A(z)

orvos

válaszol

dr. Siver László

orvos
orvos
Ha kérdezne szakértőnktől, jelentkezzen be!
 
 
ok

2013. június 7. 22:27
csabika írta:
5806.

Tisztelt doki.Kiskutyamat Adventix-el kezelteb bolha stb ellen.Aleirásban az szerepelt hogy 4 hétig tartó védelmet nyújt....2nap után bolhát találtam a kutyán és azóta is van neki...Az lenne a kérdés hogy a bolha elleni nyakörv használ-e?Ha igen akkor melyik márka jöhetne szóba?Hálás köszönet!
Az advantix is használ, csak a tartós bolhamentességhez legalább 14 nap kell, mert a környezetben is kikelnek a bolhapeték és visszafertőződik a kutya, de aggodalomra semmi ok, mert ezek még ivarérettségük elött kipusztulnak! A jó minőségü nyakörvek jók, de azoknál is kell ezzel a jelnséggel számolnia

2013. június 5. 23:26
Balázs15 írta:
5805.

Tisztelt Doktor Úr! 10 hónapos Bichon Havanese szuka kutyám egy hete esett át az ivartalanításon. A műtét közben derült ki, hogy állvemhessége is volt a kiskutyának. A műtét sikeres volt, 2 nap után már evett, ivott, futkározott, olyan volt mint rég. Most már 3 napja elég sokat nyűszög és folyton mintha keresne valamit. Illetve azóta kapargatja,ássa a fotelt, ágyat. Ami jobban aggaszt, hogy nyűszög, mintha keresné a kiskutyáit . Legalább is szerintem. A tanácsát, véleményét szeretném kérni, hogy mi lehet a kaparás, nyűszögés oka, illetve hogyan tudnék segíteni neki. Szeretet, sok simogatás? Tanácsát, válaszát előre is köszönöm.
pár nap és el fog múlni. A hormonális változások váltják ki a viselkedési zavart. Sok türelem és rendben lesz minden

2013. június 3. 21:17
doxi85 írta:
5804.

Tiszelt Doktor úr! Évekkel ezelőtt, (kb.6 éve) chipet raktak be a kuytusomba, azonban ma voltunk állatorvosnál, chipellenőrzést tartottak, de nem találták meg benne a készüléket. Eltűnhetett valamilyen módon ennyi idő alatt, vagy mi történhetett? Tisztelettel: Doxi85
eltünni nem szokott, legfeljebb elromolhatott

2013. január 24. 19:27
ischulcz írta:
5759.

Tisztelt Doktor Úr!Puli kutyám hátán a farka tövében tenyérnyi részen hullik a szőr csomókba, teljesen kikopaszodik. Kezeltük már többféle élősködő elleni szerrel, és bőr-szőrtáplálókkal. Nem viszket neki, nem vakarja, semmi más tünet, a kutya vidám, életerős, de már három éve úgy megy, hogy év elején ott kikopaszodik, majd őszre újra kinő a szőre. Egy hete megint hullik neki...Tanácsát előre is köszönöm.
Tanácsom: Állatorvos! Ellenőriztessék a pajzsmirigy működését. Nagyon sokszor az ilyen tünetek hátterében a T4 hormon csökkent mennyisége van.

2013. január 19. 08:49
m.boxer írta:
5757.

Tisztelt Doktor Úr! Tanácsát szeretném kérni. Van egy másfél éves kan boxer kutyánk, és a farkát nem szerettük volna csonkítani kicsinek. A családban van két 5 év körüli kislány, akiken játszás után mindig kék foltokat hagy a kutya rajtuk az erős farkával. Komolyabb kárt bennük ugyan nem tud tenni, most viszont babánk lesz és nagyon rémisztő a gondolat, hogy hogyan tovább. Az nem látom megoldásnak, ha el vannak egymástól tiltva. Esztétikai okok miatt ilyenkor még lehetséges a csonkítás? Előre is köszönöm válaszát. Szilvia
nem lehetséges! Az állatvédelmi törvény tiltja.

2013. január 18. 09:44
doree30 írta:
5756.

Tisztelt Doktor Úr! Segítségét kérném a következőkben: Vasárnap hoztunk el a tenyésztőtől egy 10 hetes kis uszkárt. Nagyon eleven, játékos, eszik rendesen, életerős, kedves kiskutya, azonban azt vettük észre, hogy egyre jobban vakarózik. A bőre kicsit piros, de más elváltozást nem láttunk rajta, csak kicsit kopik a bőre, de a szőre nem hullik, nem bolhás,viszont sokszor annyira viszket neki, hogy a vakarózás köti le minden idejét és sokszor teljesen "idegbeteg" lesz tőle. Leggyakrabban a farka körül vakarja, de más testrészén is. Tegnap látta állatorvos, kinyomta a bűzmirigyét, azt mondta várjunk pár napot. Jó minőségű, érzékeny bőrű kutyáknak való tápot eszik, így nem hiszem, hogy arra lehet érzékeny. A tenyésztő megfürdette aznap, amikor elhoztunk, arra is gondoltunk, hogy talán attól lehet, de azóta eltelt 5 nap, és nem javul, inkább fokozódik a viszketés. Nem tudjuk mitől lehet, már tényleg mindenre gondoltunk, arra is gondoltam, kimosom a fekhelyén lévő törölközőt, hátha attó
bolha, allergia, atkásság . Alaposan át kell nézni.
Az is lehet, hogy a fürdetés után nem lett alaposan kizuhanyozva és a samponmaradék irritálja.

2013. január 16. 21:22
samy76 írta:
5755.

Tisztelt doktor úr! Pár napja dp-gyanú miatt röntgent csináltak az egyik kutyámnál. A beállítás sajnos nem a legjobb :-( Az orvos, aki akkor megnézte, azt mondta, rendben van, a bal oldal is max enyhe. De nem tudom, mennyire bízhatom meg abban, amit mondott. Mivel ön tapasztalt ezen a területen, örülnék, ha véleményt mondana róla. Április végén lesz 7 éves, samoyed szuka. A röntgenből a nagy méretű képet linkeltem. http://gallery.site.hu/d/22206010-1/Bella_csipo.JPG (Igen, sajnos elég kövér. Hogy mennyire is, azzal most szembesültem. Egy jó ideje -már jóval a röntgen előtt- visszavettem ugyan a kajáját, de sajnos a szüleimmel nasiztatás terén állandó harcban állok.... Most beszéltem megint a fejükkel, remélem végre megértik).
Sajnos ez a felvétel DP szempontjából teljes mértékben értékelhetetlen, de én sem látok rajta egetverő elváltozásokat.

2013. január 15. 10:36
scossia írta:
5754.

Tisztelt Doktor úr! Azt szeretném kérdezni, hogy degeneratív myelopátiára Ön milyen kezelést tudna javasolni? (A kutya teljes körűen ki lett vizsgálva, genetikai teszt is készült, úgyhogy sajnos bizonyosan ez a baja.) Előre is köszönöm a válaszát.
oki terápia nem létezik, valamelyest a következő szerekkel lehet segteni:

-aminokapronsav
-szteroid- vagy nem szteroid gyulladáscsokkentők
- B vitaminok, különös tekintettel B1 és B12

2013. január 13. 13:45
krvivi írta:
5753.

Tisztelt Doktor Úr!Van egy nőstény amerikai staffordshire terrierem amit pároztatni szeretnék a barátom amerikai staffordshire terrierével de ugyan attól a tenyéztőtől van de biztos h nem ugyan abból az alomból...ha valamelyik szülőjük közös,lehet gond a pároztatással?Válaszát előre is köszönöm!
A pároztatásnál nem :-) De esetlegesen hordozott genetikai elváltozások nagyobb valoszinuséggel jelenhetnek meg az utódokban.

2013. január 12. 13:43
eszti04 írta:
5752.

Tisztelt Doktor Úr! 6-7 hónapos kutyám teljesen megváltozott. Eddig nagyon játékos és jókedvű volt, most pedig az ellentéte. Pár napja csak fekszik, alszik és nem is mozog semmit, megy a hasa. Nem akar enni egyáltalán inni pedig nagyon keservesen akkor is keveset. 2-szer hányt sárgás habosat. Ma kiesett a foga is. Mitől lehet ez az egész? Mit tegyek? Válaszát előre is köszönöm.
Állatorvoshoz kéne menni

első 1 2 3 4 5  ... utolsó 
 
 

hírlevél

 

 
Nincs hirdetés!
 

korábbi lapszámaink

 
 

hasznos

felhasználóinknak

hirdetés (1)

 
 

hirdetés (2)