Társunk a kutya
Hírek a nagyvilágból
Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com
kutya.hu  |  2012. október 26.

Hírek a nagyvilágból

Érdekességek a négylábúak világából.


A világ első önkiszolgáló kutyamosója

Németországban nyílt meg az első önkiszolgáló kutyamosó, ami a kocsimosókhoz hasonló konstrukcióban működik. A Lipcsében élő kutyatulajdonosoknak nem kell többet az otthoni fürdőszobai kutyamosással bajlódniuk, ugyanis megnyílt a világ első önkiszolgáló kutyamosója, ahol a gazdik meleg vízzel és samponnal fürdethetik kedvencüket, majd öblítés után megszáríthatják őket, hogy a kutyának még önrázással se keljen fáradnia - s mindezt anélkül, hogy a saját fürdőszobájában rendetlenséget csinálna. Kis extra, hogy a szárítás után az eb egy kutyákra szabott fürdőköpenyt kap, amíg a szárítás után lassan visszanyeri eredeti test hőjét - akár a legnagyobb luxusszalonokban... A használatért 4 eurót kell fizetni, amit öt perces mosásra elég, de az összeg duplájáért 15 perces kényeztető fürdőt vehet a négylábú. A nyitás napján máris sorban álltak a gazdik, hogy kipróbálják az újdonságot. Így tett Ulrike Schubert is, aki Mara nevű kutyáját vitte el egy alapos fejtetőtől mancsig terjedő mosásra, amit - a képek tanúsága szerint - Mara nagyon is élvezett még a sampont is megpróbálta megkóstolni.
Képaláírás: Ulrike Schubert fürdeti az önkiszolgáló kutyamosóban Mara nevű kutyáját

Szörfős négylábúak rekordkísérlete

A kaliforniai Huntington beachen rendezték meg harmadik alkalommal a kutyaszörf-bajnokságot, ahol egy Guinness-rekordkísérlet is zajlott: a legtöbb kutya egyetlen szörfdeszkán világrekordját készültek megdönteni.  A Surf City Surf Dog elnevezésű versenyre évről-évre egyre többen neveznek kutyájukkal, bár az élmezőny többnyire változatlan: mai napig egy ausztrál kelpie bizonyos Abbie Uy nevű négylábú a csúcs a szörföző kutyák között, aki a jelenlegi világrekordot is tartja a leghosszabb kutyaszörfözés kategóriában, Abbie ugyanis 60.96 métert szörfözött egyhuzamban. Ezt a teljesítményt idén sem tudta senki felülmúlni és végül egy másikat sem... Az egy deszkán szörföző legtöbb eb rekordját próbálták felállítani a szervezők, de az 5 kutya nem tudott a szükséges 10 másodpercig a deszkán maradni, de a csapatmunka fejlesztésével jövőre talán lenne esélyük...

Brutális körülmények között tartotta kutyáit
 
Amanda Hammond (66) mintegy 60 kutyát fogadott be apránként öt szobás házába, amiből arra következtetnénk, hogy nagy állatbarát. Pedig a hatóságok által a helyszínen tapasztaltak nem ezt mutatják. A folyóvíz és áram nélküli házban egyetlen szobát leszámítva, ahol a nő élt, borzalmas állapotok uralkodtak, ürülék és ételmaradék több rétegben száradt a padlóra orrfacsaró bűzt árasztva. A kutyák többsége ezekbe a szobákba volt bezárva állandó jelleggel, néhányukat viszont - nem tudni milyen megkülönböztetés alapján - a kertben tartott az asszony. Ezen négylábúak közül menekült meg néhány, s éhségükben egy közeli farmon szétcincáltak egy birkát. A hatóságok az esetet vizsgálva kérdezték ki a helyieket, így jutottak el Amanda Hammond otthonában is, ahol a hatóságokat szinte sokkolta a szag és a látvány. A börtönőrként dolgozó nő 30 éve élt egyedül az ingatlanban, s mikor a hatóság emberei kikérdezték maga sem tudta mennyi kutyát tart házában.  A brit Királyi Társaság az állatokkal szembeni kegyetlenség ellen (RSPCA) nevű szervezet tagjai nem bírtak bent maradni a lakásban, s mint beszámolójukból kiderült: nem tudták megállapítani, hogy milyen volt a padló, mert azt mindenhol mocsok, széklet és kajamaradék borította. A helyzet a kertben sem volt sokkal jobb, ráadásul a brutális körülmények miatt a kutyák majd mindegyik szenvedett valamilyen krónikus jellegű allergiában vagy szőrhullásban. A négylábúakat az RSPCA emberei menhelyre vitték, Hammond ellen pedig eljárás indult. Az októberi tárgyalásig a nő óvadék ellenében szabadlábon maradt.

Junior 2,5 milliós arcplasztikája


Hosszadalmas és költséges arcplasztika mentette meg Junior látását. A most 5 éves Bloodhound kiskorától küzdött látási problémákkal, de gazdái Danise és David Smart hiába vitték többször állatorvoshoz sokáig nem találtak megoldást. Az Észak-Yorkshireben élő házaspárnak először a szempillák eltávolítását javasolta az orvos, aki azt gyanította az irritálja a szemeket. De Junior állapota nem javult és egyre aggasztóbb volt, hogy a Crufts-bajnok utód véglegesen elveszti szeme világát. Az állatorvos végül arcplasztikát javasolt és ezzel Junior élete egészen megváltozott. A beavatkozást végző Gary Lewin három órás műtét során távolította el a négylábú beteg felesleges bőrét, a gond ugyanis az volt, hogy a szokásosnál túlzottabb bőrképződés miatt Junior szemére lógott bundája előidézve a szemhéjak hibás állását. A műtét óra a kutya újra tisztán lát, s látványosan új erőre kapott a korábban zsémbes, ingerlékeny eb. "Mintha kicserélték volna" - nyilatkozta Denise, hozzátéve, a bevatkozás 8000 fontjukba került (vagyis mintegy 2,5 millió forintot fizettek) de a gyerektelen párnak minden boldogságát a kutyák jelentik - Junior mellett négy másik kutyával osztják meg otthonukat.

Jaguart nyelt az eb

Belinda Simpkin (43) bristoli családi házukban végezte mindennapi teendőit miközben gyerekei, Ben (11), és Alex (8) a földön játszottak két éves Indie nevű fekete labrador kutyájukkal. Ben előző napon anyjuk barátjának esküvőjén kapta az autót, és élvezettel tologatták a kis piros Jaguart, amit messzire gurítottak, majd Indie a szájába véve vitte vissza a két fiúnak. "Ben hirtelen odajött hozzám és azt mondta: "Anya, azt hiszem, a kutya lenyelte az autót"." - idézte fel Belinda Simpkon a történteket. - Gyorsan körülnéztem a földön, kerestem a kocsit, de sehol nem volt Ben arcán pedig félelem ült. Akkor már nem késlekedtem, kocsiba ültünk és a közeli állatorvosi klinikára hajtottunk. A röntgenfelvételen megdöbbentő pontossággal látszott a kisautó és az is kiderült: ha késlekedünk az Indie életébe kerülhetett volna. Katie Illingworth, a kutyát operáló állatorvos elmondta: egy ilyen méretű tárgynál a fő aggodalmat az okozza, hogy megakadhat és átlyukaszthatja a beleket. "Szerencsére időben érkeztünk és műtéti úton eltávolították a piros kisautót, aminek fényezését Indie gyomorsava nagyrészt lemarta, de a fiúk emlékbe eltették. Indie néhány nap lábadozás után teljesen rendbejött.
nyitókép: archiv

HozzászólásokHa hozzászólna, kérjük jelentkezzen be!
 
 
ok
vissza az oldal tetejére
 
 

hírlevél

 

 
Nincs hirdetés!
 

korábbi lapszámaink

 
 

hasznos

felhasználóinknak

hirdetés (1)

 
 

hirdetés (2)