Társunk a kutya
Csivavák majálisa
Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com
kutya.hu  |  2012. május 31.

Csivavák majálisa

Május végén újra majálisoztak a csivavák, ahogy azt az elmúlt két évben is tették. A Proplan Csivava Majális az Óbudai Kutyakiképző Iskolában várta a nagylábú kicsiket és a kétlábú gazdáikat.


Az égiek is kegyesek voltak a Proplan Csivava Majális résztvevőihez, így közel 400-an ki is látogattak a rendezvényre, melyet a Csivava Akadémia vizsgázói nyitottak meg. A záróvizsga jól sikerült, a bírálatok rendben lezajlottak, láthatóan nagyon komolyan vették a feladatot nem csak a csivavák, de gazdijaik is, akik szintén vizsgáztak, hisz elméleti tudásukról kellett számot adni tesztkitöltés formájában. Az alap engedelmességi vizsgát egy agility verseny követte, amely nagyon népszerű volt a jelenlévők körében. Az akadálypályát azok is kipróbálhatták, akik csak kíváncsiságból és nem vizsgázni látogattak ki a délelőtti órákban. A gyerekek nagyon élvezték a programokat, aki nem csivavát, az törpesünöket simogathatott, vagy éppen arcfestést választott. Amíg a kicsiket pingálták, addig a nagyok zsibvásári hangulatban válogathattak ruhák, tápok és egyéb felszerelés között. Akinek egészségügyi kérdése volt, az a majális orvosát kérdezhette, akinek a tartással, neveléssel kapcsolatosan érdeklődött, az az Independent Chihuahua kennel tenyésztőit bombázhatta keresztkérdésekkel. Sokan érdeklődtek, miről lehet felismerni a fajtatiszta csivavát, amire a tenyésztő válasza tárgyilagos volt: Amikor valaki egy csivavát vásárolt, rendkívül fontos, hogy utánajárjon kinél vásárol. Az a tapasztalat, ha valaki ilyen kiskutyát vesz, azonnal kell neki, pedig sok-sok problémától kímélhetné meg magát, ha megfontoltabb lenne. Az orvosi költségek az egekbe rúghatnak, de rosszabb esetben egy éven belül elveszítheti kedvencét egy vízfejűség vagy epilepszia és más szörnyű betegségek miatt. Ezért legyen mindenki elővigyázatos, és ha kell várjon a vásárlással és fizessen inkább többet a kutyájáért, kérjen szerződést és számlát elvitelkor, ami nem lehet előbb, mint 8 hét. Ez adhat némi biztosítékot, hogy nem szaporítótól vásárol valaki. – javasolja a tenyésztő.
A majális hangulatát egy formabontó szépségverseny is fokozta, ahol közel 100 nevező, mutatta meg apróságát. Volt, aki különleges ruhadarabbal fokozta a hangulatot, volt olyan gazdi, aki maga vetkőzött neki a feladatnak. Ez utóbbi különdíjban is részesült, ahogy Márki Zsuzsi a VV4 sztárja is szolgált meglepetéssel: együtt énekelt – vagy inkább vonyított kutyájával.
Kis Hegedűs Réka a rendezvény szervezője elégedetten kommentálta az eseményt: Minden az elvárásoknak megfelelően zajlott, nagyon jó hangulat volt, fantasztikus visszajelzéseket kaptam, ami azt mutatja, volt értelme újra összehozni a csivava gazdikat. Szerencsére azok is ellátogattak, akik csak egyszerűen szerettek volna egy kellemes napot eltölteni és nincs még csivavájuk, de volt itt kínai meztelen és boston terrier is. Úgyhogy igazi négylábú nap volt, köszönöm Mindenkinek, aki eljött és akik segítségével egy sikeres napot zárhattunk.

Csivava majális képeknyitókép: archiv

HozzászólásokHa hozzászólna, kérjük jelentkezzen be!
 
 
ok
vissza az oldal tetejére
 
 

hírlevél

 

 
Nincs hirdetés!
 

korábbi lapszámaink

 
 

hasznos

felhasználóinknak

hirdetés (1)

 
 

hirdetés (2)