Az

ÁLLATORVOS

válaszol

dr. Siver László

állatorvos
állatorvos Ha kérdezne szakértőnktől, jelentkezzen be!
Bejelentkezés
 
 

2010. március 7. 11:12
missy írta:
1449.

tisztelt doktor úr.magyar vizslámak gombás fertőzése van a fején(utána jártam,tényleg gombás).mi a teendő?canestent javasolták.de kicsit vérzik a helye, nem merem vele bekenni.ön mit javasolna?előre is köszönöm.
az állatorvos válaszol
A gomba kitenyésztése után kapott gyóygszerérzékenység alapján azt a gyóygszert javasolnám amire a kórokozó a legérzékenyebb.

2010. március 6. 17:53
vivava írta:
1447.

Kedves Doktor Úr ! Az lenne a kérdésem, hogy végezhet-e boxer kutyán fül és farokvágást? Vagy létezik-e olyan törvény a mai napon , amely tiltaná ezt? Válaszát előre is köszönöm! V. Sarolta
az állatorvos válaszol
Bármely kutya fül és farokvágása ütközhet az állatvédelmi törvénybe, kivétel, ha a csonkítás orvosilag indokolható okból következik be.

2010. március 6. 10:51
Zena írta:
1444.

Tisztelt Doktor Úr! Kutyatáppal kapcsolatban kérném a véleményét. 1 éves örökmozgó border collie jellegű kutyusunk van. A megszokott tápját nem kaptuk meg, csak a magasabb energiatartalmu fajtáját. Régi: 3388 kcals/kg, 317 kcals/csésze Új: 3820 kcals/kg, 400 kcals/csésze Lesz valamilyen hatással a kutyára? Mindig fut, játszik, de nem szeretnénk ha túlságosan "pörgetné" a táp. Nem munkakutya, kertben van tartva. Adhatjuk neki vagy keressünk valami mást? Segítségét előre is köszönöm! (Kutyatartóként nagyra becsülöm Önt, amiért hajlandó az idejét, és türelmét ránk fordítani.)
az állatorvos válaszol
A tápok  nem " pörgetnek" a magasabb energiatartalmu taptol legfeljebb hízásnak indul a kutyus, ilyenkor kicsit kevesebbet adjanak neki enni.

2010. március 6. 10:49
Bné írta:
1443.

Drága Doktor Úr! Köszönöm szépen a gyors válaszát,és a reményt amit adott !! Tegnap írtam önnek ,de abban nem vagyok biztos ,hogy megkapta-e a Kedves Doktor Úr mert a gépemből eltünt minden amikor a levelet küldtem ! Ha igen akkor bocsánat ! A kiskutyához már hívtunk orvost még a hét elején . Kijött megnézte ,és elővett kb:egydecis üveget abból szívott fel a fecskendőbe azt beadta neki majd eg ugyan olyan barna üvegből megint adott neki egy másik inyjekciót .Azt mondta az egyik csonterősítő a másik kalcium !Nem mondott semmi biztatót ,csak azt hogy a jövőhéten hívjuk fel és mondjuk meg milyen a kiskutya állapota! Meg ,hogy adjam neki a kalcium pezsgó tablettát meg a magnézium pezsgő tb-tát de ne felnőtt ember adagjában hanem egynegyedét ! Meg tojást is adhatok neki hajával csak morzsoljam szét nagyon apróra !Ha csökken az étvágya akkor egy szem algopyrin egy ötödét adjak neki mert akkor fájdalmai vannak ! Ön szerint ezeket adhatom neki ? Használ neki valamit ?Köszönöm !Üdvözletem! Bné
az állatorvos válaszol
Kedves Hölgyem!

A kálcium tabletta adásával kárt csinál a kutyusnak! A tojáshéj helyett már a múlt század közepe óta vannak nagyon jól használható tabletták. Most megszegem a reklámok elleni dolgokat, ilyen például a Pet-Phos 1.3:1 összetételü tabletta, ami jól bevált.)  Az Algopyrin nem igazán kutyának való fájdalomcsillapíta, adagolása káros is lehet, inkább Ketofen tablettát javasolnék. A kálcium adagolása azért káros magában ( megfelelő mennyiségü foszfor nélkül) mert minden egyes kalcium ion amit feleslegben adtunk kiürül  vizelettel, csak az a bibi, hogy a szervezetből egy foszfor iont is visz magával, tehát foszfor hiányt fogunk kialakítani ahelyett, hogy segítenénk. A kutyus, ha megfelelően kezelik vélhetőleg renbe jön, de így nem fog javulni!

2010. március 5. 22:33
kakas írta:
1440.

Tisztelt doktor úr ! én arra lennék kíváncsi hogy,milyen idős korában szabad megvágatni a fülét ? nekem staffordshire terrierem van
az állatorvos válaszol
Az állatvédelmi törvény értelmében semikor, de ha orvosilag indokolt a 10-12 hetes kor közötti időszak a legoptimálisabb.

2010. március 5. 19:11
Barby019 írta:
1439.

Tisztelt doktor úr ! Az én kiscicám beteg ! Egyfolytában folyik az orra a kislánynak egyfolytába hörög , alig kap levegőt a szeme csipás mostmár hasmenése is van ! Nagyon levan gyengülve össze esik ha fel áll , mert akármit adok neki enni kihányja ha szalámit ha konzervet...semmi nem marad meg a kislányba ! Most próbáltam neki bébi ételt adni tejjel vagy levessel felhigítva , de azt is kihányja ! Kap normaflort , orrcseppet és antibiotikumokat , de semmi nem használ ! Zsebkendővel megszoktam törölni a kis nóziját , de 5 perc múlva ugyanúgy bedugul neki ! Bent van tartva a meleg szobába , rá se gyújtok melette nehogy befulladjon mégis hónapok óta beteg akármit csinálok vele ! De nagyon kis kitartó és én is kitartok melette nem szeretném el altattatni , nem szeretném , hogy még az utolsó pillanatba is szurkálják ezzel is fájdalmat okozva neki ! Szenved eleget így is szegény babám ! Szoval az lenne a kérdésem ön mit javasol a kislánynak ? Meggyógyulhat még egyáltalán ?
az állatorvos válaszol
vélhetőleg a cicájának a rhinotracheitis nevű ( fertőző macskanátha) betegsége van. Orvoshoz kéne vinni, jelentősen javítható lenne az állapota. Ha szerencséje van a cicának, egy idő után mérséklődnek a tünetek és normális életet élhet.

2010. március 5. 16:57
Bné írta:
1437.

Kedves Doktor Úr ! Egyhónaposan hozott a fiam egy fehér kiskutyát ami pitbull és amerikai buldog keverék !! Másfél hónapja van nálunk nagyon szépen fejlődött de kb:másfél hete elkezdett deformálódni a lába kifeléfordúlt előbb az egyik első ball most pedig a másik is !! Azt mondták kalcium hiány adtam neki gyógyszereket de nem javúl neki semmit !! Na gyon szépen kérem segítsen mi tévő legyek mert nagyon megszerettem és ragaszkodik hozzám ! Kilehet ebből gyógyítani és meddig tart ? Redbe fog jönni ? A kedve nagyon jó étvágya rendben van mindent megeszik . Kérem segítsen ,hogy megmenthessem és olyan legyen mint a többi kis kutyus! Nagyon szeretem és nagyon sajnálom ahogyan járkál elég nehézkes neki a menés annyira szeretne utánnam szaladni de nem tud szegénykém !:(( Kérem mihamarább válaszát !! Remélem meglehet gyógyítani a lábát !! Előre is köszönöm !! Tisztelettel : Bné
az állatorvos válaszol
Ez vélhetőleg kálcium, foszfor és D vitamin hiány. Ha hozzáértő orvoshoz viszi, pár hét alatt rendbe jön. egy-két kezelés után javulás szokott beállni. Nagyon fontos, hogy megfelelő készítményeket kapjon, mert " ami a szomszéd kutyájának is jó volt" lehet, hogy az Ön kedvencének akár árthat is!!!!! Tehát a javaslatom: Megfelelő szaktudású állatorvos.

2010. március 5. 12:04
hfarkas írta:
1434.

Kedves Doktor Úr!Köszönöm,hogy ilyen gyorsan válaszolt.A kutyusunkról hasi röntgen felvétel készült,ami először nem mutatott ki semmit,majd kontrasztanyagos feltöltés után két perccel készült egy nyaki röntgen,ami az orvos szerint nyelőcső tágulatot mutat,közvetlen a gyomor előtt,egy hurka szerű kiboltosulásban és amiben a reggeli étel még este fél hétkor benn volt.Tegnap állapota rosszabbodott,vacsora után két órával alvó állapotban sugárban hányt nagy mennyiségű folyadékot és kevés élelmet,ami furcsa,mivel szinte nem is iszik.Utána megpróbált felállni,de nem kapott levegőt és összeesett.Persze-mi is pánikba- próbáltuk felállítani és a torkát lefelé simogatni,aminek hatására sikerült őt visszahozni.Utána sokkal jobban lett,ma reggel már játszott is.Többszöri próbálkozásom ellenére sem sikerült az orvost telefonon elérnem,ezért a magam döntése alapján,felfüggesztettem a gyógyszerek adását.Sajnos a zacskós gyógyszer nevét sem sikerült megtudnom még.Ön mit javasol,mit tehetnénk érte?
az állatorvos válaszol
Amit mindenképpen meg kéne csinálni, az az endoszkópos vizsgálat, ki kéne zárni a gyomorszáj szűkületét. Ha lehetséges operálni, a műtét elvégzését javaslom, egyébként szegény kutyus élete végéig híg pépes táplálékot ehet csak. A "zacskós" gyóygszer nem tudom mi lehetett, de a lényegen sajna nem változtat.

2010. március 5. 09:20
Gabesz.1 írta:
1433.

Drága Doktor úr! Nagyon szépen köszönöm a válaszát. Megkérném mégegyszer gondolja át, hallot-e már ilyen esetről és ha igen mi a lehetséges magyarázat?: a kiskutya egész testét korpa borítja. A bőr nem gyulladt, nem vastagodott meg, nem viszket, a kiskutyák nem vakaródznak. Szálanként elkezd hullani a szőrük. Különböző állatorvosok által ajánlott gomba és atka elleni szerek hatástalanok. Mire az utolsó szőrszálak kihullanak, a kölyök testét ismét apró szőr fedi be teljesen. A kiskutya 7-8 hónapos korára gyönyörű lesz és többé nem jelentkeznek a tünetek, sem a korpa sem a szőrhullás. Hallott már Ön ilyesmiről? Még azt megemlíteném, hogy mindkét kiskutya (és még regebben egy másik is) előzőleg kokcidiózisban szenvedett, de stomorgil tabl. segítségével életben maradtak. Nem lehet ez fenti betegség utóhatása?? (Kérem ne haragudjon hogy ennyit zaklatom ezzel.)
az állatorvos válaszol
lehet a betegség utóhatása is, de sajnos látatlanban továbbra sem tudok semmi okosat mondani. Igen rengeteg hasonlóval találkoztam a praxisomban, de szerteágazó okai lehetnek az elváltozásnak. Tövábbra is csak azt tudom javasolni, hogy vérvétel, bőrkaparék vizsgálat, kórokozó tenyésztés.

2010. március 4. 15:53
hfarkas írta:
1429.

Kedves Doktor Úr!Másfél hete fogadtunk be egy nyolc hónapos spicc kölyköt,aki már az első napokban emésztetlenül kihányta az ételt, az étkezés után kb.7 órával.(Széklete naponta volt,normális.)Hasa egy félig telt vizes palack rázásakor hasonló hangot adott menés,futás közben.Vidám kölyökkutyaként általános állapota jó volt. Egy heti orvoshoz való szaladgálás után derült ki,hogy nyelőcső tágulata van,ami operálhatatlan.Kezelésként magasról,kétlábon való etetést javasolt az orvos pépesített étel formájában,naponta többször,kis adagokban és kb.20 percig két lábon állva tartjuk utána.Gyógyszeres kezelésként(egy hétig,próbaképp)Medrol(16 mg) tablettát szed napi egyet és még egyféle gyógyszert kap,aminek nem tudom a nevét,mivel az orvostól egy zacskóban kaptuk.Ebből napi 1/4-edet kap szintén reggel.Azóta az állapota lényegesen romlott.Étkezés után már 3 órával hány,sokszor a vizet is nyálkásan.Néha köhög,gyomorhangok(?)hallhatók,néha böfög,elesett.Kérem Doktor Úr segítsen,mit tehetünk még?
az állatorvos válaszol
A nyelőcső tágulat megállapítása röntgennel vagy endoszkópiával történt a kutyusnál? milyen vizsgálati leletek voltak? Mi az a gyógyszer amit kapott zacskóban? Ezeket kérem írja meg és utána talán tudok valami okosat mondani! Sajnos a leletek ismerete nélkül nem nagyon lehet nyilatkozni.

első ... 211 212 213 214 215  ... utolsó 
 
 

hírlevél

 

 
Nincs hirdetés!
 

korábbi lapszámaink

 
 

hasznos

felhasználóinknak

hirdetés (1)

 
 

hirdetés (2)