A kutyáról általában
Ezt olvastuk tavaly
Visszatekintő a 2010-es évre
Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com
kutya.hu  |  2011. január 02.

Ezt olvastuk tavaly

Január első napjai leltárról, az elmúlt év összefoglalásáról szól. Végiggondoljuk mit tettünk és mit nem tettünk, ahogy azt is mit fogunk tenni. Mi nem a jövőt boncolgatjuk most. Úgy gondoltuk mindenki kedvében járunk, ha az elmúlt egy év legolvasottabb cikkeiből készítünk egy összeállítást. Tehát Önök ezeket olvasták 2010-ben...


Az Amerikai Pit Bull terrier

Sokszor hallottam, hogy magukat lelkes állatbarátként reklámozó kutyatartók azt mondták: "Én minden fajtájú kutyát szeretek, csak ezeket nem". Mindig elutasítottam a rasszizmust, a szélsőségeket, a kizáráson alapuló ideológiákat. Az ilyen korlátolt emberek a saját kutyájukat sem szerethetik igazán, de hogy nyilatkozatŰk tárgyát egyáltalán nem ismerik, az egészen biztos.

Yorkshire terrier

A yorki megítélésének vitathatatlanul nem tettek túl jót nanoméretűvé zsugorított példányai, melyek sok esetben saját mikroszkopikus árnyékuktól is hetedhét országba szaladnának, ha nem tévednek el úrnőjük retiküljében.

A dog

Szinte mindenkit lenyűgöz egy dog látványa, akár aktív kutyásról vagy csak az utca emberéről, akár felnőttről vagy gyerekről legyen szó. Ez a hatalmas termetű kutya, melyet szemünk már csak méretei miatt sem tud kikerülni, rendkívül jámbor, barátságos, a szerető gazda igazi társa. Történelme ősi és gazdag, mai formáját több száz év munkája alakította ki.

Amit a nagymamáink a kutyákról tudnak

A különféle statisztikák kimutatásai szerint a kutyatartók egyre több pénzt adnak ki kutyáik egészséges tartására, táplálkozására, gyógyítása és terápiájára. Sok esetben indokolatlanul. Ennek oka elsősorban a hiányzó tapasztalatoknak, és nem utolsósorban az egyre attraktívabb és ezáltal meggyőzőnek ható reklámok hatásának köszönhető.

Medveölő a kaukázusokból

A kaukázusi juhászkutya élő bizonyítéka Darwin természetes kiválasztódásról alkotott elméletének, miszerint a legerősebb és legalkalmazkodóbb egyedek élik túl vetélytársaikat és adják tovább genetikai örökségüket.

Hogyan legyek falkavezér - I. rész

Mi az, amit a kutyánkkal mindig be kell tartatni, hogy megértse, mi vagyunk a falkavezérek. Ha ezek a viszonyok tisztázottak, hatásukra a kutya viselkedése nagyon sok mindenben pozitívan módosulhat. Az agresszió, félelem, vagy az engedelmesség tekintetében hihetetlen változásokat tapasztalhatunk...

Ázsia kutyái

A Nemzetközi Kinológiai Szövetség jelenleg 34 olyan kutyafajtát ismer el, melynek hivatalos származási országa Ázsiában található.

A kölyökkutya elválasztása és táplálása

Életük negyedik hetétől kezdődően, az elkészített táplálékok arányát fokozatosan és lassanként növelve, az anyatejről a szilárd táplálékra való áttérés a 6-7 hét végére történhet meg. Amennyiben ezt szakszerűen hajtjuk végre, akkor a kölykök emésztése nem borul fel, s sem hányás, sem pedig hasmenés nem alakul ki náluk, sőt az anya szervezete sem roppan össze. Az elválasztás utáni táplálására magas tápértékű, megfelelő összetételű tápok is rendelkezésre állnak. A 6 hetes kiskutyákat többnyire véglegesen el lehet választani, hiszen erre az időpontra megnyugtató módon megtanulnak enni és inni.

Kaukázusi juhászkutya

A közép-ázsiai és a dél-orosz juhászkutyához hasonlóan, a kaukázusi is évszázadok óta őrző-védő kutyaként szolgálta és szolgálja az embert, tehát nem terelte, hanem védelmezte a rábízott haszonállatokat, akárcsak gazdáját és annak minden más tulajdonát.nyitókép: archív

HozzászólásokHa hozzászólna, kérjük jelentkezzen be!
 
 
ok
vissza az oldal tetejére
 
 

hírlevél

 

 
Nincs hirdetés!
 

korábbi lapszámaink

 
 

hasznos

felhasználóinknak

hirdetés (1)

 
 

hirdetés (2)