A kutyáról általában
Kutyaszálló
Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com
Czeller Péter  |  2011. augusztus 17.

Mi történik akkor, ha kilenc kutya beköltözik egy hotelbe? Hát még akkor, ha a kóbor kutyák körében híre megy ennek a luxusnak...?


Hálás témát választott a kevés rendezői tapasztalattal rendelkező Thor Freudenthal, amikor úgy döntött, hogy elkészíti a Kutyaszállót, hiszen kilenc különböző kutyafajta egy filmben szinte tuti siker a rajongók körében. Láthatunk itt kínai meztelen kutyától kezdve bulldogon át a pudliig bármilyen négylábút!
A sztori Lois Duncan 1971-es regényét veszi alapul. Andi (Emma Roberts) és Bruce (Jake T. Austin) számára a nevelőotthon maga a pokol, hiszen nem tarthatnak háziállatot. Amikor egy hippi életstílusú házaspárhoz kerülnek, a helyzet nem változik meg. Mindezt nehezíti, hogy a gyerekeknek már van egy „házi” kedvencük, Péntek, a Jack Russel terrier személyében. Ám mivel a testvérpárt nem ejtették a fejükre, elhatározzák, hogy mindent megtesznek, hogy otthont találjanak kedvencüknek, Pénteknek. Bernie (Don Cheadle), az árvaházi dolgozó, aki keserves munkával igyekszik a testvéreknek otthont találni, nehogy elválasszák őket egymástól, jól tudja, hogy a gyerekek kutyarajongók, és óvva inti őket bármilyen felelőtlen cselekedettől. Ám mindhiába... Andi és Bruce rábukkannak egy elhagyatott hotelre, ahol minden szabadidejüket azzal töltik, hogy tökéletes luxust teremtsenek Pénteknek és az ott lakó másik öt gazdátlan ebnek (Lenny, Frick, Romeo, Cooper, Juliet). Ha mindez még nem volna elég, napról napra egyre többen és többen lesznek, amikor a város kóbor kutyái is menedéket találnak a hotelben. Ám minél több eb bérel szobát az újdonsült szállodában, annál nagyobb a kockázata, hogy a gyerekek lebuknak...

Kutyacsordával filmezni a legjobb!

A 17 éves Emma Roberts a mozik új üdvöskéje is lehet akár, hiszen nem másnak, mint Julia Roberts testvérének, a szintén színész Eric Robertsnek a lánya. A fiatal színésznő legemlékezetesebbnek a forgatás azon pillanatát tartotta, amikor húsz kutyával kellett egyszerre szerepelni a kamera előtt. „Ki kellett rohannom az utcára mögöttem húsz kutyával. A nedves járda miatt hirtelen hasra estem, mire az összes kutyus végigtaposott rajtam, ugyanis az idomárjuk az utca túloldalán várta őket. A thai masszázs összehasonlíthatatlan azzal, amikor 80 láb tapos végig az ember hátán...” Emma emellett mefigyelhette az emberekkel és állatokkal való forgatás különbségeit: „A kutyák sokkal ügyesebbek bármelyik színésznél. Mindent hamarabb és tökéletesebben megoldanak, mint bármelyikünk. Nagyon büszke voltam Péntekre, akinek a szemében végig az értelem és az akarat csillogott.”
Az állatok kiképzéséhez a trénereknek 16 hétre volt szükségük, mert a különböző fajták, különböző edzésmódot is követeltek meg.
Fontos szereplő még a filmben Don Cheadle (Ütközések) is, aki szerint kutyákkal forgatni sokkal nagyobb élmény, mint nélkülük: „Emberekkel forgatni csendes, nyugalmas és unalmas. Ám ha kutyákkal forgatunk, akkor az idomárok üvöltöznek, az ebek ugatnak, és mindenki ugrál meg rohangál. Ez talán úgy hangzik, mint valami zűrzavar, ám pont ettől lesz szép az egész.”

Bármennyire is a valóságtól elrugaszkodott film a Kutyaszálló, ezúttal is a négylábúak viszik el a hátukon az egész produkciót. Mindez persze nem probléma, hiszen egy valamire való családi, kutyás film esetén nem is igazán várhatunk el Oscar-jelölésre méltó színvonalat. Így a Kutyaszálló a bugyuta és kedves kutyás mozik széles skáláját bővíti, mint élvezetes és feledhető alkotás.
HozzászólásokHa hozzászólna, kérjük jelentkezzen be!
 
 
ok
vissza az oldal tetejére
 
 

hírlevél

 

 
Nincs hirdetés!
 

korábbi lapszámaink

 
 

hasznos

felhasználóinknak

hirdetés (1)

 
 

hirdetés (2)