Az

ÁLLATORVOS

válaszol

dr. Siver László

állatorvos
állatorvos Ha kérdezne szakértőnktől, jelentkezzen be!
Bejelentkezés
 
 

2009. november 15. 19:33
Alíz12 írta:
822.

Tisztelt Doktor úr! Október 25-én vettünk egy kislány beagle-t, most lesz 18-án 5 hónapos, nagyon eleven és barátságos kutyus, de a szemeivel van valami gond. Sajnálom, ha nem tudom eléggé érthetően elmagyarázni, de megpróbálom; a szemei kifelé néznek, a szem közepén egy tűszúrásnyi méretű fekete pont van (lehetséges, hogy ez a pupillája?). Mikor felfelé néz akkor sosem néz sehová, olyan mintha a szemei vakok lennének. De ez nem mindig van így, néha szinte észre sem lehet venni ezt a problémát, de a látása sem tökéletes... Igaz, így is nagyon szeretjük, de nem tudjuk ilyenkor mit kellene tenni, műtétre van szükség vagy majd kinövi? Mégegyszer elnézését kérem a szakszerűtlen megfogalmazásért! Üdv.: Alíz
az állatorvos válaszol
Drága Alíz! Arra még nem tetszett gondolni, hogy szakemberhez forduljanak? Nem értem, hogyan várják el tőlem, hogy homályos leírásuk alapján bármi értelmeset is mondjak. Az a javaslatom, hogy keressenek fel egy szemészetben jártas kollégát! Sokkal jobb mint filozofálni! Így esetleg arra is lesz remény, hogy a kutyus meggyógyul!

2009. november 15. 13:48
sziilard írta:
820.

Nekem van egy egészséges Boxerem ami 3 hónapos, a neve Kira. Kira amiután eszik, iszik, vagy csak úgy napközben el kezd csuklani. MIÉRT VAN EZ??? Előre is köszönöm a válaszát. tisztelettel Tornai Szilard, Románia, Erdely.
az állatorvos válaszol
Teljesen természetes jelenség fiatal kutyusoknál, kb. fél éves korára elmúlik.

2009. november 14. 23:31
biguska írta:
819.

Kedves Doktor Úr! 1 év 2 hónapos basset houndom az utóbbi időben csak este hajlandó enni. Olvastam, hogy nagytestű kutyákat érdemes napi két alkalommal etetni a gyomorátfordulás megelőzése miatt. Mit gondol, nem túl megterhelő neki, ha csak este eszi meg a napi adagját (táp és némi hús keveréke)? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Szabó Nikoletta
az állatorvos válaszol
Kedves Nikoletta! Nyugodtan adjon egyszer egy nap enni ( a kutyus is ezt akarja). A táphoz húskiegészítés adása nem helyes, mert felborítja  a táp gondosan beállított beltartalmát, és eltolja egészségtelen arányba,

2009. november 14. 17:54
majcsi írta:
818.

Kedves Doktor úr! Van egy negy es felhonapos bullmastiffom, akinak a hatso labai sokkal nagyobbat not mint az elso. On szerint mi lehet az oka? Mit jelent a kalcium sokk?
az állatorvos válaszol
Azt jelenti, hogy éppen nő a kutyus, majd utóléri az eleje is ! A kalcium sokk? Az égvilágon semmit sem jelent.

2009. november 14. 11:58
Sándor írta:
815.

Tisztelt dr úr. Köszönöm a tanácsát , nem veszem meg ,ezt a problémát leszámitva nagyon szép és és játékos kutyus.
az állatorvos válaszol
Azt hiszem jól döntött.

2009. november 13. 16:05
Zsömle írta:
812.

Kedves Doktor úr! Tacsi kutyám bélhurutjáról már írtam. Elvittük egy másik állatorvoshoz, aki több napi kezelés megfigyelés után a coccidium parazita fertőzést állapította meg kutyusunknál. Valószínű, hogy a kölyök németjuhásztól kapta el, aki ebbe pusztulhatott bele...? Sumertolin antibiotikumos kezelést kap, napi 1 szemet, a 3 napi vaccinás kezelés és féreghajtás után. Hogy lehet ezt a coccidiumot elpusztítani? A Kutya kennelje homokos, az udvar nagy és füvesített. Fagy hatásra elpusztulnak? Nekünk is fájt a hasunk, valószínűleg a kutyustól kaptuk el... Milyen hatással van az emberre ez a bélféreg -parazita? Egy másik kutyát szeretnénk hozni az udvarra, mit tegyünk a fertőzés megelőzése érdekében?? Köszönettel: Zsömle
az állatorvos válaszol
A kutyusból kitenyésztették, vagy bélsárvizsgálattal állapították meg a coccidiosist? Ilyen dolgokat jó laboratóriumi vizsgálatokkal alátámasztani. A család problémája is csak bélsárvizsgálat után orvosolható.

2009. november 13. 14:32
Sándor írta:
811.

T. dr úr! Szeretnék megvenni egy 2-hónap körüli (pb terriert),csak az a problémám vele hogy a kutya elsö lábai görbék .Ezt ugy értem , hogy a tappancsa feletti hajlatban kifelé hajlik a lába (eléggé erösen) ez természetes dolog vagy valami baja van a kutyának .Sajnos a gazdija nem engedi ,hogy elvigyem egy orvoshoz csak akkor ha már megvettem, lehet rajta segiteni vagy inkább ne vegyem meg.Volt mar pb terrierem , de ijet még nem láttam , mit tegyek?
az állatorvos válaszol
Ez vélhetőleg csontosodási probláma ( esetleg angolkór) Lehetőleg ne vegye meg, mert problémás lehet.
Olyan helyről egyébként se vegyen kutyát, ahol elzárkóznak attól, hogy orvos megvizsgálja a kiskutyát. Ez tisztességtelen hozzáállás. Attól sem veszünk autót, aki határozottan elzárkózik egy állapotfelméréstől. Mindkét esetben az eladó vélhetőleg súlyos dolgokat titkol.
Az ilyen tisztességtelen üzleti magatartást folytató embereket jó messziről elkerülni!

2009. november 12. 22:21
Ági írta:
808.

Üdv! Fél éves labrador kiskutyám fogazatával lenne kérdésem. Csontfogai szépek, egészségesek. A két alsó szemfoga mellett viszont megmaradtak a 'régi' szemfogak. Az lenne a kérdésem, hogy kihúzassuk-e őket, vagy még kiesnek majd? Köszönettel, Ági
az állatorvos válaszol
jó lenne kihúzni, mert fogállási rendelenességet okozhatnak

2009. november 12. 21:25
Zsike47 írta:
807.

Tisztelt doktor Úr! Lányom kapott egy 5 hónapos csivava kiskutyust. A zutcán egyáltalán nem végzi el a dolgát a pelenkára csak ritkán piszkol, inkább mellé :-))Nagyon jó a kedve, szeret bohóckodni, játszani. A fegyelmezéseket viszont nem veszi komolyan.Lányomék szeretnének elutazni és nálam hagyni a kutyust, Kérdésem a következő: szertni fog-e, ha nincs itt a gazdija Lehet, hogy idegennek fog érezni, pedig sokat van itt, igaz a gazdival.Ez most kicsit más lesz, hiszen itt is kell majd aludnia. Ugye nem lesz lelkibeteg? Válaszát előrre is köszönöm Zsike47
az állatorvos válaszol
Kedves Zsike!
Vélhetőleg nem lesz vészesen szomorú a kutyus. Ha ismeri Önt, akkor általában semmi probléma sem szokott lenni. A szobatisztaság....az már egy más lapra tartozó kérdés, chi-hua-hua kutyusok egy részénél ehéz dolog, és kitartó és következetes hosszantartó nevelést igényel.

2009. november 12. 18:39
payaa írta:
806.

T. Doktor úr! Van 1 féléves boxerem és sokszor fordul elő, hogy elalvás előtt amikor fekszik, zihálni kezd, kapkodja a levegőt, majd normálisan lélegzik, majd megint kapkodja, néha hörög. Plusz néha ha lépked akkor nyüszít egyet, de volt már rá példa, hogy ha megnyomtam kicsit a mellkasát, bordáit, akkor is nyüszített. De volt olyan is, hogy ilyenkor jó alaposan mindenhol megnyomkodtam, de akkor nem adott ki hangot. Van amikor alszik, akkor olyan hangot ad ki, mint aki alig kap levegőt, akkor felébresztem és utána minden rendben. Sokszor púpos a háta is. Nem tudom, hogy ez a kettő összefügg e, de a fájdalmakra én arra gondoltam, hogy lehet, hogy túl jól etettem és hirtelen nőtt meg a kutya, de a csontjai nem vették fel a "növekedési versenyt" és ezért vannak néha fájdalmai. Én nem hinném, hogy rákos lenne, vagy ilyesmi, mert normálisan eszik, iszik, szőrét a normálisnál jobban nem hullatja. Jelenleg csonterősítőt adok neki. Vajon mi lehet a baj. Válaszát előre is köszönöm!
az állatorvos válaszol
Vélhetőleg semmi különösebb baj nincs csak "boxer".
A lábai tényleg fájhatnak a hirtelen növekedéstől, de ha ezek pár nap után nem enyhülnek, keresse fel állatorvosát.
A légzési nehézségeket így, távolból nem tudom megítélni. Lehet, hogy semmi baj nincs, de lehet a lágyszájpadlás túlnövekedése, lehet légcsőszűkület, lehet az inyvitorla részleges bénulása.......mindenképpen megér egy vizsgálatot.

első ... 231 232 233 234 235  ... utolsó 
 
 

hírlevél

 

korábbi lapszámaink

 
 

hasznos

felhasználóinknak

hirdetés (1)

 
 

hirdetés (2)