Kutyavédelem
Állatvédelem az iskolákban
Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com
kutya.hu  |  2011. augusztus 17.

Manapság egyre többször lehet hallani a televízióban, és találkozni egyéb médiumokban olyan esetekkel, hogy kutyák támadnak emberekre, gyerekekre, mint állítják, minden ok nélkül.


Ezeknek a támadásoknak számos előzményük lehet, így például a kutyák helytelen nevelése, vagy éppenséggel az, hogy egyszerűen nem ismerjük fel azokat az apró jeleket és üzeneteket, amelyeket nekünk mutatnak.

Budapesten a Cerberos Állatvédő Egyesület önkénteseiből tavaly megalakult az úgynevezett oktatási csoport, amely célul tűzte ki, hogy megismerteti a gyermekekkel, mekkora felelősséggel jár a kutyatartás, és emellett kiemelt figyelmet fordít arra, hogyan is kell bánnunk ismert vagy éppen ismeretlen kutyákkal.
Fontosnak tartjuk, hogy a felnövekvő korosztály szeretettel, ám kellő odafigyeléssel viszonyuljon az állatokhoz, ami csökkentheti mind a támadások, mind – a szintén bőséges médiatémát szolgáltató – állatkínzásos esetek számát hazánkban.
Programunk 45 perces interaktív beszélgetésből áll, ahol a gyermekekkel együtt dolgozva ismertetjük meg velük a felelős állattartás alapjait. Többek között szó esik arról is, hogyan közelítsenek egy idegen kutyához, valamint diákon bemutatjuk, miket üzennek nekünk testbeszédükkel. Ezenkívül korcsoporthoz mérten megismerkedhetnek a magyarországi állattartás helyzetével és problémáival is.
Az oktatásokra természetesen kutyáink is elkísérnek minket, így a gyermekek nemcsak közvetlen kapcsolatba kerülhetnek velük, hanem élőben is alátámasztjuk egyes részek mondanivalóját.
Az előadás végi engedelmes bemutató és kutyás trükkök óriási sikert aratnak mind a gyerekek, mind a tanáraik körében.


Kozocsa Ilona
oktatási csoportvezető
kozocsa.ilona@cerberoskutyaiskola.hu
HozzászólásokHa hozzászólna, kérjük jelentkezzen be!
 
 
ok
vissza az oldal tetejére
 
 

hírlevél

 

 
Nincs hirdetés!
 

korábbi lapszámaink

 
 

hasznos

felhasználóinknak

hirdetés (1)

 
 

hirdetés (2)