Hírek a nagyvilágból
ARCHÍV! - Ismét megnyitott a kutyabár Bécsben
Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com
kutya.hu  |  2010. június 09.

Bécs, 2010. 06. 09. (Compress) Június eleje óta újra várja négylábú vendégeit a bécsi kutyabár a Duna-parti Summerstage teraszán. A hét éve alapított bárban kizárólag tulajdonosuk kíséretében fogadják a kedves négylábúakat, akiknek vízzel és kutyaeledellel kedveskednek.


Az „Ossi”-nak becézett Oswald Schellmann, a Summerstage működtetőjének is volt egy németjuhásza, azonban gyakran problémába ütközött, ha kutyájával együtt szeretett volna bemenni egy lokálba vagy kiülni egy teraszra. Ekkor született meg az ötlet a kutyabár alapításáról. „Az elgondolás nagyon egyszerű, ha emberek számára vannak bárok, miért ne lehetne kutyáknak is?” – magyarázta Schellmann. Naponta kétszáz kutyatulajdonos látogat el a Summerstage teraszára. Tavaly egyes napokon még ezer vendég is megfordult a bárban.

A több mint 52.000 bejelentett bécsi kutyának és tulajdonosaiknak a bár kiváló lehetőséget teremt a találkozásra, időtöltésre és kikapcsolódásra. A kutyabárban nemcsak enni- és innivaló található a kutyák számára, ugyanis a tulajdonos a kutyatartókra is gondolt – rengeteg információt lehet beszerezni a kutyákról és a kutyatartásról is.

A nyitvatartás alatt – naponta 17-től 21 óráig – képzett gondozók figyelnek arra, hogy a kutyák jól viseljék egymás társaságát. Ugyanitt lehet a kutyaigazolvánnyal kapcsolatos kérdéseket is feltenni, amely bevezetéséről idén februárban népszavazáson döntöttek a bécsiek. Kutyaigazolvány azoknak az ebeknek szükséges, amelyek veszélyesnek számítanak. Ebbe a kategóriába tartoznak a bullterrierek, staffordok, rotweilerek és más nagyobb testű kutyafajták.

A tulajdonos a bár környékének a tisztán tartására is nagy figyelmet fordít. A kutyapiszok eltakarításához ingyen bocsátanak a kutyatulajdonosok rendelkezésére zacskókat.

 

További sajtóinformáció:

András Helén

Compress – Bécs Város Képviseleti Irodája

1053 Budapest, Szép u. 3.

Tel.: 266-4051 v. 266-4053

E-mail: helen.andras@compresspr.hu
HozzászólásokHa hozzászólna, kérjük jelentkezzen be!
 
 
ok
vissza az oldal tetejére
 
 

hírlevél

 

 
Nincs hirdetés!
 

korábbi lapszámaink

 
 

hasznos

felhasználóinknak

hirdetés (1)

 
 

hirdetés (2)