A kutyáról általában
A világ legdrágább kutyafajtái
300 milliót egy kutyáért
Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com
kutya.hu  |  2011. május 03.

A világ legdrágább kutyafajtái

Nemrégiben a világ legdrágábbnak nyilvánított kutyájával volt tele a világsajtó. Hong Dong a 11 hónapos Red Tibeti masztiffért közel 300 millió forintnak megfelelő összeget (10 millió kínai jüant) fizetett ki egy újgazdag kínai férfi - ekkora vagyont még soha sehol a világon nem adtak ki kutyáért.


A világ legdrágább kutyája azonban "csak" a hatodik legdrágább kutyafajta a világon - legalábbis a legfrissebb világszintű adatok szerint, ami az átlagos eladási árak alapján rangsorolja a fajtákat. Íme a Top legdrágább kutyafajta a világon (a lista évről-évre változik és egy-egy országon belül is nagy eltérések lehetségesek)

Löwchen
Ez a kicsi, hosszúszőrű kutyafajta a reneszánsz idején volt nagyon népszerű, majd a 19.században szinte teljesen kihalt. Napjainkra újra kelendő és ritka, átszámítva átlagosan 900 - 1,5 millió forint között alakult az ára.
Kanadai eszkimók kutya
Egy másik fajta, amit szinte teljesen kihaltnak tekintettek a világon; 1963-ben már csak egy bejegyzett kanadai eszkimó kutyát tartottak nyílván Kanadában. Ma egy kiskutyát átlagosan 1,3 millió forint körüli áron vehetünk.

Samoyed
Ez a közepes méretű kutyafajta eredetileg Szibériából származó terelő-szánhúzó és annak ellenére is egyre népszerűbb a világon, hogy gyönyörű megjelenéséhez nehéz kezelhetőség társul. Ára 750 ezer - 1,3 millió forint között alakul a nemzetközi piacon.

A cikk további részét elolvashatja a Kutya Szövetség májusi számában!
Jó szórakozást kívánunk!nyitókép: archív

HozzászólásokHa hozzászólna, kérjük jelentkezzen be!
 
 
ok
vissza az oldal tetejére
 
 

hírlevél

 

 
Nincs hirdetés!
 

korábbi lapszámaink

 
 

hasznos

felhasználóinknak

hirdetés (1)

 
 

hirdetés (2)