A kutyáról általában
Fogamzásgátlás kutyáknak
Ízelítő a Kutya Szövetség májusi számából
Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com
kutya.hu  |  2011. május 14.

Fogamzásgátlás kutyáknak

Az egyre melegebb idő nemcsak ránk, emberekre van hatással. Kedvencünkben is egyre erősebbek a fajfenntartási ösztönök. És bár a kiskutyák rengeteg örömet szerezhetnek, ha eldöntöttük, hogy nem szeretnénk szaporulatot, már számos módszer létezik a nem kívánt vemhesség megelőzésére. És nemcsak a szuka kutyáknak.


A tüzelés embert és kutyát próbáló időszak. Ha szuka kutyánk van, az ostromló kanok távoltartása rengeteg figyelmet és kitartást igényel. És ha a figyelem lankad, gyorsan megtörténhet a nagy találkozás, melynek eredménye jó pár kutyakölyök is lehet. És a nem tervezett szaporulat gyümölcsei sokszor a kidobott, kóbor kutyák számát gyarapítják, ami komoly problémát jelent az állatvédőknek és a menhelyeknek. Legyük hát tudatos gazdák, hiszen ivartalanítástól a beültethető implantátumig már számos fogamzásgátlási mód létezik.

Ha a döntés végleges


Ha száz százalékig biztosak vagyunk abban, hogy soha nem szeretnénk, ha kutyánk továbbörökítené génjeit, akkor a legjobb választás a műtéti ivartalanítás. Sok gazda humanitárius szempontból fél meghozni ezt a döntést, pedig a végleges ivartalanításnak számos előnye van. Szuka kutyáknál nemcsak a vemhesség, hanem az álvemhesség esélye is nullára redukálódik, sőt a méhgyulladástól, a petefészek cisztától, és akár az emlődaganattól is megkímélhetjük kedvencünket.

A cikk további részét elolvashatja a Kutya Szövetség májusi számában! Keresse az újságárusoknál!
Jó szórakozást kívánunk!
nyitókép: archív

HozzászólásokHa hozzászólna, kérjük jelentkezzen be!
 
 
ok
vissza az oldal tetejére
 
 

hírlevél

 

 
Nincs hirdetés!
 

korábbi lapszámaink

 
 

hasznos

felhasználóinknak

hirdetés (1)

 
 

hirdetés (2)