezt szúnyog okozza. a szívféreg teszt negatív lett! kapott tablettát,de állítólag kevesebb mannyíségben, nehogy eldugitsa a vércsatornát a kijövő giliszta. sajnos az orvosom heteig külföldön lesz,és a hírtelen sokktól nem kérdeztem meg, hogy ez a féreg hogyan távozik, és nem kell-e speciális cseppentős készítmény a tabletta melett? köszönöm!Lászl
a térdét nyugodtan meg lehet operálni, a cseppentős készítmény pedig nem árt, hasznos lenne. Az elhalt microfilariakat a szervezet "felszívja", eltokolja.

2012. október 13. 11:48
mozso írta:
5701.

Tisztelt Doktor úr! Azt szeretném megkérdezni,hogy egy 7 hónapos kutyust el lehet-e már vinni egy 20km-es gyalogtúrára? (nem erőltetett menet,kellemes túra tempó kis pihenőkkel) A kutyus keverék anyukája németjuhász,ő pedig teljesen labrador kinézetű,jelenleg 30kg,egészséges, meg van minden oltása. Köszönöm!
minden további nélkül


első ... 6 7 8 9 10  ... utolsó 
 
 

hírlevél

 

 
Nincs hirdetés!
 

korábbi lapszámaink

 
 

hasznos

felhasználóinknak

hirdetés (1)

 
 

hirdetés (2)