A(z)

orvos

válaszol

dr. Siver László

orvos
orvos
Ha kérdezne szakértőnktől, jelentkezzen be!
 
 
ok

2012. november 13. 10:56
rakoczy írta:
5721.

Üdvözlöm! Én írtam a boxer ügyében. A véreredménye: Megnevezés Eredmény Egység Referencia tartomány - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Vérkép Vörösvérsejtszám : 3,30 T/L - 5,50 - 8,50 Hemoglobin : 80 g/L - 120 - 180 Hematokrit : 24,9 % - 38,0 - 57,0 MCV (átl. vvs térf) : 75 fL 61 - 80 MCH (átl. vvs Hb) : 24,1 pg 20,0 - 26,0 MCHC (átl. vvs Hb kon: 319 g/L 300 - 360 Vvs méret szórás : 10,1 - 12,0 - 13,2 Thrombocyta : 270 G/L 150 - 450 Átl. vérlemezke térf.: 15,4 fL + 8,5 - 14,5 Thrombokrit : 0,42 % Makrothrombocyta : + Fehérvérsejtszám : 8,4 G/L 6,0 - 15,0 Neutrophil (Advia 120: 6,2 G/L 4,3 - 9,0
sajnos ezeket csak a komplett vizsgálat függvényében tudnám értékelni. csak egy laboreredményből nem tudok megalapozott következtetést levonni

2012. november 9. 21:29
rakoczy írta:
5720.

Üdvözlöm Doktor Úr! Rákóczy László vagyok! Van egy boxer kutyánk. A "betegsége" ott kezdődött,hogy nem emelte normálisan a farát,vagyis nem volt normális a test tartása. Kihívtam az állatorvost és azt mondta,hogy gerincsérv gyanús és javasolja,hogy vigyem el egy röntgen felvételre. Emelett kedvtelen,illetve reszketett a kutyus. Ezt nem a felvételt nem csinálták meg,inkább vettek tőle vért. Az eredmény nem lett túl jó. Vese,máj és a gyomor eredmények nem jók. A doktornő azt mondta,hogy a vese a normál értékekhez képest a hússzorosa. Ezen kívül semmit nem közöltek velem,mármint semmilyen diagnózist nem állapítottak meg,tanácstalanok. Viszont már jó kedvű,voltunk sétálni,játszottunk is,de még most sem az igazi és még mindig sokat pihen. Olyanról már hallottam hogy kullancs vezetett ilyen drasztikus értékekhez,de én nem láttam benne kullancsot. Ön szerint mi lehet ennek az oka? Mit tehetek a kutya érdekében? Van esély a javulásra? Mit tanácsol mit tegyek? Köszönettel: Rákóczy László
akár kullancs által okozott problémák is lehetnek, de a beteg vizsgálata és a laboreredmények ismerete nélkül nem lehet megalapozott véleményt mondani .

2012. november 7. 21:04
vitez írta:
5718.

Tisztelt Doktor Úr! 2 éves német juhász kutyusom van, gyakran viszket/fáj a füle. Az állatorvosa megnézte, nincs begyulladva, azt javasolta, tisztítsam neki rendszeresen. most megint erősebb a problémája, véresre kaparta a fülét. Szeretném elvinni egy olyan orvoshoz is, aki konkrétan kutyák fülére (is) specializálódott, esetleg bele tudna nézni műszerrel..Tudna ajánlani esetleg Budapest/ Pest megyében valakit, vagy hogy hogyan tudnék utánanézni ennek? előre is köszönöm
erre elvileg minden állatorvosi rendelő felkészült. A fültükör az alapfelszereltség része kell, hogy legyen és a kórokozó tenyésztéshez a mintavételt is bárki el tudja elvileg végezni, csak akarat kértdése.

2012. november 6. 22:24
Ibcsi írta:
5717.

Tisztelt Doktor Úr! Nagyon aggódom kutyusomért, aki egy közép-ázsiai juhász, ugyanis szombat reggel elég furán viselkedett, pénteken este még semmi baja nem volt, nagyon vidáman várt haza, ugrált, várta a jutalomfalatját, amit jóízűen el is fogyasztott, de másnap reggelre dülöngélt, fáradt, bágyadt volt. Megijedtem és azonnal orvost hívtam, aki tüdőgyulladást állapított meg. Holnap már az 5-dik erős antibiotikumot kapja injekcióban, mellette javasolta a napi 3x-i hurutoldót, amit természetesen beadunk neki. Ma már nem volt lázas, de sajnos más javulást nem látunk, zihál, fáradt, nem hajlandó enni, igaz ma belé kanalaztunk egy pohárka levest. Folyadékot egy keveset azért iszik. Kérem nyugtasson meg, hogy meg fog gyógyulni és kb. hány nap után vehetünk észre rajta javulást. Valamint még annyit kérdeznék: mitől kaphat egy ilyen nagy, edzett kutyus tüdőgyulladást, mivel előzhetem meg, hogy még egyszer ez ne fordulhasson elő. Nagyon szépen köszönöm mielőbbi válaszát. Tisztelettel: Ibcsi
Sajnos a tünetek alapján itt más betegségek is szóba jöhetnek. Szívelégtelenségtől kezdve több tucat. Ha ennyi idő alatt nem volt lényeges javulás, alapos kivizsgálást javaslok.

2012. november 5. 12:53
doggen írta:
5716.

Tisztelt Doktor ÚR! Egy genetikai eredetű kérdéssel fordulok Önhöz. Kimutatható e kölyök apa genetikai kapcsolata vérteszt eredményével. Tudom hogy könyebb lenne anya-kölyök-apuka hármasból, de az anyuka nem áll rendelkezésünkre, viszont a két apuka közül az egyik igen, s mivel nagy a hasonlóság s feltételezhetően történt véletlen fedezés szeretnénk genetikai úton is megnézetetni őket. A kérdés az lenne hogy sikerülhet e apa-s kölyök vérmintájából genetikai egyezést kimutatni. Válaszát tisztelettel Köszönöm. Gergely
Igen megoldható a vélhető apa kiválasztása.

2012. november 4. 22:34
kinga87 írta:
5715.

Kedves Doktor úr!Elnézést, hogy újból írok, de már csak Önben van minden reményem. Én vagyok a szives cica gazdija.Sajnos az ennivalóval még mindig nem hajlandó bevenni a gyógyszereket a cicus, viszont ha én adom be neki szájon át, a beteg szíve annyira felpörög, hogy egész nap rossz ránézni olyan rosszul van. Nagyon nyáladzik közben. Nagyon szeretem ezért is rossz kínozni pedig tudom , hogy ezek a gyógyszerek az életben maradáshoz szükségesek. Az orvosok azt mondják nem tudom beadni, akkor altassam el. Én viszont minden követ meg szeretnék mozdítani ahhoz, hogy megmentsem, hiszen láttam amíg megette a gyógyszert, hogy jobban lett.Megköszönném, ha tudna tanácsot adni hogyan adjam be a gyógyszert, hogy használjon is, hiszen 5 gyógyszerről van szó. Nem tudom ha csak a dilzemmel és furosemiddel próbálkoznék eleinte az nagyon rosszat tenne?Előre is köszönöm a segítségét: egy aggódó gazdi
Próbálkozzon csipesszel és nagyon gyorsan beadni. Ha kellőképpen begyakorolta, nem fogja megviselni a cicát.

2012. november 3. 23:35
kinga87 írta:
5714.

Nagyon szépen köszönöm, gyors és megnyugtató válaszát a doktor úrnak! További sikeres munkát kívánok!
köszönöm!


2012. november 3. 15:41
kinga87 írta:
5713.

Kedves Doktor úr! A macskám 14éves és sajnos júliusban összegömbölyödött és hevesen vert a szive. Elvittük orvoshoz,azt mondták gennyes a méhe ,másnap ivartalanították. A Szive maradt szapora. Nem nyugodtam meg elvittem egy másik orvoshoz ahol kiderült,hogy a bal kamra-pitvar tág. A pitvarnál 21mm van írva.Aorta átmérő 5mm, aorta bal pitvar 1:3arány. A mitralis megvastagodott, regurgitatio, aorta felgyorsult áramlás 260cm/s, pulmonalis 170cm/s. Kamrai septum hypertrophizált,az aorta előtt kiáramlási pályát szűkítő izomrészlet. Aspirint,furosemid,panangin, dilzem,qvamatelt szed.okt.23-tól szedi de tegnap előtt óta nem hajlandó megenni a gyógyszert. Most szájába adjuk.Sajnos nagyon ver a szíve, fáradékony.Érdeklődnék,hogy már nincs remény hogy jobban legyen a cicus. Nagyon rossz a tehetetlenség. Nem akarom, hogy szenvedjen, de elengedni sincs szivem. Van amelyik orvos azt mondta gyógyszerek elélhet még, de volt olyan is aki elakarta altatni. Előre is köszönöm válaszát: Egy aggódó gazdi
Nagyon alapos volt a vizsgálat! A gyógyszerek is megfelelőnek tűnnek. Az idő a mi a gyógyszerezés megkezdése óta eltelt, még nagyon kevés. Ahhoz, hogy a szívgyógyszerek jhatására beálljon a szív és a keringés státusza, minimum 2 hétnek kell eltellnie. Remélem javulni fog a cicájuk!

2012. november 1. 08:08
Szeretemakutyam írta:
5712.

Jónapot! A kutyám már 2 napja nem eszik semmit, ha meg mégis egyből kihányja.megy a hasa, semmi szilárd ürülék nem jön belőle, de ezt már akkor észrevettük mikor evett. Hörgő hangot ad, mikor veszi a levegőt, és mivel sem vizet sem semmilyen táplálékot nem fogyaszt, menni is alig tud. Persze a hányás folyamatos, adtunk neki meleg ennivalót ,tejet azokból kicsit evett tegnap. Kérem minél hamarabb válaszoljon, mert nem fogja sokáig bírni. Előre is köszönöm válaszát. Üdv:Nikolett
Kedves Nikolett!!!! Az ön felelőtlensége határtalan! Viselkedésével elköveti az állatkinzás büncselekményét!
Nagyon beteg a kutyája, és engem kapacitál, hogy mielőbb válaszoljak, ahelyett, hogy már rég elvitte volna állatorvoshoz!
Szeretem a kutyám a bejelentkezése! Nem szereti a kutyáját!!!
Interneten keresztül sem megvizsgálni, sem meggyógyítani nem tudom.
Ez a fórum általános kérdések megvitatására hivatott. Itt gyógyítani, gyógykezelni nem tudok sajnos! A csodatévők akik képernyőn keresztül gyógyítanak, egyes kereskedelmi TV csatornáknál találhatóak!

2012. október 30. 16:19
amaro írta:
5711.

Tisztelt Doktor Úr! Van egy fiú és egy lány Sharpei kutyusom 2 évesek,a fiú 1 hete minden evésnél pár falat után fehér nyálkás habot hány,ha lassan kis adagokban etetem akkor is pár falat után elmegy hányni,minden típusú táplálékot próbáltam neki adni minden meg is eszik de minden kijön belőle és ,pedig van étvágya nem szomorkodik nem látszik rajta semmi de elkezdett lefogyni!,ez mitől lehet ön szerint?Köszönöm üdv :amaro
Ki kell vizsgálni!!!! Ezekre a kérdésekre látatlanban csak hülye választ tudok adni, mert ilyen elváltozásokat több tucat betegség is okozhat

első 1 2 3 4 5  ... utolsó 
 
 

hírlevél

 

korábbi lapszámaink

 
 

hasznos

felhasználóinknak

hirdetés (1)

 
 

hirdetés (2)