Társunk a kutya
ARCHÍV! - Kreatív kozmetika
Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com
kutya.hu  |  2012. február 08.

Kreatív kozmetika

Ízelítő a Kutya Szövetség februári számából.


A 2000-es évek eleje óta egészen elképesztő újdonságokkal rukkolnak elő a kutyakozmetikusok. A világhálón keringenek képek; pandává maszkírozott chow-chowokról, tevévé alakított uszkárról és más hasonló furcsaságokról. Vajon hogyan, s milyen célból készülnek a remekművek és mennyire ártalmas ez a kutyákra?

Egyesek szerint a kipingált állatok megalázva érezhetik magukat ilyen természetellenes külsővel, míg másokat elámít az újdonság varázsa és az eb-stylistok kreativitása.

A legtöbb őrült ötlethez hasonlóan ez is Ázsiából ered, de persze igen hamar jó fogadtatásra talált Amerikában. Bár a kreatív kozmetika rajongótábora egyre csak nő, sokan kétkedve, mi több szörnyülködve szemlélik az extrém változtatásokat ábrázoló fotókat. Az ebek szőrfestését nem azért találták ki, hogy kiállításokon eltűntessék vele a kutyák meglévő szépséghibáit, vagy látszólag feljavítsák a nem megfelelő pigmentációt, hiszen ez nem lenne túl etikus. Az eljárások csupán a kozmetikusok kreatív oldalát hivatott előcsalogatni.

Az alkotni vágyó négylábú-stylistok központi szervezetbe tömörülnek (National Association of Professional Creative Groomers). Tagjaikról pontos, publikus nyilvántartást vezetnek, és rendszeresen szerveznek számukra tematikus versenyeket. Taglistájukra a világ bármely pontjáról lehet felvételt nyerni. Feltétele, hogy az illető végzett kutyakozmetikus, vagy legalább kozmetikus tanuló legyen (éves tagdíj: 60 USD). A jelentkezőnek írásbeli és gyakorlati vizsgát kell tennie, hogy elismert, teljes jogú professzionális kreatív kozmetikussá válhasson. A tagok saját fórumaikon, közösségi oldalaikon osztják meg tapasztalataikat, vagy kérnek tanácsot egymástól, valamint szalonokat ajánlanak azoknak az érdeklődőknek, akik szívesen alávetnék kedvencüket egy rendkívüli fazonírozásnak. A szervezet saját kiadványaiban rendre közli a legújabb trendeket, kiegészítőket. Idén például a tollas illetve a kristályos díszítőelemek jönnek divatba. Ha valaki próbára szeretné tenni szunnyadó kreativitását, tőlük vásárolhat igazán kutya-bőr barát termékeket.

Amit egy kreatív kozmetikusnak feltétlenül tudnia kell: a kutyák viselkedése, testbeszéde és kontrollja, különböző fajták karaktere, egyedi jellemzői, biztonsági gyakorlatok, azon egészségügyi helyzetek felismerése, mikor feltétlen állatorvost kell hívni, állatok bőrbetegségei, paraziták (kullancs, bolha) kezelése, egyénnek megfelelő kozmetikai termékek és kellékek kiválasztása, azok helyes használata.

A cikk további részét elolvashatja a Kutya Szövetség aktuális számában.
Keresse az újságárusoknál vagy töltse le itt.

cimlapfebruar.jpgnyitókép: archiv

HozzászólásokHa hozzászólna, kérjük jelentkezzen be!
 
 
ok
vissza az oldal tetejére
 
 

hírlevél

 

 
Nincs hirdetés!
 

korábbi lapszámaink

 
 

hasznos

felhasználóinknak

hirdetés (1)

 
 

hirdetés (2)