Celebek és kutyák
Ördög Nóra Pityuval tervezi a nyaralást
Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com
kutya.hu  |  2011. szeptember 14.

Van, akinek a nyár is csak a munkáról szól.


Ördög Nórának, az RTL Klub műsorvezetőjének nem lesz egyszerű feladat, hogy a nyári hónapokban találjon pár szabad napot, amikor kipihenheti az egész éves fáradalmakat. Hogy idén hol nyaral, azt még nem tudja ám, hogy Pityut viszi magával, abban biztos.
 
Pityu, Nóra és párja, Nánási Pál közös kutyája. A magyar vizsla március 14-én született, és amint lehetett a műsorvezető hölgy szerető közegébe került. – Pityut egy nagyon kedves tenyésztő bácsitól fogadtuk örökbe, gyakorlatilag a kutya választott ki minket – emlékszik vissza Nóra. - Már régebben megbeszéltük a párommal, hogy szeretnénk majd egy kutyát, de csak most lettek ideálisak a körülmények arra, hogy befogadjunk egy négylábút. Hamar egyetértés született arról is, hogy ha lesz kutyánk, akkor az csak vizsla lehet. Palinak gyerekkorában több is volt, így ez az ő részéről már egy meglévő szerelem volt a fajta iránt. Én Mórahalmon nőttem fel, vidék, kertes ház és ennek természetes velejárója a kutya. Nekünk többnyire házőrző kutyáink voltak, akik az udvaron éltek, a lakás nem az ő számukra volt fenntartva. Volt egy óriás schnaucerünk, aki mellettem gyakorlatilag felnőttem, de sajnos ő tizenkét éves korában meghalt. Utána a szüleim magukhoz vettek egy berni pásztort, ő azóta is a család kedvence. Vele már kevesebbet találkozom, hiszen ritkábban tudok otthon lenni – mondja a műsorvezető, aki jelenleg sem unatkozik, hiszen gőzerővel zajlanak az X-Faktor válogatásai.
 
- Egész nyáron az X-Faktor produkción dolgozunk. Ezek a hónapok nekem nem a nyaralásról fognak szólni, de tervbe van véve pár nap kikapcsolódás. Még nem tudom, hogy összejön-e a közös nyaralás Pityuval, de mindenképpen szeretnénk. Igazán felnőtt már a feladathoz, hogy ő is velünk tartson. Mostanra már szobatiszta és az oltásait is megkapta, így semmi akadálya, hogy a nyaralást a kutyához igazítsuk. Olyan helyet keresünk, ahová ő is velünk tud jönni. Szerencsére ma már nagyon sok kutyabarát hely van itthon és külföldön is. Autózni nagyon szeret, úgyhogy az utazási kedv úgy tűnik meg van benne. Nekünk idehaza egy kicsit nehezebb kikapcsolódni, ezért szívesebben választunk valami határon túli helyet. Ha nem túl távoli az úti cél, akkor Pityu is bírni fogja. Viszonylag nehéz olyan lyukakat találni a naptáromban, ahol van pár szabad nap, és Palkó is sokat dolgozik. Márpedig lelkiismeret furdalás nélkül szeretnénk pihenni, úgyhogy csak abban az esetben fog ez megtörténni, ha biztosítva látjuk Pityu körülményeit is. Ha összejön négy vagy öt nap – hosszabbat nem is tervezünk – akkor összepakolunk, felpakoljuk a kutyát is, és irány a nyári kikapcsolódás. A barátnőimmel minden évben elmegyünk egy csajos kirándulásra, tavaly Ravennában jártunk, és idén is terveztünk valami hasonlót, de sajnos azt már biztosan látom, hogy oda nem tudok velük tartani az X-Faktor forgatásai miatt.  
 
Nóra kutyával, vagy kutya nélkül is azokat a pillanatokat élvezi, mint bárki más. Örül a pihenésnek, a nyugalomnak, szereti megismerni a helyeket, de nem feltétlenül járja be a térség összes múzeumát. Ha hosszabb utazásról van szó, akkor azokat a helyeket szereti, ahol tengerpart közelében lehet. Az első néhány nap a fáradtság kipihenéséről szól, ilyenkor végre nyolc-tíz órát is tud aludni, és utána jöhet a környék felfedezése. Legszívesebben talán Spanyolországba utazna, ahol eddig még csak egyszer járt, Madridban, de Barcelona is nagyon izgatja, és ha most nem is, de egyszer mindenképpen meglátogatja a katalán várost.
 
Ördög Nóra

Mórahalmon született 1981. szeptember 8-án. Általános iskoláját a Móra Ferenc Általános Iskolában végezte. Középiskolai tanulmányait a Radnóti Miklós Gimnáziumban végezte Szegeden, és itt is érettségizett. Pályáját egy szegedi kábeltelevíziónál kezdte, ezután került az RTL Klubhoz gyakornokként. A Budapesti Gazdasági Főiskolán szerzett diplomát. Első televíziós szereplése a Top of the pops című zenei műsorban volt, majd a Kölyökklub műsorvezetője volt. Ezt követte a Reggeli és a nagy sikerű Szombat esti láz Stohl Andrással, majd a Csillag születik. Jelenleg az X-Faktor szerkesztője, ősztől pedig műsorvezetője. Ha ideje engedi játszik a mórahalmi színházi előadásokban is. Elvált, jelenleg Nánási Pál fotóművésszel él együtt.

Rövidszőrű magyar vizsla

A rövidszőrű magyar vizsla világszerte az egyik legismertebb magyar vadászkutya.Több fajta keresztezéséből alakult ki. Már honfoglaló őseink mellett, akik szenvedélyes vadászok voltak, feltűnt egy vadászkutya, amely követte őket a vándorlások során, de a legkorábbi ábrázolása a 1100 és 1120 között készültek. Nagy utat járt be a fajta, mire eljutott 1920-ig, amikor megkezdték a fajta törzskönyvezését. Ma már nem tartozik a veszélyeztetett fajták közé, de a II. világháború után erősen megcsappant a számuk. A magyar vizslákra jellemző az elegáns megjelenés, a könnyed felépítés, a harmonikus mozgás. Egyszerre vadászkutya, a család kedvence és a gyerekek játszópajtása, hiszen intelligenciája, alkalmazkodóképessége minderre alkalmassá teszi. Nyugodt, jóindulatú, érzékeny, a durva bánásmódot nehezen viseli, de a szerető gazdának a csillagokat lehozná az égről.
HozzászólásokHa hozzászólna, kérjük jelentkezzen be!
 
 
ok
vissza az oldal tetejére
 
 

hírlevél

 

 
Nincs hirdetés!
 

korábbi lapszámaink

 
 

hasznos

felhasználóinknak

hirdetés (1)

 
 

hirdetés (2)