A kutyáról általában
Faith és az ő hátborzongató története
Nagyvilági történetek
Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com
kutya.hu  |  2011. november 24.

Faith és az ő hátborzongató története

A történelemben nem egyszer találkoztunk olyan esettel, hogy a kutya emberfeletti teljesítményével életeket ment, akár saját korlátaival sem törődve. Így történt ez Faith-el is, aki egy kétlábbal született kutyus. Gazdája segítségével leküzdte fogyatékosságát, s ma már háborús hősöknek segít.


2002 karácsonyán két lábbal született meg, de fogyatékossága miatt nem kellett első gazdájának, s el akarta altatni az akkor még nevet sem viselő labradort. A szerencsétlen jövő elő néző eb ekkor találkozott Jude Stgringfellow-val, aki eltökélte, megtanítja  járni a kutyust és Faith-nek, azaz "Hit"-nek nevezte el. A nő 6 hónapon át folyamatosan edzett a kutyával, tornáztatta, tanítgatta, jutalmazta, mire Faith 6 hónap elteltével egyre biztosabban kezdett két hátsó lábán egyensúlyozni. Ma már úgy jár, mint egy ember. A kutyus ma az egyik legszebb példája nevének, a hitnek. Az egyre nagyobb nemzetközi hírnévnek örvendő Faith számos amerikai műsorba és show-ba kapott meghívást, de nem mindegyiken vesz részt, sőt, egy szerepet is felajánlottak neki a Harry Potterben, de Faith sok dolga miatt nem ért rá szerepelni... A kutya és gazdája ugyanis úgy gondolják: az a legfontosabb, hogy Faith példát mutasson, és hitet adjon más sérülteknek.

A "csodakutya" jelenleg az Afganisztánból hazatérő katonák háborús élményeit segít feldolgozni és világkörüli útján "elmondja" minden sérült embernek: tökéletes test nélkül is lehet tökéletes életet élni.

Faith2.jpg


Faith3.jpgnyitókép: archiv

HozzászólásokHa hozzászólna, kérjük jelentkezzen be!
 
 
ok
vissza az oldal tetejére
 
 

hírlevél

 

 
Nincs hirdetés!
 

korábbi lapszámaink

 
 

hasznos

felhasználóinknak

hirdetés (1)

 
 

hirdetés (2)