Társunk a kutya
Hírek a nagyvilágból
Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com
kutya.hu  |  2012. szeptember 20.

Hírek a nagyvilágból

Csokorba szedtünk néhány izgalmas hírt a négylábúak világából.


Eltorzult kutyafejek

Amikor a kutya megrázza magát, bizony nyál és víz egyaránt repül szőrükből, szájukból. Azt gondolnánk, hogy a néha, némi bosszúságot okozó, de egyébként megszokott mozdulatban semmi érdekes nincs. Egészen addig gondoljuk csak így, míg meglátjuk ezeket a csodálatos képeket. A 30 éves Carli Davidson rendkívüli pozíciókban örökített meg számtalan ebet, megmutatva, hogy nagyon is mókás-kedves eredmény születhet egy ilyen fotózásból. Ráadásul a Portlandben élő fotós teljesen véletlenül, egy fénybeállítás tesztelése során készítette el első kutya fejrázós fotóját. Mikor meglátta az eredményt nagyot nevetett, és rájött, hogy ebből egy nagyon vidám fotósorozatot készíthetne.
A képek sok időn keresztül készültek, s a fotós elmondása szerint minden egyes kép igazi kihívás volt számára.  

Tombol a trendi kutyarucik divatja


Harapós Vuiton (Chewy Vuiton), Manolo Vaúnik (Manolo Barknik) és Csaholó Jacob (Bark Jacobs), hogy csak egy pár szupertrendi kutya divatmárkát említsünk. A kutyaluxus egyre komolyabb tényező a divatiparban, az esküvői ruhától a fürdőköpenyig minden készül már a négylábúaknak. Dara Foster, a 39 éves tervező saját bevallása szerint csak ugyanazt teszi, mint emberekre tervező társai: próbálja felrázni az iparágat.
 – Kutyákat öltöztetek és megmutatom gazdáiknak, hogy éljenek együtt stílusosan kedvenceikkel – mondta korábban egy tévés műsorban. Habár Dara fantáziája végtelen, ruháinak azért szab egy egészséges ízléshatárt.
 - Hallottam olyan kutyatulajról, aki ugyanolyan tetoválást varratott kutyájára, mint saját magára. Ez már azért túl mutat a divat határain, ez már állatkínzás – nyilatkozta korábban a New York Times-nak.
A Seventeen Magazin korábbi kiskereskedelmi szerkesztője és divattanácsadója 2002-ben mutatta be első, négylábúakra szabott kollekcióját, a Dara Foster New York-ot. Dara hamar felismerte, hogy jókora üzlet lapul az iparágban: – Egy idő után rájöttem, hogy a 47 milliárd dolláros iparágnak nincs igazi márkája. A luxus kutyadivat akkoriban még gyerekcipőben járt, szóval gondoltam, miért ne vihetnénk bele egy kis őrültséget. Szolid ezüst nyakörvek, 24 karátos arany pórázhorgok – emlékszik vissza Dara. Hamarosan elindította saját honlapját, ami szépen fejlődött. Az üzlet igazi sikerét azonban Paris Hilton zsebkutyája hozta meg, a celeb kutyusának kedvenc tervezője ugyanis Dara.

Fuss Finn, fuss!


A sztárgyár felcseperedett üdvöskéje, Amanda Seyfried nemrégiben rajongva nyilatkozott az állatokról. Mint kiderült a színésznő imád minden állatot és bevallása szerint az élete teljesen megváltozott, amióta megkapta Finn-t, az ausztrál juhászkutyáját. A legújabb fotók tanúsága szerint a kutyát tényleg mindenhova magával viszi a szép színésznő. Legutóbb Los Angeles utcáin jogingolva kapták lencsevégre Amandát és kedvencét. Amanda Seyfried  alakját elnézve egy biztos: Finn nem szenved kilométer hiányban.

A kutyák ösztönös gondolatolvasók

Azok a gazdik, akik meghitt viszonyban vannak kutyájukkal tisztában vannak azzal, hogy kedvencük minden rezdülésüket észleli és reagál rá. Ha vidámak vagyunk, ők is boldogak, ha szomorúak vagyunk, vigasztalni próbálnak.
De most tudományosan is beigazolódót: tényleg létezik egyfajta ebtelepátia  - ezt a Florida Egyetem kutatói nemrégiben egy kísérlettel erősítették meg.  
Kutyákat és farkasokat engedtek élelmet kunyerálni embertől. Utóbbiból kettő alany közül választhattak az állatok: az egyik ember rájuk figyelt, a másik közömbös volt irányukban. Megmutatkozott, hogy bizonyos körülmények között még a farkasok is érzékelték az emberi figyelmet, a kutyák pedig náluk jóval határozottabban. A tudósok szerint mindebből az következik, hogy a kutyák veleszületett képessége az emberi elme állapotának-hangulatának érzékelése. Ráadásul ez a képesség erősödik, ha szoros és gyakori kapcsolat alakul ki kutya és ember között.

Blitzen, a pattogó eb


A négy éves Blitzen elképesztő kutyus, szeleburdi természete akkor is imádnivalóvá teszi, ha éppen nem pattog eszeveszett módra. De mivel gyakran érez erre készítetés, tényleg nem lehet nem rajongani érte. A 44 éves gazdájával Aberdeenshire-ben élő kutya nem lett idomítva, magától képest rekord magasságig ugrani. Stacy Clark, az eb tulajdonosa elmondta: Blitzen hajléktalan volt korábban, úgy fogadták örökbe de  akkor már képes volt hatalmasakat ugrani. Szerinte Blitzen simán megugorja a 180 centiméteres magasságot, de néha nagyobb szökkenésre is képes. A kutya egyszer már a Guinness Rekordok vizsgabizottsága előtt is ugrott, de meg kell ismételni a kísérletet, így egyelőre nem tudni, hogy a Blitzen rekorder kutya lesz-e, vagy sem. Jelenleg 176,7 centiméter a rekord, amit 2006-ban egy szürke agár állított fel Missouriben, az Egyesült Államokban.

Minden férfi álma


Egy férfinek a hideg sör az egyik legjobb dolog a nyárban. Főként ha azt kézbe is kapja. Persze Kalula az ausztrál pásztor kutya nem csak sör "szervírozására" képes, de gazdája szerint mégis ez a legjobb trükkje és még csak nem is férfi. A gazdi,  Nicole Jennings szembemegy a sztereotípiákkal, ugyanis nő létére imádja a sört, és egy hosszú, fárasztó nap után el sem tud jobbat képzelni, mint meginni a habzó italból egy dobozzal. Vagy kettővel.
"Egy kemény nap után, mikor hullafáradtan hazaesem és Kalula hoz nekem egy hideg sört, egyből szebb lesz a világ” - számol be Nicole. De hogyan nyitja ki a hűtőt a kutyus? Erre is ötletes megoldást dolgozott ki a sörkedvelő gazdi: a hűtő ajtajára egy konyharuhát rögzített, amire Kalula ráharapva nyitja ki a frigót. És még be is zárja maga után, mer illedelmes kutya. A Dél-Afrikában élő Nicole hivatalos idomárként dolgozik, főként filmes trükkökhöz tanít be kutyákat, így nem csoda, hogy négylábú barátja ismeri a legjobbakat. Nicole  8 hetes kora óta tanítgatja különböző feladatok végrehajtására az ügyes kutyát, így gyakorlatilag nincs a háztartásban olyan kutya által elbírható tárgy, amit Kulala ne tudna odavinni neki.

nyitókép: archiv

HozzászólásokHa hozzászólna, kérjük jelentkezzen be!
 
 
ok
vissza az oldal tetejére
 
 

hírlevél

 

 
Nincs hirdetés!
 

korábbi lapszámaink

 
 

hasznos

felhasználóinknak

hirdetés (1)

 
 

hirdetés (2)