Kutyavédelem
Szerencselovagok az állatvédelem porondján
- avagy kinek adjuk az 1%-ot?-
Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com
Kovács Violetta  |  2011. augusztus 24.

Talán még soha nem volt akkora szüksége az állatvédelemnek az állatbarátok adóforintjára, mint napjainkban. A gazdasági válság, no meg az ÁFA köteles adományozás miatt az adományok szinte megszűntek, a kidobott állatok száma viszont katasztrofális mértéket öltött.Éppen ezért ma óriási harc dúl a civilek között,ki mennyi 1% adóforintot tud begyűjteni. A tét nem kicsi: maga a túlélés! A baj csak az, hogy megjelentek azok a szerencselovagok, akiknek eddig vajmi csekély közük volt az állatvédelemhez, viszont hangzatos ígérgetésekkel igyekeznek magukhoz csalogatni a jó szándékú állatbarát egy százalékát. Olyan dolgokat ígérgetnek, ami mindenkinek az álma. Hangzatos ígérgetéseiket fennen hangoztatják, de tényleges eredmény nincs mögöttük semmi. Ráadásul azt elfelejtik megemlíteni, hogy megfelelő jogszabályi háttér nélkül lehetetlen az ígéretük végrehajtása. Gyanítom, nem is ez érdekli őket igazán. Inkább a csengő hangú adóforintok érdekében történik mindez. Sőt megjelent a színen egy olyan szerencselovag is, akinek eddig egészen más területen volt alapítványa, most pedig mindenféle állatvédelmi múltat nélkülözve egyenesen a kóbor állat kérdés megoldását ígéri, ha ő kaphatja az 1%-ot…
Sokszor aránytalanul sok pénz jut egy-egy szervezetnek, míg a másik szintén jól működőnek méltatlanul kevés.
Na de hogyan tudja a ténylegesen az állatvédelmet támogatni akaró állatbarát eldönteni,kinek is adja az 1%-át? Mikor kerül jó helyre az adóforintja?
Semmi esetre se olyan szervezetnek adja, aki mögött nincsen múlt! Ha valaki komolyan veszi a feladatát, egy év alatt is már komoly eredményt tud felmutatni! Ígérgetéseknek, üres szavaknak senki ne dőljön be! Csak olyan dolgot támogassunk, ami már részben megvalósult, tehát az illető alapítvány, egyesület már bizonyított! Hogy hogyan is tudjuk ezt leellenőrizni? Ma már minden komolyabb csapat rendelkezik honlappal. Jó néhány honlapon tévé és videofelvételeket, újságcikkeket, beszámolókat láthatnak az adott szervezet munkájáról. A kiszemelt civil szervezet még alaposabban megismerheti, ha ellátogat a kutya.hu fórumára, ahol sok civil szervezet nyitott magának topikot.  Ezekbe bátran olvassanak bele, és gondolják végig, egyetértenek-e az adott csapat munkájával, szellemiségével, kommunikációjának a hangnemével. Állatvédő és állatvédő szervezetek között is óriási különbség van! Döntse el ön, hogy mit szeretne támogatni az adó forintjaival: alkalmazotti fizetéseket finanszírozni, avagy inkább kutyák mentését, állatotthonok működését támogatni. Hogy ezt hogyan is tudja eldönteni? Ajánlatos utána nézni, hogy az adott civil szervezet foglalkozik-e ténylegesen állatmentéssel, vagy csak virtuális állatvédelmet folytat. Üzemeltet-e állatotthont, vagy sem. Amikor segítséget kért tőlük, segítettek-e, vagy gyorsan „lepasszolták” egy másik szervezetnek? Az is előfordulhat, hogy a még néhány esztendővel ezelőtt patinás állatvédő szervezet már csak árnyéka hajdani önmagának. Tehát érdemes utánanézni, és mérlegelni, kinek adjuk a bűvös 1%-unkat Ha ön ezt megteszi, minden bizonnyal majd jól dönt, és jó helyre kerül minden adóforintja!
HozzászólásokHa hozzászólna, kérjük jelentkezzen be!
 
 
ok
vissza az oldal tetejére
 
 

hírlevél

 

 
Nincs hirdetés!
 

korábbi lapszámaink

 
 

hasznos

felhasználóinknak

hirdetés (1)

 
 

hirdetés (2)