A(z)

orvos

válaszol

dr. Siver László

orvos
orvos
Ha kérdezne szakértőnktől, jelentkezzen be!
 
 
ok

2009. szeptember 19. 22:31
Szempillacska írta:
437.

Kedves Doktor úr! Van egy pincsim aki nincs jól.Elvittük állatorvoshoz aki azt mondta,h megfázott.A véres vizelet el is múlt és már mozog is,de sajnos semmit nem eszik.Mit tudnánk tenni?Eddig fecskendőből etettük.Amit adunk a szájába azt elveszi,rágja egy kicsit de aztán nem nyeli le.Mit tehetnénk.Válaszát köszönöm
Vigyék mindenképpen állatorvoshoz, mert még vélhetőleg nem gyógyult meg.

2009. szeptember 18. 09:20
Danka13 írta:
431.

Kedves Doktor Úr! Fél éve ALIZIN-nel megszakíttattuk a kutyám vemhességét. Ismét kaphat e károsodás nélkül injekciót-vagy másik szert-de milyet?- mert a baj megint megtörtént. Kérem legyen szíves tanácsot adni, előre is köszönöm
ezekben az esetekben a kutyus ivartalanítása egy életre megoldaná a problémát, és az lenne kedvence számára a legkevésbé káros megoldás!

2009. szeptember 17. 16:18
Kincsoke4 írta:
429.

Kedves Doktor úr! nekem egy 1 éves csivavám van, és könnyezik a szeme, azt mondták nekem sokan, hogy ez jellemző a csivavákra... vagy allergiás valamire?? előre is köszönöm
Sajnos látatlanban nem tudom ezt megválaszolni, de semmiképpen sem természetes jelenlés. Lehet a könnycsatorna szűkülete, vagy elzáródása, idült kötőhártya gyulladás, allergia stb. Javaslom, hogy mutassa meg szakembernek.

2009. szeptember 17. 14:56
Gábor66 írta:
428.

T.Doktor Úr ! Szeretném megtudni hogy az alábbi boncjegyzököny alapján mi volt a kutyám elhullásának az oka !Értesítjük, hogy ......... sz. alatti lakos tulajdonából f. hó 10-én, kísérőirat nélkül laboratóriumunkba érkezett 1 db 20 kg-os kékes-szürke színű, rövid orrú, nőivarú kutyahulla (a hullamerevség a fejen és az egyik első végtagon részben fennáll) kórbonctani (1) és kórszövettani (2) vizsgálata során mindkét fülön friss műtéti csonkítás nyomait, a jobb első lábon intravénás injekció beadás nyomait, a tüdőben vizenyőt és bővérűséget, a jobb szívfél tágulatát, gócos interstitialis nephritist, a 70 g-os thymusban pangásos bővérűséget, a gyomor üregében kb. 5 cm-es összeállt szőrcsomót észleltünk, a parenchymas szervek negatív bakteriológiai (3) lelete mellett. válaszát elöre is köszönöm.
Az halál okát a boncolásnak kellett volna kideríteni! A tüdővizenyő , a jobb szívfél tágulat egyenként is lehet halálok. A boncolási jegyzőkönyvből nem derül ki a kutyus kora, fajtája, nem derül ki, hogy a műtéti beavatkozás kb mennyivel a boncolás előtt lehetett. Májról, lépről, illetve azok állapotáról nem tesz említést a jegyzőkönyv. Ezek alapján sajnos nem tudom megmondani. Javaslom, hogy a boncolást végző intézménytől kérjen egy részletesebb, konkrétumokra kiterjedő állásfoglalást!

2009. szeptember 16. 18:00
margit26 írta:
425.

van egy labrador kutyusom.nem érzi az első jobb mancsát.semmit nem érez rajta a orvosok szerint.válltól le felé le bénult.azt tanácsolták jobb ha anputálnák.mivel a mancsát huza és fekélyes lehet.mivel nem érez semmit az jobb volna neki.mivel ugyse érez semmit.láb nélkül jobba érezné magát mivel nem kell neki huzni.nem lesz neki ez traumás hogyha le aputálnák a lábát.tűrese érzet semmit hiába szurkálták.meg a bőrét csipték.meg köszönöm a válaszat.
Mitől béna?
Mi a diagnózis?
Mi váltotta ki?
Milyen gyógykezelést kapott?
Amennyiben megalapozott, biztos diagnózis alapján reménytelen az idegi funkciók javulása, tényleg az amputáció javasolt. ( de csak biztos diagnózis esetén)

2009. szeptember 16. 14:44
velebo írta:
424.

Üdvözlöm,ismét önhöz fordulok:) 5hónapos yorkim rágja a kavicsot,összegyüjti és azt rágcsálja,kérdésem hogy nem lesz ettől baja,ugye nem fulladhat meg tőle.....egyszerűen nem értem ezt a viselkedést.Pedig van műcsontja de az nem érdekli.
Megfulladni vélhetőleg nem fog, de ha véletlenül lenyeli azokat, bélelzáródás kialakulhat.

2009. szeptember 15. 13:59
zotya199102 írta:
422.

és még eggy másik kérdés Doktor úr. volt eggy 3 hónapos kínai shar pei-jem és eggyik napról a másikra bággyadt lett és következő napra pedig elpusztult hogy az lehetett volna a baja hogy a szülei anya és kölyke??? Előre is köszönöm válaszát!!
Vélhetőleg a kutyus halálának semmi köze a rokonpároztatáshoz, hanem valamilyen egyéb, peracut betegség lépett fel.

2009. szeptember 15. 13:55
zotya199102 írta:
421.

Tisztelt Doktor úr. azt szeretném kérdezni öntől hogy abból adódhat e gont ha kutya pároztatásakor az anya állatot a fiával pároztatjuk tudomásom szerint nem vezet jóra és hogy az utódoknak milyen baja származhat ebből??? Válaszát előre is köszönöm.
Mint az embereknél, a kutyáknál is a beltenyésztés (rokonok pároztatása) a meglévő genetikai hibák rögzüléséhez vezet, tehát sokkal nagyobb az esély az örökletes betegségek megjelenésére az utódban.

2009. szeptember 14. 08:51
Szinay Péter írta:
419.

Kedves Doktor úr, Van egy keverék kutyusunk, félig husky, félig valami nagyon gyors kistestű kutyus. Tavaly októberben fogadtuk örökbe egy menhelyről, akik szerint korábban nagyon sokat bántották Cherryt, merthogy egy telepen volt kikötve. Nincs vele semmi gond, mert kedves aranyos állatka, de nyáron elkezdett minden előzmény nélkül rágni, pedig már felnőtt, tehát a fogaival nem lehet növési gond, októberben lesz 2 éves. Hallottunk olyat, hogy esetleg hiányzunk neki, mert a mi cipőinket rágja meg. Arról van szó, hogy amint kitesszük a lábunkat otthonról, felfedezőtúrára indul, és elviszi a dolgainkat, főleg cipőket, de turkál, kaját keres, pedig nem éheztetjük. Tudom, hogy ez benne van, mert talán éhezett, de szeretnénk ezt kinevelni belőle, mert az ő kedvéért nem rendezhetjük át naponta a lakást. Nem használ neki sem a szép szó, a tanítás, sem a fenyegetés sem, és már teljesen tanácstalanok vagyunk. Válaszát előre is köszönöm.
Nagyon nehéz a dolog amiről írnak. Vélhetőleg magányos a kutyus, próbáljanak meg többet foglalkozni vele, többször és többet sétálni. Hagyjanak neki bekapcsolva rádiót, lássák el bőven játékokkal amit rághat, és nem utólsó sorban pakolják el az úgynevezett  "nem szabad" dolgokat, hogy ahhoz a kutyus ne férjen hozzá. Néha beválik az is, ha "gazdaszagú" pokrócot, vagy törölközőt hagynak neki elől, amire vigyázhat, vagy amire rákuporodhat.

2009. szeptember 12. 14:11
Lendvai Luca írta:
417.

van egy 2 és fél éves 12 kg-os angol cocker spánielem. azt szeretném kérdezni, hogy az állatorvosunk 1,5 féreg telenítő tablettát javasolt;míg az állatpaikában viszont 1-et javasoltak. mennyi a jó? köszönöm!
Az állatorvosuknak van igaza! Egy féreghajtó tableta max 10 kg kutyusra javasolt. Minden megkezdett 5 kg után plusz fél tablettát szoktunk adni, tehát az 1,5 tabletta a jó megoldás!

első ... 246 247 248 249 250 utolsó 
 
 

hírlevél

 

 
Nincs hirdetés!
 

korábbi lapszámaink

 
 

hasznos

felhasználóinknak

hirdetés (1)

 
 

hirdetés (2)