A(z)

orvos

válaszol

dr. Siver László

orvos
orvos
Ha kérdezne szakértőnktől, jelentkezzen be!
 
 
ok

2012. november 18. 16:23
sensimilla írta:
5731.

Kedves Doktorúr! 9 éves molosszerünknél nagy valószínűséggel csontrákot (osetolysis és sclerosis egyszerre) diagnosztizáltak. A bal mellső lábát nem terheli, boka izületén szabad szemmel is látható daganat van, a röntgen is azt mutatja, hogy a csonton keletkeznek a kinövések. Úgy döntöttünk, hogy ennyi idős kutyát már nem teszünk ki biopsziának, a biztos diagnózis érdekében, hanem amíg tudjuk csillapítjuk a fájdalmát, és ha már nem tudjuk, akkor a mancs a kézben átsegítjük a szivárványhídon. Egyelőre jó kedélyű, tele szeretettel, jó étvágyú, és néha még a házat is őrzi. Rymadilt kap, persze ettől a lábát nem tudja terhelni, de szívesen veszi be, bízunk benne, hogy enyhíti a fájdalmát. Ami vitás kérdés a családban, hogy az orosunk azt mondta Rymadil után a következő lépés norszteroid lehet, édesapám azt mondta azt már nem szeretné megvárni, én bizonytalan vagyok, és nem találok infót a neten a hatásokról és mellékhatásokról. Tudna erről tájékoztatni? Tisztelettel, Kitti
soha nem szoktam gyógyszert ajánlani, meg nem kívánt reklámtevékenység is, de most megteszem. Létezik egy nagyon jó hatásu fájdalomcsillapító, TROCOXYL tabl. a neve.

2012. november 17. 10:22
Vikii írta:
5730.

Tisztelt Doktor úr.! Minap kozmetikusnál volt a Bichon Havanese kutyánk. Nyírás közben megjegyezte a kozmetikus, hogy szokatlanul piros a heréje. Azt szeretném megkérdezni, hogy ez mitől lehet és, hogy mivel kezeljük, ha esetleg házilag is gyógyítható. Előre is köszönöm válaszát. Tisztelettel: Viki
Állatorvossal!

2012. november 16. 20:16
kacs írta:
5729.

Tisztelt Doktor Úr! Van egy 3 és fél éves szuka vizslánk. Refluxos tünetet észleltünk nála. Reggel éhgyomornál is előfordul. A táp mellett rizst, főtt húst, sárgarépát kap. Hányást nem tapasztaltunk. Az állatorvosunk 2 hetes Quamatel kúrát ajánlott. Ön szerint ezen kívül tehetünk még valamit, hogy javuljon a helyzet nála? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Reni
Igen! kivizsgáltatják, hogy mitól lehet. Nem a tuneteket kell kezelni, hanem a kiváltó okot megkeresni és megszüntetni amennyiben lehet.

2012. november 16. 10:05
szandra23 írta:
5728.

Tisztelt Dr. Úr! van egy 9éves westie-m és a farka feletti részen picivel feljebb egy nagy holyag alakult ki ami véresnek tünik belülröl vérholyag vagy vérömleny lehet? fekete nadálytő krémmel kentem kuraszerüen az segitett rajta szebb lett de egy idö után nem láttam változást.Van rá valami kenöcs vagy mütét lesz? mennyibe kerül egy mütét?köszönöm és várom válaszát.Szandra
Megint egy végiggondolatlan, megválaszolhatatlan kérdés!!!! Milyen műtét??? Mi a baja??? nem gondolja, hogy az internetdrótokon keresztül nem látom a kutyáját, sőt még az ön gondolatait sem tudom olvasni?
Meg kéne keresni az állatorvosát és megbeszélni vele a teendőket és az árakat.

2012. november 15. 19:28
gigi023 írta:
5727.

Kedves Doktor Úr! remélem minél hamarabb választ kapok, mert nagyon aggódom a kutyusom miatt. 12 hetes Sharpei kislány, aki alapjában véve egy nagyon játékos ugribugri szaladgáló aktív kutya, ma délutánra csak feküdt bágyadtan, nem mozgott. Szaladtam vele az állatorvoshoz, megmérte a lázát, magas láza volt. Ebből megállapította hogy babeziózis. Én nem találtam benne kullancsot. Ez tényleg ilyen egyértelmű? Valamint kapott injekciót és azt mondta a doki, hogy ha megéli a holnapot akkor meggyógyul, adjak neki fekete teát víz helyett. Mit tehetek még érte? mi lehet még ha nem ez? milyen a gyógyulási aránya ennek a betegségnek? köszönöm előre is a válaszát. Üdv: Ági
Keresen egy állatorvost a kuruzsló helyett.
A babesiosis diagnózisa laborvizsgálat alapján mondható ki!
A fekete teánál a babesiosis ellenes szerek és a a vénás infuzio adequatabb kezelést jelentenek.

2012. november 15. 12:23
Tara82 írta:
5726.

Kedves doktor ur! Egy uszkar-bichon keverek kutyam van, 10 honapos,4 napja vettem eszre hogy a szekleten feher nyak van,de az utan nem eszleltunk nalla ilyet. Viszont ma ment a hasa 1-2 szer es legutobb mikor szekletelt mar kicsit normalisabb volt az alaga de megint volt rajta feher nyak. Felhivtuk az itteni allatorvost akire eddig csak oltasnal volt szuksegunk szerencsere es o azt mondta hogy adjunk neki menta teat illetve rizslevet vagy esetleg hasmegfogo gyogyszernek felet es most inkabb dietaztassuk. Alltalaban csirkecombot eszik, ezt viszont minden nap, sokszor egy picit megpiritjuk neki miutan megfoztuk bar tudom hogy csak fove egeszsegesebb de ha egy kicsit lepiritom ugy sokkal jobban szereti, sajnos tapot csak par szemet eszik, max. kutyakeksz, dental a Pedigretol. Repat szoktunk neki adni, meg nagyon szereti a sajtot, joghurtot, neha kicsi langyos tej. Tartok tolle hogy nem tul valtozatos az ettrendje es osszefugg a mostani szeklettel? On mit javasol? Elore is koszonom
bélsárból baktériumtenyésztés, parazitologiai vizsgálat.
A kutyának nincs szüksége a változatos étrendre, árt az emélsztésének az össze-vissza etetés.
Olyan táplálékot kell, hogy kapjon amiben minden szükséges megvan, de nem kell váltogatni a kaját.
Olyan kutyát még nem láttam aki a jóminöségü száraztápot nem ette volna, csak olyant aki nem volt elég éhes, hogy ráfanyalodjon, mert a gazda mindig megsajnálja és ad neki mást. Ha már 2-3 napja nem evett, izleni fog neki a táp is.

2012. november 15. 09:55
Anni74 írta:
5725.

Tisztelt Doktor Úr! Van egy 2 éves bolognese kutyusom, aki minden állat ürülékét megeszi (macska, tyúk, galamb...). Természetesen vigyázunk, hogy ne találjon ilyet, de amikor kinn van az udvaron és megérzi, azonnal megeszi. Többféle allergiája van (por, gombák,szárnyas) amire gyógyszert szed, nem tudom, hogy ez összefügg-e azzal, hogy ürüléket enne. Van egy szobacicánk is, nagyon oda kell figyelni, amikor az almot használja, hogy a kutyus ne legyen a közelben.Mit csináljak, hogy ne egye meg az ürüléket? Esetleg vitamin hiánya lehet, ha igen, mit adhatok neki? Válaszát előre is köszönöm. Anita
vélhetőleg tápanyag ellátási hiányosságai vannak a kutyusnak, oda kéne figyelni a teljesen kielégítő táplálkozásra

2012. november 13. 10:59
rakoczy írta:
5724.

Hemolizis : Normal . Ikterusz : Normal Lipaemia : Normal Mit javasolna? Köszönöm válaszát!
x

2012. november 13. 10:58
rakoczy írta:
5723.

Polychromasia : 0 Anisocytosis : 0 Babesia : negatív Microfilaria : negatív Megjegyzés : Enyhe lymphopaenia. Összfehérje : 68 g/L 55 - 75 Albumin : 25,2 g/L 25,0 - 41,0 Globulin : 42,9 g/L 20,0 - 45,0 A/G arány : 0,59 - 0,60 - 1,50 ALT (GPT) : 166 U/L + 5 - 60 AST (GOT) : 82 U/L + 10 - 50 GLDH : 6 U/L < 10 Alkalikus foszfatáz : 133 U/L < 280 GGT : 3 U/L < 9 Összbilirubin : 4,0 umol/L 0,1 - 5,1 Alfa amiláz : 2881 U/L + 100 - 1200 Lipáz : 536 U/L + 0 - 300 CK : 617 U/L + 20 - 225
x

2012. november 13. 10:57
rakoczy írta:
5722.

Lymphocyta (Advia 120: 1,10 G/L 0,50 - 4,50 Monocyta (Advia 120) : 0,80 G/L 0,25 - 1,00 Eosinophil (Advia 120: 0,20 G/L 0,10 - 1,20 Basophil (Advia 120) : 0,10 G/L + 0,01 - 0,08 LUC (Advia 120) : 0,00 G/L - 0,03 - 0,58 Qualitatív vérkép Szegment : 94 % Band (Stab) : 0 % Lymphocyta : 4 % Monocyta : 2 % Eosinophil : 0 % Basophil : 0 % Szegment abs. : 7,90 G/L 2,50 - 12,50 Band (stab) abs. : 0,00 G/L < 0,40 Lymphocyta abs. : 0,34 G/L - 0,50 - 4,80 Monocyta abs. : 0,17 G/L < 0,80 Eosinophyl abs. : 0,00 G/L - 0,10 - 0,80 Basophil abs. : 0,00 G/L < 0,20 Vérkenet morfológia
x

első 1 2 3 4 5  ... utolsó 
 
 

hírlevél

 

 

A Vitality Aussies Kennelben, Ausztrál juhász kiskutyák eladók. Anya: 2013.Világgyőztes, Apa: import Champion kan. További információ, tel.: +36-23/381-152, mail.cim: farkasdi45@outlook.hu, weblapcim: www.vitalityaussies.weebly.com

tovább a hirdetésre »

 

korábbi lapszámaink

 
 

hasznos

felhasználóinknak

hirdetés (1)

 
 

hirdetés (2)