A(z)

orvos

válaszol

dr. Siver László

orvos
orvos
Ha kérdezne szakértőnktől, jelentkezzen be!
 
 
ok

2009. szeptember 10. 20:54
brasszsu írta:
413.

Kedves Doktor Úr! Igaz-e, hogy a kutyáról a rák emberre terjedhet??? Ugye ez csak tévhit. Válaszát előre is köszönöm.
A rák emberről emberre sem terje, kutyáról kutyára sem, és kutyáról emberre sem!!!!!

2009. szeptember 10. 18:59
Angelika írta:
411.

Kedves Doktor úr! Sajnos nem figyeltem a határidőre, lejárt a bolhairtó hatása, 3 kutyám és a cicámat ellepték a bolhák! Állatorvosnál vettünk nekik spot-ont (Exspot, Biospotix-macska). Rájuk raktam, de nem használt! Ugyanúgy tele vannak bolhapiszokkal, bolhákkal és vakaróznak. Megkérdeztem a több kutyást és a legtöbb azonnal rávágta, hogy fürdessem meg őket egy bizonyos Neostomosan-nal, majd jöhet a spot-on. Én biztonságból felhívtam egy másik orvost, aki azt mondta hogy ez a szer nem hatásos! Még megvan a többi spot-on. Azon a szeren kívül csak a nyakörvet ajánlották, de nagy a szőre a kutyáimnak azon kívül állandóan fojtogatják egymást játékból, a macska meg kijárós... Volt amikor kimaradt a bolhairtás de bolhapiszok és ennyi bolha sosem volt még (tudom, hogy ahol egy van ott a többi 100 is). Mit kell tennem ilyenkor? Válaszát előre is köszönöm!
A spoton készítmények jók! A neostomosan az igaz, hogy kiirtja a bolhát, de semmi tartós hatása nincs.
Azért bolhás az állat a spoton alkalmazása után, mert az állaton lévő bolhákat kiirtja, de a környezetben ( szőnyeg, takaró stb) még a lerakott petékből kikel az új bolhagenerácio, de semi ok az aggodalomra, mert a spoton hatására még mielőtt ivaréretté válnának és újra lepetéznének,elpusztulnak. Teljes bolhamentesség a spoton alakalmazást követő 10-12 nap után várható

2009. szeptember 10. 14:00
velebo írta:
410.

Kedves doktorúr.Van egy 5 hónapos yorkim,eddig száraz tápot kapott,de kezdem beiktatni a konzervet is.Kérdésem az lenne hogy házi kosztból kaphat-e és ha igen mit és milyen %ban.? Válaszát előre is köszönöm.
A HÁZI KOSZT IGAZÁN NEM EGÉSZSÉGES KIS KEDVENCEINKNEK! A konzerv etetést sem ajánlom. A jó minőségű száraztápok kielégítik a kutyus biológiai igényeit. Ilyen kiskutyának, ha kényezetetni akarják, adjanak csirkemell sonkát, vagy pulykamell sonkát

2009. szeptember 9. 12:05
Tenma írta:
405.

Kedves Doktor úr! Keverék kutyánknak 9 kölyke született és az egyik meglehetősen apróbb a többinél, és kiszorítják a többiek mindig az anyatejtől... szeretném megérdeklődni, hogy házilag, vagy boltból mit lehetne venni, hogy megpróbáljam én is táplálni a kicsit, nehogy elgyengüljön? köszönöm válaszát előre...
Állatpatikákban és állatfelszerelés boltokban lehet kapni kimondottan kutyáknak való tejport. Azzal lehet cumiztatni.

2009. szeptember 8. 14:10
ciszi85 írta:
403.

Kedves Doktor úr. Van 1 5 hónapos mopsz kutyusunk.Jelenleg kinnt tartjuk.Valahol azt hallom, hogy nem lehet kinnt tartani, valahol azt, hogy igen.Mi a teendő? Télen tilos kinnt tartani ugye? Ja, a másik gond, hogy minden héten megfürdetem, de iszonyúan büdös. Ez ellen semmit nem lehet tenni, ilyen a fajtája? Köszönöm válaszát. További szép napot.
A mopszok elég nehezen viselik a kinti tartást, de amennyiben megfelelő a háza ( lengőajtó, hőszigetelés, nem túl nagy ház, esetleg fűtés) akkor nyugodtan kinnt tartható.
A szag nem fajtajelleg. Elképzelhető, hogy valamiféle bőrproblémája van ( pl.demodicosis). Mindenképpen javaslom, hogy keresse fel állatorvosát egy személyes konzultációra!
A túl gyakori samponos fürdetés (5-6 hétnél gyakrabban ) nem tesz jót a kutyus bőrének, eltávolítja normál zsírtartalmát és lehet, hogy ezáltal kényszaríti fokozott zsír és illatanyag termelésre. A heti fürdőt semmiképpen sem ajánlom!!!!

2009. szeptember 4. 20:33
ibolya. írta:
396.

Másik kérdésem az lenne, hogy ha a kiskutya szájpadlása foltos, jelentheti azt, hogy nem fajtatiszta???Előre is köszönöm válaszait! Ui.: Elnézést a két külön írásért!
Ez egy nagyon gyakori és buta tévhit országunk köztudatában. Az nagyon ritka, ha egy kutya szájpadlása nem foltos! A foltosság független a fajtától, fajtatisztaságtól! ( Sajnos országunkban rengeteg ehhez hasonló butaság van az emberek agyába begyepesedve, ilyenek például: a kutyának egyszer szülni kell.......nem kell, sőt sokkal jobb az első tüzelés előtt ivartalanítani!!! A keverék kutyák nem betegszenek meg, ezeknek felesleges a védőoltás............Semmi osszefüggés nincs a betegségekre aló fogékonyság és a keverékség között, sajnos nap mint nap kezelünk ilyen tévhitek áldozataivá vállt kutyusokat. stb

2009. szeptember 4. 20:25
ibolya. írta:
395.

Kedves Doktor ur! Kutyám oldalán feltünt, egy nagyon duzzanat, csomó szerű, de nem szívódott fel. Az lenne a kérdésem, hogy ez normális-e, ugyanis másfél,két hete beteg volt és kapott két injekciót. Viszont valamelyik nap séta közbe beverte az oldalán, fájt is neki mert vonyyított egyet, iszont akko rmég nem volt puffadás. Vigyem orvoshoz vagy nem szükséges?
A testfelületen jelentkező duzzanatok sosem normális jelenségek. Ha a duzzanat helyére kapott injekciot, lehet, hogy annak a következménye. Ha folyamatosan kisebbedik és nem fáj, akkor előbb-utóbb el fog tűnni, ha fájdalmas és meleg, forduljon vele orvoshoz.

2009. szeptember 4. 09:05
vargairen írta:
393.

Kedves Doktor ur! Van egy kan rotweilerem 2 éves. Tavasszal és ősszel foltokban hullik a szőre. Ételébe igyekszem csirkehust, tejet nem tenni. Kap kutyáknak való huskonzervet, száraz kutyaeledelt és szoktam ezt mind egy kis kenyér kiséretében leáztatni mert így szereti. Van kádja a kertben ahol fürdik is rendesen ha melege van. Mi lehet a baj? Allergia netán? Köszönöm válaszát.
Az évente kétszeri szőrhullás akár a fiziológiás vedlsi folyamat is lehet.
Nem értem, hogy a csirkehúst és a tejet miért kerüli? Mindkettőt nyugodtan fogyaszthatják a kutyák.
"A kutyáknak való" húskonzerv nem mindíg való kutyáknak. Nagyon sok gyártmányban a fehérjetartalom egy részét szójafehérje hozzáádásával alakítják ki. A szója a kutyák emésztőrendszerének nem a legjobb barátja. A száraz kutyaeledelek egy részére is jellemző ez.
A kenyér és tészta lehetőleg ne képezze a kutyusok kajájának részét sem.
Hogy mi lehet a baj, azt mindenképpen orvosi vizsgálatnak kell eldönteni. Lehet, hogy semmi, lehet hogy allergia, lehet gombás fertőzés is.

2009. szeptember 3. 22:16
dolfi1 írta:
392.

Kedves Doktor úr!van egy kutyusunk aki néha rosszul szokott lenni.először félre felé megy aztán elesik és nem tud felálnni próbálkozna hogy felálljon de nem bir sajnos.olyan mintha merev lenne a lába és a háta ilyenkor.aztán ez egy pár percig tart kb 2-3percig feláll egy kicsit félrefelé megy és utánna semi baja nincs.Mi lehet a baja?köszönöm válaszát előre is.
Nagyon valószínű, hogy epilepsziás a kutyus, de keringési panaszok, hirtelen vérnyomásesés sem kizárható. Mindenképpen mielőbbi orvosi vizsgálatát javaslom, megfelelően felkészült kollégánál, jól felszerelt rendelőben!

2009. szeptember 3. 18:19
Moncsycsyka írta:
391.

Kedves Doktor úr!Azt szeretném megtudni,hogy meddig vemhes a németjuhász kutya!Válaszát előre is köszönöm!
Minden kutya átlag vemhességi ideje 2 hónap. Normál szülést 59-67 nap között várhatjuk, ami függ az alomszámtól, a magzatok méretétől és az időjárási frontok beköszöntétől is. Tankönyvi átlagként 63 napot szokás megadni

első ... 246 247 248 249 250 utolsó 
 
 

hírlevél

 

 
Nincs hirdetés!
 

korábbi lapszámaink

 
 

hasznos

felhasználóinknak

hirdetés (1)

 
 

hirdetés (2)