Társunk a kutya
Hírek a nagyvilágból
Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com
Kubinyi Enikő dr.  |  2012. október 10.

Hírek a nagyvilágból

Érdekességek a négylábúak életéből.


Rejtélyes kutya „Afrika tetején”

Élő kutyát találtak Afrika legmagasabb hegyén a Kilimandzsárón, 5800 méteres tengerszint feletti magasságban. Szakértők találgatják hogyan juthatott fel oda és miként maradhatott életben. A kutyát négy francia hegymászó fedezte fel és egyikük, Antoine le Galloudec, egészen közelről készített róla képet a mobiltelefonja segítségével. A férfi a tanzániai Babukubwa magazinnak elmondta: akkor vette észre a kutyát, amikor az Uhuru csúcson (szuahéléül szabadság csúcs) megjelent a négylábú, egy méterre attól a sziklától ahol éppen állt. A szakértők azonban értetlenül állnak a dolog előtt tekintve, hogy ez a csúcs 5.730 és 5.895 méteres tengerszint feletti magasságban helyezkedik el és meglehetősen mostohák az időjárási körülmények; a hőmérséklet mínusz 5 és 15 Celsius fok között ingadozik jeges szelekkel társulva, továbbá élelem sem adódik a kóborló négylábúnak. Hogyan jutott fel oda és miként maradt életben az eb? A helyiek szerint a kutya 10 éve járja a Kilimandzsárót, a fotót készítő francia turista megmutatta a felvétel egy tanzániai utazási iroda alkalmazottainak, akik megdöbbentek, ugyanis – szerintük – ugyanezt a kutyát látták 4 ezer méteres magasságban egy tábor közelében 10 éve, bár azt, hogy a kutya ilyen sokáig életben maradt volna a mostoha viszonyok között, ők is hihetetlennek tartották.

Négylábú taggal bővült a lányzenekar


Amelle Berrabah a Sugarbabes együttes tagja kutyatulajdonos lett: a Twitteren mutatta be rajongóinak kis kedvencét. Paris Hilton, Geri Halliwell és Jessica Biel egy valamiben biztosan hasonlítanak egymásra – túl azon, hogy híresek – mindegyiküknek apró termetű kutyája van. A klubhoz csatlakozott nemrégiben Amelle Berrabah, a Sugarbabes 27 éves énekesnője is, aki közösségi adatlapján mutatta be büszkén új kedvencét. A hosszú szőrű kölyök chihuahua a Herbie nevet kapta és az énekesnő bejegyzésben tudatta: “Ez az én új kutyám! Szeretem őt! Xxx”

Cápákat kergetett a bátor kutya

A cápák vitathatatlanul a vizek legfélelmetesebb ragadozói, de nem ennek a félelmet nem ismerő kutyának. Egészen különös felvétel került fel az egyik videómegosztó portálra, amiről csak azt tudni, hogy Ausztráliában készült és két fürdőző kutyát mutat, akik a part fele tartva egy csapat cápába futnak, azaz: úsznak. Az egyik négylábú elkanyarodik, de a másik eb egyenesen a cápák gyűrűjébe úszik. A videót készítő férfi végigkommentálja az eseményeket, s ő döbben meg a legjobban, amikor a kutya lebukik a víz alá és megkergeti a cápákat, közben az egyiket meg is harapja. A videót készítő magán kívül kiabálta, hogy elképesztő a látvány, és valóban: de a két kutya teljesen sértetlenül úszta meg a vízi kalandot, a cápák pedig eliszkoltak…

Brigitte Bardot kiállít Prince-ért

Az egykori szexszimbólium tiltakozik Franciaország legveszélyesebbnek tartott kutyájának kivégzése ellen. Az eb egy négy éves kislány arcát marcangolta szét, amiért a közvélemény a kutya leoltását kéri, ám Brigitte Bardot felszólalt az kivégzés ellen. Prince, akit egykor Ulknak hívtak, Franciaország legveszélyesebb kutyájának számít jelenleg. A négylábú körül igazi dráma bontakozott ki: amikor idős gazdája meghalt egy állatmenhelyre került, ahonnan – 8 hónapnyi tartózkodás után - egy házaspár fogadta örökbe (ők nevezték át a kutyát). A tragédia 3 héttel azután következett be, hogy a házaspár hazavitte a négylábút Boulogne -i otthonukba. A pár ünnepséget rendezett és az egyik vendég házaspár kislányát, Carment megtámadta Prince. A hírek szerint a 4 éves kislány az alvó kutya felé közeledett, hogy megölelje, de a felriadó eb a lány arcának esett. A kislány túlélte az esetet, de annak nyomai örök életére az arcán maradnak. A kislány szülei és új tulajdonosai a kutya halálát kívánják, utóbbiak pedig beperelni készülnek a menhelyet arra hivatkozva: ott elhallgatták előlük azt a tényt, hogy a halott gazdájával hetekig összezárt kutya enni kényszerült gazdájából, s miután kóstolt már emberhúst vált vérengzővé Prince. Az ügyben jelenleg vizsgálat zajlik, de a francai Állatvédő Társaság szerint ők nem hibáztak, Martine Paquentin elnök azt állítja, tájékoztatták a történtekről az örökbefogadókat, illetve a kutya tettét azért sem értik, mert ők játékos, kiegyensúlyozott és kicsit sem agresszív kutyának ismerték meg a 8 hónap alatt Prince-t. A francia sajtó véleménye szerint a nagy port kavart ügy – bárki felelősségét is állapítják meg végül – a kutya elaltatásával zárul majd. Prince jelenleg egy extrabiztonságos, szűk ketrecbe zárva vár ítéletére. Ez utóbbi ellen szólalt fel Brigitte Bardot, aki szerint állatvédelmi törvényt sértenek Prince jelenlegi tartásának körülményei, egyben kijelentette: nagyon sajnálja, ami a kislánnyal történt, de szerinte az eset legártatlanabb résztvevője éppen a kutya. Az egykori szexszimbólum a most 76 éves színésznő arra hívta fel minden érintett figyelmét, hogy egyetlen kutya sem születik gyilkos ösztönnel. Az állatvédő híresség azzal is érvelt: „Eltörölték az emberek halálbüntetését, miért kell akkor állatokat ölni?” – tette fel a kérdést. Bardot a polgármesterhez nyújtott be egy kérvényt, valamint kegyelmi petíciót indított el az interneten, amire 4 nap alatt 2300 támogató aláírás érkezett.

Festéssel a kutyapiszok ellen


Újszerű módszerrel veszik fel a harcot a kutyapiszok ellen egy brit városban: élénk narancssárgára festik az ürüléket. Az angiali redditch-i tanács nemrégiben kampányt indított a kutyapiszok ellen: a tanács munkatársai festékszóróval járőröznek az utcákon, és parkokban, hogy a talált kutyaürüléket fluoreszkáló narancsszínnel fessék be. A rikító színű kupacok nem csak az arra közlekedők figyelmét hívja fel, hogy ne lépjenek véletlenül se a béltartalomba, de az arra sétáltató kutyatulajdonosok szégyenérzetére is hajaz. Hiába ugyanis a tetemes büntetés, amíg nincs aki elkapja a kutyapiszkot fel nem szedőket, addig a helyzet nem fog változni, így most a kutyások szégyenérzetére próbálnak hatni. Brandon Clayton tanácsos az akció kapcsán kiemelte: “a kutyapiszok otthagyása nem csak undorító dolog, de veszélyes is lehet. A járókelők nem veszik észre, cipőjükkel, a babakocsi kerekével, biciklivel belemennek majd beviszik az otthonukba, az iskolába, vagy a munkahelyükre. A kutya ürülék pedig fertőzések forrása lehet.” A helyi lakosok szerint azonban ostobaság az akció: a festékszóró spray árából el lehetne takarítani az ürüléket – mondják Redditch lakói. A tanács akciója október végéig tart.nyitókép: archiv

HozzászólásokHa hozzászólna, kérjük jelentkezzen be!
 
 
ok
vissza az oldal tetejére
 
 

hírlevél

 

 
Nincs hirdetés!
 

korábbi lapszámaink

 
 

hasznos

felhasználóinknak

hirdetés (1)

 
 

hirdetés (2)