Hírek a nagyvilágból
ARCHÍV! - Budakeszi Vadaspark: kutyamajális
Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com
MTI  |  2010. május 22.

Virslievő verseny, kutya karaoke, rendőrkutya és speciális mentőkutya bemutató mellett ebsuli, nevelési tanácsadás és jótékonysági koncert is szórakoztatja az érdeklődőket jövő szombaton, május 29-én a Budakeszi Vadasparkban a kutyamajálison.


Az egész napos rendezvény jótékonysági célkitűzése, hogy támogassa a Magyar Segítő Kutya Egyesület (MSKE) munkáját - közölte az esemény kommunikációjával megbízott cég az MTI-vel.
    A szervezők arra kérik a résztvevőket, hogy a kutyákat pórázon vigyék a majálisra, és szükség esetén a szájkosarat is rakják fel. Az állatok oltási könyvét belépéskor kötelező felmutatni.
    Az érdeklődők láthatnak engedelmességi bemutatót, 3-8 hónapos kiskutyák felvonulását, de szerepel a programok között erőnléti, őrző-védő bemutató, tombolasorsolás, jótékonysági árverés és zenés kutyashow-műsor is. A kutyakiképző kérés esetén nevelési tanácsokkal látja el a gazdákat.
    A közönség mentési és rehabilitációs tanfolyamon is részt vehet, az állatvédő szervezetek képviselői pedig válaszolnak a kérdésekre. A kutyafaluban örökbefogadó nyílt nap várja a látogatókat.
    Világszerte kevés az egyidejű mozgás- és látássérüléssel élőket segítő kutyákat kiképzők száma. Az MSKE külföldi partnerszervezeteivel együttműködve, több hónapos külföldi tanulmányutakon igyekszik elsajátítani a speciális feladathoz szükséges módszereket: a tapasztalatokat a komplex kiképzési rendszer hazai adaptálásánál kamatoztatják, a többi között a hallássérült-jelző, epilepszia-rohamelőjelző és mozgássérült-segítő kutyáknál.
HozzászólásokHa hozzászólna, kérjük jelentkezzen be!
 
 
ok
vissza az oldal tetejére
 
 

hírlevél

 

 
Nincs hirdetés!
 

korábbi lapszámaink

 
 

hasznos

felhasználóinknak

hirdetés (1)

 
 

hirdetés (2)