A(z)

orvos

válaszol

dr. Siver László

orvos
orvos
Ha kérdezne szakértőnktől, jelentkezzen be!
 
 
ok

2009. október 1. 15:01
Pandababa írta:
507.

Elnézést kérek a kutyusom 9 hetes. Ezt elfelejtettem megírni.
köszi

2009. október 1. 14:44
Pandababa írta:
506.

Üdvözlöm Doktor Úr! Van egy hetes staffordshere terrier kislány kutyusom és lenne két kérdésem önhöz. Egyik: annyi okos ember lát el tanáccsal, hogy ha megeszi is ne adjak neki semmilyen csontot sem konzervet, mert nem tesz jt neki. A konyhai koszt mellett kap tápokat csonterősítő vitamint. Akkor most ne egyen a kutya csontot? Természetesen nem a legnagyobb és legszilánkosabbat,de megeszi.A másik kérdésem pedig az lenne: elszaladgál, nagyon kis eleven, persze sokat is alszik vagy csak pihen,hol az egyik hol a másik mellső mancs úgy néz ki ha sokat megy, mintha kifordult volna a bokája, ami kis pihenő után elmúlik. Ez mi lehet, kell aggódnom? Előre is köszönöm. Tisztelettel: Zsilovics Nikolett
Kedves Nikolett!  A házi koszt tényleg nem kutyának való, a konzerv táplálást sem javaslom. Fiatal kutya akkora és olyan csontot, amit szét tud rágni, lehetőleg ne kapjon. Nagy velőscsontot kaphat, azt élvezettel rágcsálja.
Az első mancsokon nem lehet kifordult boka, mert az a "keze", így csukló lehet rajta, ha már mindenképpen emberi analógiára akarjuk elnevezni. Annak megítélése, hogy valóban probléma-e, csak vizsgálat után lehetséges.

2009. szeptember 30. 19:13
kirikati írta:
501.

Tisztelt Doktor Úr! 2 éves a család fajta tiszta pulija.Sajnos 4 hónapja epilepsziás lett, azóta rendszeresen-hetente, kéthetente- rohamok jelentkeznek nála. Ezidáig diphedant, majd sevenalt kapott, de tüneteit ezen szerek jelentősen nem csökkentik. Kérdésünk: van-e egyéb embergyógyászatban alkalmazott gyógyszer,amit adhatunk a házi kedvencünknek? Válaszát köszönjük: Kiriné Katalin
Még kb. 50 féle gyógyszer létezik. Vizsgálatok után, személyreszabott terápia állítható be a kutyusnak. Vélhetőleg le kéne váltani az eddigi gyógyszereket.

2009. szeptember 29. 15:06
velebo írta:
495.

Úgy tudom 6 hónapos korig 3x 6 hónaptol 1 évesig 2x 1 évestől naponta 1x kell adni a kutyának enni.Kérdésem hogy melyik étkezést hagyjuk most ki és hogyan? Én úgy gondoltam hogy a délutáni étkezést hagyom ki és majd egy éves kora után a reggelit,ez igy megfelelő?Az eddig 3x kapott ételmennyiséget már csak 2 fele osszam? Várom válaszát.
A kutyusok jobban tudják nálunk, hogy mennyi kajára van szükségük. Elvileg, nagyjából jó amit leírt. Valóságban úgyis észreveszik, ha a kutyus valamelyik étkezést kezdi meghagyogatni. Akkor azt már hagyják ki. Amikor napi egy étkezésre állnak át, mindegy, hogy este vagy reggel kapja a kutya. A rendszeresség a fontos. A mennyiségnél nem kell a háromszori adagot kettöre osztani, elég egy kicsit többet adni, mint a két étkezésre kapna. Ahogy nő a kutya, relatíve csökken a táplálék igénye.

2009. szeptember 28. 19:46
mauviki írta:
488.

Tisztelt Doktor Úr! Az állatorvosban volt annyi, hogy felboncolta a kiskutyánkat, és kiderült, áttétes vékonybél daganata volt, és menthetetlen. Csak a szenvedését lehetett volna rövidíteni. De a leckét megtanultuk egy életre, hogy ehhez a bizonyos dokihoz sosem viszünk kutyát már! Hiába van hiper-szuper rendelője...Segítségét köszönöm!
Köszönöm a tájékoztatást!

2009. szeptember 28. 19:33
jencis írta:
487.

Kedves doktor úr! Van egy 4 honapós pulim és vakarózik! Már volt kezelve Sebacilal kb három hete és még mindig vakarózik ,bolhanyakörv még nincs rajta!Hány honapós kortól lehet rá tenni bolhanyakörvet?És még az lenne a kérdésem hogy, junior száraz tápot adok neki és még étel maradékot napi háromszor az megfelel? Köszönöm !
A bolhanyakörv helyett inkább a jó minőségü spot on készítményeket javaslom, ezek már minden további nélkül alkalmazhatók.
A junior száraztáppal egyetértek ( ha az megfelelő minőségü és nem valami kommersz táp) A napi háromszori étkezéssel is egyet értek, de a házi maradék nem kutyának való, többet árthat mint amit pozitívum benne. A kutya táplálék igénye más mint az emberé, például a só az emberi izlésnek megfelelő mértékben számukra már káros. Nem azt mondom, hogy néha nem kaphat egy falatot, de a táplálkozása lehetőleg minőségi száraztáppal legyen megoldva.

2009. szeptember 28. 18:11
blui írta:
486.

Tisztelt Doktor Úr! van egy 2 éve husky-nk. fajtájánál alapvetően kisebb (ő volt az alom utolsó kölyke), de a súlyával nem volt gond eddig. most a korábbi 20-21kg helyett csak 16-17kg. aggódunk, mert étvágytalan, néhányszor hasmenést, hányást tapasztaltunk. séta alkalmával gyakran eszik füvet! egyébként élénk, fényes szőrű, csak ez a fogyás aggaszt. mi lehet a gond? köszönöm!
kb.50 tippem lenne....... Állatorvos! Laborvizsgálatok! bélsárvizsgálat! Ezek eredményei alapján vélhetőleg megoldható a probléma.

2009. szeptember 27. 21:51
Roxy91 írta:
485.

Kedves Doktor Úr! Javában építjük a német juhászkutyák mentőállomását. Egyik kollégája javaslatára élő sövénnyel szeretnénk a kifutók hátulját megvédeni pld a hóátfúvásoktól.Ön milyen sövényt javasol? Melyik az, amelyekre a legkevésbé allergiások a kutyák? Melyik az, amelyet mindenképpen kerüljünk, mert esetleg mérgező? Válaszát köszönjük!
tiszafát és tűztövist nem javaslom, próbálkozzanak esetleg borostyánnal, de kertész véleményét is kérdezzék meg.

2009. szeptember 27. 19:34
mauviki írta:
483.

Tisztelt Doktor Úr! Sajnos ma el kellett altatnunk a 10 éves amerikai spánielünket. Családi kutya volt. 2-3 hete heves hasmenése és hányása volt, a vége felé már csak víz jött ki belőle. Állatorvosnál természetesen többször voltunk, tüneti kezelést kapott hányingerre. A hasa kemény volt, pár nappal ezelőtt a doki azt mondta, hogy talán vastagbél gyulladás. Láza nem volt, csak 2 napja már vért hányt, és tegnap éjjel pedig rengeteg vért. Se röntgen, se ultrahang vizsgálat nem volt, csak külsőleg vizsgálta, és infúziót kapott. A család összetört, mert sajnos nem derült ki, hogy mi volt a baja. A doki reggel annyit mondott, hogy kivérzett. Ön szerint mi baja lehetett? Meg lehetett volna menteni ha másik orvoshoz visszük? Köszönettel: mauviki
Manapság már a kutyusok ugyan olyan, vagy hasonló ellátást kapnak mint az emberek.Minden gép, felszerelés az állatorvosok rendelkezésére áll. Több hét kezelés eredménytelenül és diagnózis mentesen???? Ön is írja, hogy se RTG se UH. Igen ezekre alapvető szükség lett volna. Mit mutatott a vérvétel eredménye? Milyen laborvizsgálatok készültek? Gyomortükrözés ( endoszkopia) volt? Gomofekély, daganat stb is lehetett. Sajnos vizsgálati eredmények nélkül nem tudok állást foglalni, de megfelelő diagnózis meglétekor vélhetőleg eredményesebben lehet gyógyítani! Ha nincs diagnózis, vagy nincs megfelelő felszerelés egy beavatkozás elvégzéséhez, szokás szakrendelésre, vagy egy jól felszerelt rendelőbe további vizsgálatok céljára továbbküldeni a pácienst, de ha a kollégának ez nem jut eszébe, a gondos gazda is megteheti saját kezdeményezésből.

2009. szeptember 27. 13:19
velebo írta:
479.

Üdvözlöm,kertünkbe szeretnénk több féle növényt ültetni,melyek azok a növények amelyeket nem ajánlatos ültetni,mérgező hatása miatt?Kell-e tartani attól hogy a kutya lerágja a növény,levelét,bogyóját,és ettől károsodást szenved?? Gondolok itt pl:borostyán,vadszőlő amikről ovastam hogy veszélyesek lehetnek,vagy kutya tudja hogy nem szabad??Várom válaszát.
A kutya nem mindíg tudja sajnos, nem szabad.. A kertészetekben értdeklődjön, lehetőleg mérgező növényt ne telepítsen.

első ... 246 247 248 249 250 utolsó 
 
 

hírlevél

 

 
Nincs hirdetés!
 

korábbi lapszámaink

 
 

hasznos

felhasználóinknak

hirdetés (1)

 
 

hirdetés (2)