A(z)

orvos

válaszol

dr. Siver László

orvos
orvos
Ha kérdezne szakértőnktől, jelentkezzen be!
 
 
ok

2009. szeptember 3. 14:28
Siver László írta:
387.

Kedves olvasók! Egy kisspitz tulajdonostól kaptam egy kérdező levelet, csak sajnos, véletlenül töröltem. A kérdés az volt, hogy szerintem mit tegyenek, mert kiskutyájuk mindent harapdál és rág. A kutya az ember hanglejtését nagyon jól érti.Megérti a szidalmazást és a fegyelmezést is. Ne hagyják, hogy kezüket lábukat rágja, harapdálja. Határozott nem, vagy nem szabad szóval állitsák le a kutyust. Siver
ld.fent

2009. szeptember 3. 08:23
héra írta:
383.

Kedves dr. Siver László! A következő kérdéssel forulok Önhöz: van egy 4 hónapos golden retriever szuka kölyökkutyánk és egy olyan - állítólag - genetikai rendellenessége van, hogy amikor nem kéne akkor is pisil. Pl. evés közben, játék közben, alvás közben mindig folyik belőle néhány csepp, olykor több is; viszont emellett ha érzi "normális módon" is ürít vizeletet. Több állatorvos is látta, ultrahangon is voltunk vele, elvileg minden szerve kifejlődött rendesen, így a legutóbbi információnk az az, hogy csak nem elég erősek az ehhez szükséges izmai, ezért nem tudja tartani a vizeletet. Van amelyik állatorvos azt is mondta, hogy ez felnőtt korára elmúlhat, illetve, hogy az első tüzelés után is eltűnhet ez a probléma. Önnek mi a véleménye? Előre is köszönöm segítségét! Ruff Emese
Kedves Emese!
Sajnos anélkül, hogy látnám a vizsgálati eredményeket csak találgatásokba bocsájtkozhatok. Lehetségés, hogy semmi különösebb baj nincs, és pár hét múlva már sokkal jobban kontrolálja a vizeletét a kutyus. Ha az izomzat fejletlensége és nem megfelelő beidegzése a baj kiváltója, az is jelentősen javulhat, de nem szűnik meg teljesen.


2009. szeptember 2. 11:45
Adri89 írta:
382.

Tisztelt Állatorvos! Nekem van egy 4 hónapos kiskutyám, puli keverék, és néhány napja nem nagyon eszik, és nem túl jó a hangulata. Egyfolytában csak fekszik, még játszani sem játszik, pedig nagyon élénk kis kutya. Mitől lehet ez nála? Esetleg most jönnek a fogai? Mi lehet a baja?
Tisztelt Hölygyem !
Ennyi információ alapján azt eldönteni, hogy mi a baja a kutyusnak, teljes mértékben lehetetlen. Mindenképpen forduljanak mielőbb állatorvoshoz! A fogváltástól biztosan nincs ilyen.
Az a tény viszont, hogy egy ilyen fiatal állat napok óta csak fekszik és nem eszik, és mindezek ellenére még nem fordult állatorvoshoz, nagyfokú felelőtlenség!
                                        Siver

2009. augusztus 29. 16:46
barpi0123 írta:
369.

kedves állatorvos! a dobermanom fülét most csonkolták és azt vettem észre hogy kezd feldagadni a kötés alatt .mi lehet a baj?
Két dolog lehet, vagy túl szoros a kötés, vagy elfertőződött.
Mindenképpen keresse fel mihamarabb állatorvosát.

2009. augusztus 28. 18:51
Réksíí írta:
365.

Jó napot kívánok! A kisebbik kutyánk 7 hónapos és azt vettem észre, hogy amikor megy a faránál ha ráteszem a kezem recsegnek a csontjai. Igen nagytermetű, hovawart és ónémetjuhász keverék. Én arra gondoltam, hogy a gyors növekedés miatt lehet. A csonterősítő tabletta segítene rajta? Vagy inkább vigyük orvoshos? Előre is köszönöm a választ.
Sajnos a növekedés "csontrecsegést" nem okoz. Üdvözítőbb lenne megmutatni állatorvosnak, mert ez izületi problémáknak is lehet a jele.

2009. augusztus 27. 13:10
dkriszhu írta:
364.

Tisztelt Állatorvos! Van egy 8 éves kan kutyánk. A probléma az vele, hogy állandóan jelöl, de olyan szinten, hogy a virágoktól elkezdve a bokrokon át a ház és a garázs oldaláig minden pisil folyamatosan. Sajnos az udvarunk nem túl nagy ezért mindenhol érezni az átható kutya vizelet szagát. Szinte meg sem lehet maradni az udvaron, pedig mossuk utána a falat, járdát.... mindent. Kérem segítsenek, hogy van-e valami megoldás erre a problámára? Esetleg egy kiherélés nem segítene legalább a szag erősségének csökkenésében? Köszönettel: Krisztina
Kedves Krisztina!
A hím ivarú kutyusok jelölésével sajnos nem sokat lehet kezdeni. Abban igaza van, hogy az ivartalanított kankutyák vizeletének szaga jóval enyhébb mint a nem ivartalanított társaiké. Mérsékelt esély még arra is van, hogy kevesebbet fog jelölni a műtét elvégzése után. Továbbá ajánlom a kereskedelemben kapható, hasznos baktérium flórát tartalmazó készítményeket, nagyon jól semlegesítik a szagokat, illetve aktívan bontják a szaganyagokat. Felmosó koncentrátum és spray formátumban kaphatók.Rendszeres használatukkal majdnem teljesen kiküszöbölhetők a nem kívánt szagok, de az ivartalanítást nem helyettesítik! Siver

2009. augusztus 27. 11:02
krisztina írta:
363.

Üdvözlöm Dr. Úr! Találtam egy kutyust, ide fel is raktam... DE! Nem sikerült kinyomoznom, hogy kié. Az oltási bilétája gyöngyházfehér szögletes, 2009es Bp. VIII. van rajta, a hátulján egy 31-es szám. Hogy tudom kideríteni, hogy melyik hónapban oltották, és milyen oltásokat kapott? Esetleg, ha nem sikerül, 2010ben mikor oltassam? Előre is köszönöm a választ. Maradok Tisztelettel, Ruff Krisztina Bp.
Kedves Krisztina!
Nagyon könnyű dolga van, mert a biléta alapján  Budapest VIII.kerületében oltották a kutyust. Abban a kerületben, mint ahogyan Ön is említi, sorszámozott biléta van, ami alapján a kutyus és gazdája beazonosítható. A következő sorokba be"
Állatorvosi Rendelő - Dr. Kósa Zita - állatorvos
Elérhetőségek
Cím:1082 Budapest, Horváth Mihály tér 11
Telefon1:(30) 463-5023
Telefon2:-
2009. augusztus 27. 07:37
ttmedia írta:
362.

jónapot! az én kutyám egy 2 éves német juhász, teganp óta vannak rohamai, elvágódik, habzik a szája, és a nyelvét elharapdálja, tiszta vér a szája: ( állatorvoshoz nem tudjuk vinni, nincs autónk, hívtuk a doktort, de csak ma este tud jönni, félek, hogy késő lesz: ( sokszor jön rá a roham, és utána nagyon rosszul van, olyan mint ha megsem ismerne. enni viszont eszik utána rendesen…nagyon sajnálom, szerintem fél, mindig jön utánam, és elsem lehet mozdulni mellőle, mert azonnal jön utánam.. egész éjjel mellette voltam, nem is aludtam.remélem estig kibírja, és az orvos tud vele kezdeni valamit, mert ő a mindenem, nélküle nem lenne semmi ugyanaz.. azt is mondták, hogy megmérgezhették, de most olvastam el, és inkább az epilepsziára hasonlítanak a tünetei..ön szerint?
Ilyen eseteket látatlanban nagyon nehéz megítélni! Lehet epilepszia, lehet szívelégtelenség, lehet mérgezés tünete is a görcsrohamok ismétlődése.
Ennek eldöntése és kivizsgálása mielőbbi orvosi segítséget és műszeres vizsgálatokat igénye, így mindenképpen azt kell mondanom, hogy mielőbb be kell szállítani egy jól felszerelt orvosi rendelőbe. Otthon a kertben csak tüneti kezelés végezhető, mélyreható vizsgálatok helye az orvosi rendelő. Ha Ön beteg Önt sem otthon a konyhaasztalon vizsgáűják és gyógyítják, hanem a kórházban. Mindenképpen meg kéne oldani, hogy a kutyus mielőbb szakellátásban részesüljön egy megfelelően felszerelt rendelőben! Tisztelettel: Siver László

2009. augusztus 26. 18:21
Szűr írta:
361.

Kedves doktor úr, örülök, hogy Önt is itt láto ebben a kiváló csapatban, lenne rögtön egy kérdésem, kiállításokon rendszeresen találkozom 2ugató" kutyákkal. ez még önmagában akár természetes is lehetne, de ez a fajta ugatás leginkább köhögés. Sok és gyakori, mi ez? Netán kennelköhögés? Beléptetéskor nincs ellenőrzés, vagy ezt nem lehet? Mi a teendő, egyszerűen csak kerüljem el?
Nagyon köszönöm a meleg hangvételü köszöntést! 

A kutyák ilyen jellegű köhögése legygakrabban felső léguti gyulladásokra vezethető vissza, amelyek közül talán az egyik leggyakoribb a kenellköhögés. Ez az állattartó felelőssége, hogy a többi állat érdekében beteg állattal ne menjen kiállításra! De magyarországon élünk.........  a felelős állatartást sajnos egyesek csak hírből ismerik itt. Van még mit tanulnunk az állattartással és az állatvédelemmel kapcsolatban. Ön tényleg annyit tud tenni, hogy elkerüli az ilyen egyedeket, illetve figyelmezteti a gazdit, hogy beteg állattal nem illik kiállításra menni. Zárójelben jegyzem meg, hogy ez a kiállítás szervezőinek is feladata lenne, illetve a láthatóan beteg egyedet a kiállítás állatorvosa köteles a rendezvényről kitiltani!
Egyébként egyes szívbetegségek is okozhatnak hasonló tüneteket, ami szerencsére nem fertőz, de ennek meglétét a gazda vélhetőleg orvosi papírokkal tudja igazolni.  Siver

első ... 246 247 248 249 250 utolsó 
 
 

hírlevél

 

 
Nincs hirdetés!
 

korábbi lapszámaink

 
 

hasznos

felhasználóinknak

hirdetés (1)

 
 

hirdetés (2)