A kutyáról általában
Fajtatiszta vagy keverék?
Ízelítő a Kutya Szövetség májusi számából
Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com
kutya.hu  |  2011. május 12.

Fajtatiszta vagy keverék?

Van a televíziós csatornákon egy kedves, megható reklám, amelyben egy keverék kutyus reménykedik a menhelyen, hogy gazdára talál. S amikor ez sikerül és nagyon boldog, társaira gondolva, arra kéri a nézőt, hogy személyi jövedelemadója egy százalékát ajánlja föl valamelyik állatmenhelynek, mert ezzel életet menthet.


Ezt látva, mindig arra gondolok, hogy vajon hány embernek jut eszébe a hatására lépni, átérezni, hogy nemcsak egymásért, hanem az állatokért is felelősek vagyunk, szóval és tettel egyaránt.

S nemcsak az anyagi támogatás fontos, hanem az örökbefogadás is, hiszen egy-egy szerető otthonra találó kutya helyére szinte azonnal érkezhet egy másik, akinek ez az életét jelenti. S ugyan vannak az állatmenhelyeken fajtatiszta kutyusok is, a legtöbb kis befogott csavargó keverék. Lassan a kóbor kutyák országává válunk. S ami a legszomorúbb: a különböző gyepmesteri telepeken napi szinten több tucat állatot altatnak el, mert sokkal több a kóbor kutya, mint ahányat be tudnak fogadni a menhelyek. S mindez leginkább azért van így, mert sokan felelőtlenül vásárolnak kutyát, s amikor rájönnek, hogy gondoskodni kell róla, megszabadulnak tőle.

A kutyások között van olyan, aki a fajtatisztához ragaszkodik, s olyan is, aki inkább a keverékekre esküszik, mondván, hogy azok okosabbak és egészségesebbek.nyitókép: archív
 
 

hírlevél

 

 
Nincs hirdetés!
 

korábbi lapszámaink

 
 

hasznos

felhasználóinknak

hirdetés (1)

 
 

hirdetés (2)