Társunk a kutya
Jelnyelven ért a süket kutya
Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com
kutya.hu  |  2011. december 09.

Jelnyelven ért a süket kutya

Teljes halláskárosodással született Zippy a Boston terrier, de mégis képes megérteni, amit gazdája akar.


Zippy teljesen siketen jött a világra, gazdájának hála mégsem éri semmi baj, ugyanis tökéletesen érti a jelbeszédet. Vicky Tate nagyon aggódott, hogy kutyája megsérülhet, amiért nem hallja az őt körülvevő zajokat, ezért soha nem vehette le szemét Zippyről, ha kimentek az utcára. Egy kutyaiskolában azt tanácsolták a nőnek, hogy segítségükkel tanítson meg egy speciális jelnyelvet a kutyának. Zippy nagyon jó nebulónak bizonyult, ma már minden jelre tökéletesen reagál. Vicky Tate egy rezgő nyakörvet is készítetett kedvencének, így ha Zippy éppen nem figyel, akkor csak jelez neki azon keresztül és a most két éves eb tudja, hogy a szemével meg kell keresnie a gazdit, akinek utána már csak jeleznie kell.

Plasztikázták, hogy lásson

Molly 12 hónapos koráig soha nem láthatta az őt körülvevő világot, ugyanis a shar peiekre jellemző ráncosság a szemhéjánál annyira erős volt, hogy képtelen volt kinyitni a szemét.

 Ez nem ritka jelenség ennél a fajtánál, de Molly esetén különösen szélsőséges helyzet alakult ki. A Romfordban élő kutya gazdája elmesélte:  Molly egész nap csak aludt, közlekedni nem tudott, és komoly fájdalmai is voltak. Louise Walsh a tenyésztőt hibáztatja a kutya problémáiért és pert is indított ellene. Emellett plasztika sebészhez vitte kutyusát, ahol sikeresen elvégezték a ráncfelvarrást;  azóta a kutya a fajtájától egyébként idegen lelkesedést és életkedvet mutat. Egész nap mászkál, szaladgál, s a kezdeti félénkség és meglepődés után, hogy végre látja a környező világot, most már le sem lehet állítani - mesélte boldogan a gazdi. A kutyát tenyésztőtől vette az asszony 150 ezer forintnak megfelelő összegért, míg az arcfelvarrásra 230 ezer forintot költött.nyitókép: archiv

HozzászólásokHa hozzászólna, kérjük jelentkezzen be!
 
 
ok
vissza az oldal tetejére
 
 

hírlevél

 

 
Nincs hirdetés!
 

korábbi lapszámaink

 
 

hasznos

felhasználóinknak

hirdetés (1)

 
 

hirdetés (2)