Hírek a nagyvilágból
III. Russell Terrier és Beagle 3. túra
Útnak indulnak
Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com
kutya.hu  |  2010. július 26.

Immáron III. alkalommal indul útjára a már kis csapatnak nem nevezhető társaság, akik kutyáikkal vágnak neki a hegyeknek. Kutyának és gazdának is tökéletes időtöltés, az augusztus 1-jén útjára induló program. Korábbi élménybeszámolókat most közreadjuk, hogy minél többen kedvet kapjanak egy kis túrázáshoz.

Képgalériával!


A Russell Terrier túra csapat azt mondja magáról, hogy még most is csak alakul, lévén ez lesz a 3. túrájuk.

Az elsőt Solymáron tartották 2010. március 20-án.

Egy kis ízelítő az élménybeszámolókból:
"Teszt volt a kutyáknak, a gazdiknak, a szervezőknek, mindenkinek... Személy szerint nagyon jól éreztem magam, bár vegyes érzelmekkel telve értem haza. Kutyáink csuda jól viselkedtek, boldogan rohangáltak...

Mindenkinek köszönjük a részvételt! Csuda jó fejek a kutyák, kedvesek a gazdik, egészen jó indítás ez a Russell túra csapatnak.

A túrán összesen 21 kutyus vett részt: (Legalábbis a regisztrációs lap szerint)
Peggy, Maya, Ropi, Bú, Mani, Freya, Fifi, Lili, Spiky, Szotyi, Maylo, Benji, Szergej, Bodza, Füge, Boogie, Bodza, Monty, Nessa, Süti és Masni. (igen, 2 Bodza is volt!) :)

Az idő mesés volt: egész nap sütött a nap hét ágra, a szél csak kicsit fújt. Felfelé elég sokan vetkőztünk pólóra. :)

A táv: Kb. 7 km, ami magában nem sok. Ám a csúcs felé igencsak meredekbe ment át, amitől azt hiszem nem csak nekem vörösödött a fejem. :D Na de kárpótolt a fent lévő kilátás és a pár perc pihenő.

Összességében pedig nagyon sok pozitív visszajelzést kaptam, aminek nagyon örülök és köszönöm! A terv az, hogy nem állunk meg itt, legalább 2 havonta összehozzuk a kutyikat és magunkat. :) Legfőképpen pedig levonjuk a mai nap tapasztalatait és hasznosítjuk a továbbiakban."

A sok tapasztalatcsere és tervezgetés után jöttek a javaslatok, ötletek, hogyan is lehetne igazalmasabbá tenni a jövőbeni találkozókat. A második találkozót a sokak számára ismeretes hektikus időjárás borította fel, ugyanis a nagy esőzések során a Börzsönybe tervezett túra leginkább dagonyázáshoz hasonlított, de még így is nekivágtak a bátrabbak:

Élménybeszámoló:
"Eljött a nagy nap! :) Ma megtartottuk a II. Russell Terrier túrát.

A célirány a Börzsöny volt, azon belül is Kisinóc. Onnan felsétáltunk a Tányér-rétre, majd rövid pihenő után visszagyalogoltunk (2 x 3km) . Levezetésnek pedig tartottunk egy rövidke, rögtönzött vetélkedőt a kutyáknak. Volt amatőr-agility és "Keresd meg!" feladat.

Szóval: mivel a héten sokan visszamondták a részvételt (nagy bánatomra), ezért "csak" 8 kutyával (Bogyó, Bojli, Bubci, Denis, Masni, Prézli, Süti és Leslie) és bátor gazdáikkal vágtunk neki! Én úgy érzem, mindenki nagyon jól érezte magát! Kicsit tartottunk ugyan a sáros utaktól, de végül minden szuper volt! Egy-két pár méteres szakaszt leszámítva nagyon jól járható volt az egész útvonal. Az eredeti terv szerint nem visszafordulás lett volna, hanem egy szép kis körút, de azt most kihagytuk, ugyanis a vége egy patak mellett haladt volna, ahol azt hiszem derékig lettünk volna sárosak. :D

És a legfontosabb: A kutya manók nagyon élvezték! Ismerkedtek, majd futkároztak, kergetőztek és a végén remekeltek. Ki az agility-ben, ki a keresős feladatban, de olyan is volt, aki a puszta bájával, szépségével nyűgözte le a többieket. ;)

A túra "megkoronázásaként" ajándékokat osztottunk. Illetve mindenki a jól megérdemelt helyezésének megfelelő csomagot kapott, ám senki nem tért haza üres kézzel!"

Minden felhívást, túra útvonalat, eseményt az induló blogukban rögzítenek: http://jrtt.blog.hu

A mostani (Pilis - Lajos forrás) túrára Beagle kutyusokat is hívtak, hiszen az egész túrázás ötlete onnan indult, hogy Velük (Balatoni Beagle Club) is járnak túrázni.

Tervezett program:
10.00 Találkozás, üdvözlés : Lajos forrás, parkoló
10.30 elindulás : Túra 6,2 km, közben mini pihenő a "Hosszú réten"
13.30 visszaérkezés a Lajos forráshoz, letáborozás a forrás "alatti" réten.
14.00 vetélkedő kutyusoknak, gazdiknak (Virsli evő verseny, kvíz, közönség díj szavazás)
15.30 eredményhirdetés, ajándékok osztása.
16.00 hazaindulás

A túrával kapcsolatos részleteket az érdeklődök honlapunk kutyás programok menüpontjában megtalálhatják!


Tekintse meg írásunkhoz kapcsolódó képgalériánkat itt!


HozzászólásokHa hozzászólna, kérjük jelentkezzen be!
 
 
ok
vissza az oldal tetejére
 
 

hírlevél

 

 
Nincs hirdetés!
 

korábbi lapszámaink

 
 

hasznos

felhasználóinknak

hirdetés (1)

 
 

hirdetés (2)