A(z)

orvos

válaszol

dr. Siver László

orvos
orvos
Ha kérdezne szakértőnktől, jelentkezzen be!
 
 
ok

2012. február 24. 22:28
snicky írta:
5423.

Tisztelt doktorúr! Szerdán örökbe fogadtam egy kis keverék kutyust egy gyepmesteri telepről. 8-9 hónapos, 4 kiló. A határnál fogták be, ott egy kutya megharapta az orrát. Hogy előtte mi történt vele, nem tudni. Az a helyzet, hogy minden nesztől megijed, nem morog, nem harap csak nagyon fél. Leviszem sétáltatni és remeg, egyhelyben ül. Az ételt néha elfogadja a kezemből, de inkább a tálból eszik. Első este az ágyban aludt mellettem, de másnap elmentem 2 órára és azóta a sarokban az asztal alatt kucorog. Mitől lehet ez? Ugye elmúlik? Félek, hogy ilyen marad, illetve még nem volt kutyám sem, nem tudom hogy kell kezelni ezt a helyzetet. Mit tanácsolna nekem? Köszönöm szépen! Erika
Kedves Erika!
a sok átélt fájdalom, bántás miatt lehet ilyen a kutyus. Csak nagyon sok türelemmel, szeretettel lehet őt visszavezetni a társadalomba. Semmit se erőltessenek, egyszerre ne érje túl sok inger, és figyeljenek nagyon, hogy Önöktől csak jót kaphasson.

2012. február 23. 22:08
Miranda18 írta:
5422.

Tisztelt Doktor Úr! A komondoros gazdi vagyok.Nem csináltatott az orvos baktérium tenyésztés nem vett semmi mintát. Megnyomogatta a kutya hasát meg lázat mért. Mikor mondtuk neki hogy csirkehúst adtunk neki , ekkor mondta azt, hogy valószinű salmonella. Adott egy tasak barnás színű port amit naponta háromszor kell neki adni hasmenés ellen.
Azóta rendbe jött a kutyus? Ha még hasmenéses, kérem keressenek fel egy másik állatorvost!

2012. február 22. 22:01
cicchopp írta:
5421.

Fecskendővel próbálom több-kevesebb sikerrel itatni, illetve észrevettük, hogy saját magától a még megmaradt havat rágcsálja, így jobb híján azzal is kínáljuk - félek ez sem tesz jót neki hosszabb távon - és fokozottan nedvdúsabb ételeket kap, mivel antibiotikumot is adunk, az orvos tanácsára sok joghurtot keverünk a konzervbe-főtt husis-tésztás-zöldséges ételeibe. A kérdésem az lenne, hogy tudna e ajánlani valamilyen praktikus vízitatási/rehidráló módszert, vagy elkerülhetetlen a mesterséges - infúziós - folyadékpótlás?Illetve, hogy mennyi esélyt lát arra, hogy a CV 247 nevű készítmény segíthetne a kis életét meghosszabbítani és életminőségét szinten tartani? Holnap megyünk vissza kontrollra, de annyi jót hallottam erről az oldalról, hogy mindenképpen szerettem volna itt is érdeklődni, információt kérni. Válaszát nagyon várom, köszönettel: Erdősi Brigi (Bocsánat, hogy hosszú lett).
A műtét is szóba jöhet, a kemoterápia, a sugárterápia is szóba jöhet. Nrem értem miért ne lehetne ezeket elvégezni?!
Küldjék el a készült RTG felvételeket és az iultrahang felvételeket nekem emailban és megmondom, hogy mit lehet szerintem tenni a kutyussal, valamilyen megoldás biztosan van, de az biztos, hogy ígyhagyni kezeletlenül nem lehet!!!!!

2012. február 22. 21:59
cicchopp írta:
5420.

Tisztában vagyunk vele, hogy a kora miatt már nem jöhet szóba műtét, esetleg chemoterápia de amíg ennyire életvidám, szinte kiköveteli a megszokott, kora reggeli sétát, a játékot, hihetetlen jó étvágya van és rendkívül jó fizikummal bír, nem szeretnénk "elengedni". Szeretnénk, ha az életminősége maximalizálása mellett csak akkor kelljen majd kimondanunk az altatás szót amikor már elkerülhetetlen, hogy szenvedjen. A legnagyobb és egyelőre egyetlen probléma - tényleg makk egészségesnek látszik amíg ki nem nyitja a kis száját - hogy nem képes rendesen lefetyelni, így nem tud elegendő folyadékot bevinni a kis szervezetébe. (Folytatom a következő hozzászólásban)
ld. akövetk.

2012. február 22. 21:57
cicchopp írta:
5419.

Tisztelt doktor Úr, Kutyusunknál (14 és fél éves német juhász-schnauzer keverék, 35-40 kg, közepesen nagy termetű, kerti kutyus) néhány nappal ezelőtt szájdaganatot állapított meg állatorvosunk. Mindössze két-három hét alatt alakult ki nála ez a kóros sejtburjánzás, ennyi ideje vettük észre, hogy picit furán eszik, valahogy óvatosabban a megszokottnál, de a szájában elváltozás akkor még nem volt/nem látszott. Mostanra kiterjedt, a nyelve alatt és a szája bal oldalán is karfiolszerű, rózsaszínű daganatok nőttek. Biopsziát az orvos tanácsára nem kértünk, úgy véli nagy lenne a vérzés kockázata, továbbá véleménye szerint sajnos, szinte mindegy ebben az esetben az, hogy jóindulatú e vagy rosszindulatú a daganat, mert nagyon "kényes" helyen van. (Folytatom a következő hozzászólásban)
ld.a követk.

2012. február 22. 21:37
Miranda18 írta:
5418.

Tisztelt Doktor Úr! Másfél éves komondor kutyám 1 hete hányt és véres hasmenése volt. A nap egész részében csak feküdt keveset járkált és nem evett semmit viszont vizet folyamatosan iszik. Pont két hete kezdtünk neki csirke húst adni, ezzel váltottuk fel a kutyatápot. 2 napja elvittük állatorvoshoz, aki megállapította , hogy szalmonellás. Két injekciót adott a kutyának az egyik lázcsillapító volt. Azt tanácsolta az orvos hogy májat és rizst adjunk a kutyusnak. 2 nap alatt annyit javult hogy elmúlt a vérzés székletéből de még mindig nem eszik normálisan. Lehet más probléma is vagy megnyugodhatunk és várjuk míg fokozatosan javul az állapota? Nagyon szeretjük a kutyát reméljük nem lesz még ennél is komolyabb baja. Válaszát előre is köszönöm!
ennyiből, nem lehet megmondani mi a baj
A baktérium tenyésztés eredménye a salmonella diagnózis? Ha volt tenyésztés, akkor az is kiderült milyen gyógyszerre érzékeny a kórokozó! Ezt kell adni legalább két hétig a kutyusnak. 
Ha asalmonella diagnózis csak hasrautve történt, javaslom keressen fel egy állatorvost!

2012. február 22. 09:16
benshee írta:
5417.

Kedves Doktor Úr! Hamarosan kezdődik a kullancs szezon, és sajnos a túlságosan aggódó gazdik közé tartozom. Van egy 4 és fél hónapos labrador kutyusom, és terveim szerint sokszor vinnénk majd kirándulni. Az lenne a kérdésem, hogy beoltathatom-e fiatal korban is a kullancs által terjesztett betegségek ellen? Az állatorvosunk szerint fölösleges az ilyesmi, és a megelőzésre sem ajánl készítményeket, mert azt a nézetet vallja, hogy ne tegyünk vegyszereket a kutyára. Nekem annyira nem szimpatikus ez a hozzáállás, mert inkább megelőzném a bajt. Az állatpatikában ajánlottak cseppeket, ami elriasztja a kullancsokat, de azért szeretném beoltatni is, mert azt hallottam ezek a szerek sem nyújtanak teljes védelmet. Önnek mi a véleménye? Válaszát előre is köszönöm!
Ez a hozzáállás a legnagyobb tudatlanságot, nemtörődömséget sugallja!!!!
Nagyon sok beteg szenved a kullancsok által terjesztett betegségektől. Mindent meg kell tenni, hogy távoltartsuk a kullancsokat (spot on) készítmények, nyakörvek segítségével. Kapható még jól bevált ultrahangos kullancsriasztó is.
A védőoltások is javasoltak! Veszélyes, életveszélyes betegségek ezek, mindent meg kell tenni ellenük!

2012. február 16. 21:10
meva írta:
5411.

Tisztelt Doktor Úr! Van egy 12 éves westie terrier kutyusunk, akinek tavaly augusztus óta folyamatosan be van gyulladva a MANCSAI.(állandóan nyaldossa az első két mancsát) Többször jártunk vele állatorvosnál, megvizsgálják, és mindig más gyógyszert írnak fel. Az állatorvos a „DERMATIS ATOPICA” diagnózist állított fel. Először A Vagothyl oldatot javasolta naponta3x, és Flucinar kenőcsel addig kenni ameddig hámréteg nem képződik. Egy másik alakalommal pedig Zinnat 125 mg 2x felett (10 db)és ha elfogy akkor a Medrol 16 mg vagy a 4 mg 2x1/22 hétig utána negyedet utána kétnaponta. Körömvirág főzettel mosogatom , és pamut gyerek zoknit húzok a lábára mert szinte véresre nyalja az első két lábát. Most már megint annyira begyulladt vörös és váladékozó bőrgyulladás látható a talpánál egy kissé berepedt neki és ráállni is alig tud. Tanácsot szeretnék kérni, hogy kihez forduljunk, mert ez nem állapot, hogy mindig másik gyógyszerrel tömjük szegényt, utoljára októberben volt a fenti kezel
Laborvizsgálatok?
Pajzsmirigy működése?
allergia vizsgálatok?
amíg ezek nincsenek meg, addig nem lehet érdemben kezelni, csak próbálkozgatni.

2012. február 16. 18:47
tomiripp írta:
5410.

Tisztelt doktor úr! én vagyok az 5 és féléves mopsz gazdája ,tudja a multkór kérdeztem öntől mi folyik a kutya szájából vagy orrából? na elvittem itt keszthelyen az orvoshoz!azt mondta megsértette a fogát a csont, és adott stormogil gyógyszert neki! kérdem öntől Doktor úr , ha kb 3 hónapja folyik a szájából a vér , az nem furcsa egy kicsit! szerintem csak totózott a doki nem gondolja?ha megsérti a fogát enni nem tudna illetve az elgyógyulna? őn szerint lehet hogy nem jó diagnózis, kérdem önt mit csináljak! ez az orvos kicsi korában kigyógyította a szőrtüsző atkásságból, egyébként itt nálunk majd mindenki ide hordja a kutyáját mert a többi egy nagy nulla állatorvos , pénzéhesek!Mit csináljak?Előre is köszönöm válaszát!Tisztelettel!
Röntgen vizsgálat volt a kutyusnál?
Ha nem, akkor keressen egy olyan kollégát aki azt is meg tudja csinálni.
Ha megsérült a fog, vagya fogmeder akkor annak vannak tünetei a röntgenen is.

2012. február 14. 20:00
davida írta:
5409.

Kedves Doktor Úr! Szeretném a véleményét hallani (olvasni) a kutyaruhák divatjáról. Én magam borzongással és mélységes sajnálattal szemlélem a szerencsétlen beöltöztetett jószágokat, és nem értem a világot. Van esetleg vmi, amit tudnom kellene, van a fenti jelenség elterjedésének orvosi indoka? Egyébként pedig sok erőt kívánok a mindennapokhoz, és sikereket a munkájában. Üdvözlettel: Dávid Ágnes
Kedves Ágnes!
Bizonyára észrevette, fogyasztói társadalomban élünk. Minden, amire lehet piac és vevő, eladó. Mindenből divatot és ezáltal bevételt teremtenek. De félre a gazdasági szemlélet ostorozásával, pici, meleg lakáshoz szokott, ritka szőrű kutyáknál igenis van értelme és jelentőssége a ruházatnak. Ezek a picurka kutyusok könnyen megfáznak, nagy hidegben, vagy hóban, esőben létjogosult a védelmük, és ha már ruhát adunk rájuk, miért ne divatozhatnának ök is! :-)

első ... 21 22 23 24 25  ... utolsó 
 
 

hírlevél

 

 
Nincs hirdetés!
 

korábbi lapszámaink

 
 

hasznos

felhasználóinknak

hirdetés (1)

 
 

hirdetés (2)