A(z)

orvos

válaszol

dr. Siver László

orvos
orvos
Ha kérdezne szakértőnktől, jelentkezzen be!
 
 
ok

2011. február 16. 12:00
Dorka87 írta:
3845.

Tisztelt Doktor Úr!Van egy máltai selyem kölyökkutyusom és kétségbe vagyok esve,mert 6 napja van nálam a kutyus és 2 napja hasmenése van!amikor elhoztam a tenyésztőtől, akkor főtt rizst adtam neki táppal(azt amit a tenyésztő adott neki)és elkezdtem rászoktatni arra a tápra mit én vettem neki(persze úgy ahogy ezt a tenyésztő javasolta)!7hetes a kutyus!jövő héten kapja meg a kombinált oltást!nem vittem még az utcára, hogy nehogy elkapjon valami vírust!Nem értem miért van kissé hurutos hasmenése!Mit tegyek?Vigyem orvoshoz vagy "csak" a táptól volt a széklete lazább??Válaszát előre is köszönöm!
Vigye orvoshoz! férgek, baktériumok stb lehet a háttérben

2011. február 15. 23:03
Sanyi1989 írta:
3842.

Tisztelt Doktor Úr! A kutyám jelenleg négy kiskutyát szoptat akik most két hetesek, a szemük már kinyílt de az egyik kölyöknek az egyik szeme vissza csukódott és azt nem i nyitja ki soha.Mi lehet az oka és előfordulhat-e hogy a kiskutya megvakul a zárt szemére? Válaszát előre is köszönöm!
Sajnos előfordulhat, hogy még zárt álapotban fertőződik a szem és alaposan begyullad, esetleg maradandóan károsodik. Mielőbb mutassák meg állatorvosnak.

2011. február 15. 17:45
edina01 írta:
3841.

Kedves Doktor Úr! Olyan problémánk lenne,hogy ivartalanítottuk két hete a kutyusunkat(fiú) és azóta majdnem minden éjjel bepisil. Hol keveset hol többet hiába vesszük fel a vizet éjjelre. Felhivtam az orvost aki műtötte szerinte normális még egy két hétig. Beszéltem másokkal akiknek a kutyája átesett az ivartalanításon és náluk nincs ilyen probléma. Ön szerint valami hivba csúszhatott a dologba műtét során vagy csaka kutya visszaéla helyzettel,hogy nagyon babusgatva lett és a mütét után nem szidtuk le,hogy bepisil? Mit tegyünk? vigyük másik állatorvoshoz? Elmúlik ez egyáltalán? Kezdem megbánni a műtétet mert erről szó nem volt csak a pozitív dolgokról. Köszönöm előre is a válaszát!
a legritkább esetben lehet ez műtéti következmény, inkább felfázás, vagy valamilyen fertőzés következménye.
Azért mutassák meg állatorvosnak.

2011. február 15. 17:38
FoxDogs írta:
3840.

Tisztelt Doktor Úr! Az lenne a kérdésem, hogy vajon mi lehet a kutyám bőrén: A nyakán a szőrét ha jól széthúzom, egy olyan mm nagyságú kitülemkedő pattanás szerű kemény bőrkinövés van. Fehéres színű,szabályos kör alakú,tömött. Mi lehet ez?Vigyem orvoshoz? Vagy nem szükséges? Válaszát köszönöm!
vélhetőleg faggyúmirigy gyulladás.

2011. február 15. 16:49
bamby1019 írta:
3839.

Tisztelt Doktor Úr!Van 1 7hónapos törpe tacsi kiskutyánk,akinek az egyik heréje nem szállt le.Az orvosunk szerint 2hónapon belül meg kell műteni.Szeretném megkérdezni,h miért van erre szükség?Más lehetőség nincs az orvoslásra?Előre is köszönjük válaszát.Tisztelettel:bamby
A hasüri rejtett here melegebben van mint azt a természet kitalálta. Ilyen körülmények között a benntrekedt here daganatosodhat. Ez 18 hónapos kor felett bármikor bekövetkezhet. A műtéten kívül más lehetőség nincs.

2011. február 15. 10:37
bibiii írta:
3836.

Tisztelt Doktor Úr! a barátomnsak van egy goldenretriver kutyusa, ajándékba kapta, mivel az előző tulajdonosnál felásta az egész udvart, ezért nem tartott rá igényt. Az a gond, hogy most is ezt teszi, és sajnos nem tudjuk, hogy mivel , vagy miként lehetne leszoktatni erről.Kérem adjon tanácsot.
A goldikkal sokat kell foglalkozni, emberközelben tartani, akkor nincs velük gond. Sok séta, naponta többször, sok játék, sok munka és rendben lesz lelkileg.

2011. február 14. 17:37
Tothman írta:
3833.

Tisztelt Doktor Úr! Két és fél éves német vizsla-labrador keverék kutyánk heréi egyik napról a másikra teniszlabda nagyságúra megduzzadtak, vörösek lettek. Az eb nincs ivartalanítva, étvágya egyelőre van. Az átlagosnál többet pihen, nem mozog annyit, mint korábban. Mi lehet a probléma és hogyan tovább? Válaszát köszönöm: Tothman
ha megduzzadtak a heréi, kitaláltam, hogy nincsenek ivartalanítva, mivel vannak neki.
Ha megduzzadtak a heréi, heregyulladása van. Mitől van heregyulladása? Az alapos állatorvosi vizsgálat eldönti, hogy a tucatnyi szóbajöhető kórok melyike a ludas.

2011. február 14. 15:08
Mad írta:
3831.

Tisztelt Doktor Úr! Van egy 10 hónapos Golden Retriever kan kutyám. Sajnos miután elhoztuk a tenyésztőtől kis korában, 1-2 hét múlva látszott, hogy a kutya két mellső lába gyenge, és remeg. Azóta már 3 doboz Cal-D-Phos nevű tablettát megetettünk vele, illetve volt, hogy olcsóbb csonterősítőt is kapott. Az ételébe szoktunk rendszeresen morzsolt tojáshéjat is tenni. Időnként még most is előjön a gyengeség és olyankor sántít a kutya. A kérdésem az lenne, hogy így 10 hónaposan van még esély a javulásra rendszeres kalcium tabletta adagolással? Ha nem, akkor van ennek valami más megoldása? Válaszát előre is köszönöm!
van remény a javulásra, de nem a fenti készítménnyel, nem alkalmas arra a célra, amire Önök használják!

2011. február 14. 15:03
Momentina írta:
3829.

Tisztelt Doktor úr! Azt szeretném kérdezni, hogy a patkányoktól és egyéb más mászkálóktól, elkaphat valamilyen betegséget a kutya? És ha igen akkor milyet ugye nem súlyosat? Mert még nincs beoltva csak parvovírus ellen. Válaszát előre köszönöm!
nagyon sokféle kórokozókat hordozhatnak a patkányok. Súlyos betegségeket is elkaphatnak tőlük a kutyák, de a parvo nincs ezek között.

2011. február 14. 14:43
vanil írta:
3826.

Tisztelt Doktor úr! Szeretném megkérdezni a véleményét, arról, hogy Ön szerint a fogkő kialakulásának megelőzésére megfelelő módszer-e a napi kutyafogkrémmel történő fogmosás, vagy esetleg ez túl gyakori, netalán teljesen egyénfüggő, hogy megelőzhetem-e vele a plakk képződést a kutya fogazatán. Köszönettel: Vanil
TEljesen egyéni, a szájban uralkodó pH viszonyoktól és sok egyb dologtól függ. 

első ... 101 102 103 104 105  ... utolsó 
 
 

hírlevél

 

korábbi lapszámaink

 
 

hasznos

felhasználóinknak

hirdetés (1)

 
 

hirdetés (2)