Hírek a nagyvilágból
ARCHÍV! - Unatkozó gyerekek is lehettek a kutyakínzók?
Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com
kutya.hu  |  2010. június 18.

Az Orpheus Állatvédő Egyesület szakemberei nem tartják kizártnak, hogy akár a nyári szünidejüket töltő, unatkozó gyerekek játék gyanánt végezhették ki, és vághatták ketté a lakótelepen széthasítva megtalált kutyatetemet.


Mint ismeretes: kettévágott kutyatetemet találtak péntek reggel Kecskeméten a széchenyivárosi lakótelepen. Az állatot reggel hat óra körül az Akadémia körúton egy munkába induló nő vette észre, aki azonnal értesítette a Gong rádiót. A reggeli műsor vezetője hívta a Bács-Kiskun Megyei Állatvédelmi Őrszolgálatot az intézkedés érdekében.

Egy fekete keverék kutyáról van szó, amelyen több, mély vágott sérülést ejtett az egyelőre ismeretlen tettes. A kecskeméti rendőrkapitányság életvédelmi alosztálya állatkínzás bűncselekményének alapos gyanúja miatt indított eljárást.

A rendőrség előzetes vizsgálata szerint az elkövetők valószínűleg nem a helyszínen végezték ki az állatot, hanem egyszerűen kidobták oda, mivel a sérülések súlyosságához képest kevés vérnyomot találtak. Úgy tűnik, hogy az elkövetők szamurájkardot használtak a mészárláshoz.

Aki bármilyen felvilágosítást tud adni vagy ismer kapcsolódó körülményt, az a bűncselekmény felderítése érdekében jelentkezzen a rendőrségen!

Az Orpheus Állatvédő Egyesület a szülőknek azt tanácsolja, hogy kiskorú gyermekeiket ne engedjék csoportosan utcára huzamosabb ideig "semmit tenni", mert az unaloműzés sok esetben a háziállatok kárára valósul meg. Az állatkínzás Magyarországon bűncselekmény, amiért 3 évig terjedő börtön is adható!

allatkínzás.jpg
HozzászólásokHa hozzászólna, kérjük jelentkezzen be!
 
 
ok
vissza az oldal tetejére
 
 

hírlevél

 

 
Nincs hirdetés!
 

korábbi lapszámaink

 
 

hasznos

felhasználóinknak

hirdetés (1)

 
 

hirdetés (2)