A kutyáról általában
Állati karácsony, avagy kiskutya a nagy fenyőn
Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com
kutya.hu  |  2012. december 20.

Állati karácsony, avagy kiskutya a nagy fenyőn

Mindenki máshogy készül a karácsonyra. Mások a szokások, a hagyományok, ételek, ajándékozás. De egész más az ünnep, ha az állatok velünk ünnepelnek a meleg szobában. Az ő biztonságukra legalább annyira kell figyelni, mintha csak egy kisgyerek bóklászna a karácsonyfa árnyékában.


Tavaly karácsonykor a youtube legnézettebb videói közt volt a Népszigeti Kutyaiskola karácsonyi videója, melynek felvételén több kutya díszít egy karácsonyfát. Néhol mesterkélt, de jópofa és főleg eszünkbe juttatja, hogy az ebek nem tudják felakasztani a fára a szaloncukrot, de leszedni már annál könnyebben megy nekik.

Se dió, se mák, se kocsonya!

Sokan úgy vélik, az állatok nem sokat értenek a karácsonyból, csupán annyit vesznek észre, hogy a gazdi nem megy el dolgozni, így többet tud velük foglalkozni, ugyanakkor a tányérjukban más jellegű és nagyobb mennyiségű étel halmozódik fel. Lehet erről így vélekedni, de ha mást szeretnénk gondolni elég, ha szenteste egy pillantást vetünk kedvencünk szemire. A kutyák – a szerető családban – érzik az ünnep különlegességét. Az ő szemük is máshogy csillog, éppen ezért kell fokozottan odafigyelni rájuk. Akárcsak nálunk, úgy kedvenceinknél is gyomorrontás lehet az ünnepi lakmározás vége. Bár néhány kutya megeszi a szaloncukrot és egy-egy szemtől még nem lesz bajuk, az édesség alapvetően nem az ebek számára van kitalálva. Ahogyan a kocsonya sem lesz a kedvenc eledelük, bármennyire is szeretnék. Ebben ugyanis olyan csontdarabok vannak, amiket egyben is lenyelhet a blöki és elakadhatnak a bélcsatornában. Ugyanez igaz a halászlére is, tehát érdemes elkerülni ezt is, hacsak nem szálkamentes halból készítettük a levest. A bejgli-evés is könnyen hasmenést okozhat, mert sok kutya se a dióval, se a mákkal nincs igazán jóban, ahogyan az alkohollal sem.

A cikk további részét elolvashatja a Kutya Szövetség decemberi számában.
Keresse az újságárusoknál, vagy a digitális kiadásunkat a www.kutya.hu főoldalán.nyitókép: archiv

HozzászólásokHa hozzászólna, kérjük jelentkezzen be!
 
 
ok
vissza az oldal tetejére
 
 

hírlevél

 

 
Nincs hirdetés!
 

korábbi lapszámaink

 
 

hasznos

felhasználóinknak

hirdetés (1)

 
 

hirdetés (2)