A kutyáról általában
Ebadta karácsony
A legjobb ajándékok négylábú barátunknak
Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com
kutya.hu  |  2010. december 07.

Ebadta karácsony

Vészesen közeleg a szeretet ünnepe. Gondoltál már arra, hogy nem csak családtagjaidat és barátaidat ajándékozd meg ezen a napon, hanem négylábú kedvencedet is? És az is tudod már, hogy mit veszel? Ha nem, összeállításunkban találsz kedvedre, na és persze kutyád kedvére (fogára) valót.


Valószínűleg heves vitába lehetne bocsátkozni arról, hogy vajon a kutyáknak jelent-e valamit a Karácsony. Ha az a kérdés, hogy átérzik-e a szeretet ünnepét, nyilvánvalóan nemleges a válasz, de akinek van kutyája, az tanúsíthatja, hogy négylábúink is felfokozott állapota kerülnek ilyenkor, mert látják, hogy itt valami készülődik. A tapasztalat azonban eltérő lakásban és udvaron tartott kutyák között, mint ahogyan abban is, hogy gyakrabban kapnak Karácsonyra ajándékot a lakásban tartott kedvencek.
De a válasz alapvetően igen, vagyis a gazdájukon keresztül az ebek is megérzik a Karácsonyt, bár e tekintetben, hogy miként nevezzük, nekik nem is lényeges, a kutyák azt látják és érzik, hogy a gazdi olyan dolgokat tesz -  például fényes papírba csomagol dolgokat, vagy fát díszít - amik nem mindennaposak. És ezek mind kíváncsisággal töltik el kutyánkat. Ő még talán nem tudja, de rá is vár egy ajándék, s ez a gazdinak legalább olyan nagy öröm, mint a kutyának, mikor megkapja a meglepit. Legalábbis jó esetben.
Csak, hogy most se maradjunk tanulmány nélkül: Amerikában tíz kutyából hat kap karácsonyi ajándékot egy tavalyi felmérés szerint. A petside.com közel 1200 kisállat tartót kérdezett meg, akinek 52 százaléka ajándékozta meg kedvencét, de az átlagot a macskák lehúzták, mert ők ritkábban kapnak ajándékot, mint a kutyák.
A meglepetések közül az állati rágcsálnivalók és karácsonyi témájú játékok mellett a kutyáknak készült mikulásjelmezek, valamint a hidegebb államokban a kutyacsizmák a legnépszerűbbek.
De vajon nálunk mi várja a fa alatt a kutyusokat? Egy, a témával foglalkozó fórumon sok kutyatartó próbál ötleteket meríteni, hogy mi a jó ajándék négylábú barátunknak. Elsőre nem is gondolnánk, de a lista elég terjedelmes, persze anyagi lehetőségeink erősen behatárolják a megvehető ajándéko(ka)t.

A cikk további részét keresse a Kutya Szövetség decemberi számában.
Kutya Szövetség az újságárusoknál!nyitókép: Kutya Szövetség

HozzászólásokHa hozzászólna, kérjük jelentkezzen be!
 
 
ok
vissza az oldal tetejére
 
 

hírlevél

 

 
Nincs hirdetés!
 

korábbi lapszámaink

 
 

hasznos

felhasználóinknak

hirdetés (1)

 
 

hirdetés (2)