Társunk a kutya
ARCHÍV! - A kutya egy életre szól, nem csak karácsonyra
Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com
kutya.hu  |  2011. december 18.

A kutya egy életre szól, nem csak karácsonyra

Bizonyára az idén is jó néhány gyereknek megvalósul az álma: kedves, gömbölyded szőrpamacsot, apró kölyökkutyát talál gyertyagyújtáskor a karácsonyfa alatt. Ám elmúlnak az ünnepek, és számos esetben rövidesen kiderül, hogy bizony annak a gyönyörű pillanatnak ára van.


Az ajándékozás legtöbbször az ajándékozónak okoz örömet, az ajándékozott pedig rosszabb esetben kénytelen együtt élni a számára kiválasztott kis állattal. Jól meg kell figyelni az ajándékozott személyiségét, egyéniségét. Szereti-e az állatokat, nem allergiás a szőrükre. Mekkora helye lenne az új jövevénynek. Van-e már másik állat, akivel a leendő gazdi együtt lakik. Ha ajándékozni szeretnénk, azt is nézzük meg, hogy az illetőnek van-e elegendő ideje a kisállattal foglalkozni. Kutya esetében kiállításra vinni, együtt kutyaiskolába járni, naponta játszani vele, vagy sétáltatni. Mik a céljai az ajándékozottnak, mire tudná, vagy szeretné használni a kutyát,

Egy élőlény sorsa fölött rendelkezni nagy felelősség. A kutya meg a majdani gazdi már kettő, és akkor még nem beszéltünk azokról, akiknek majd szintén meg kell osztaniuk életterüket a kis jövevénnyel. Aki meglepetésként állatot ajándékoz, annak tisztában kell lennie azzal, hogy cselekedetével akarva-akaratlanul megváltoztatja mások életét. A meggondolatlan döntés a későbbiekben nehéz helyzet elé állíthat embert, állatot egyaránt, és nem mi magunk leszünk azok, akiknek a következményekkel meg kell küzdeniük. Lássuk tehát, kinek is ajándékozhatunk kutyát?

A cikk további részét elolvashatják a Kutya Szövetség decemberi számában, vagy letölthetik ITT!

111.jpgnyitókép: archiv

HozzászólásokHa hozzászólna, kérjük jelentkezzen be!
 
 
ok
vissza az oldal tetejére
 
 

hírlevél

 

 
Nincs hirdetés!
 

korábbi lapszámaink

 
 

hasznos

felhasználóinknak

hirdetés (1)

 
 

hirdetés (2)