Hírek a nagyvilágból
ARCHÍV! - Országos állatvédelmi konferencia lesz kedden
Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com
MTI  |  2010. április 18.

Esélyes ebbé válás címmel tudományos szimpóziumot rendez a Felelős Állatbarátok Egyesülete és a Rex kutyaotthon Alapítvány kedden Budapesten.


A konferencia célja egyebek mellett felhívni a szakemberek, a sajtó és a társadalom figyelmét az emberi felelőtlenség négylábú áldozataira, megmentésük lehetőségeire, eloszlatni az örökbefogadással kapcsolatos sztereotípiákat és a menhelyi állatok iránti idegenkedést, valamint hatékonyabbá tenni a menhelyek örökbeadási törekvéseit - közölte az esemény kommunikációjával megbízott cég az MTI-vel.
    Az egésznapos tréningre meghívott 12 neves előadó segítségével a menhelyi kutyák sikeres rehabilitációját konkrét esettanulmányokkal támasztják alá, javaslatok bemutatásával tekintik át azokat a lehetőségeket, melyek bárhol és bármikor bevethetők a menhelyi állatok életesélyeinek növelésére.
    A konferencia témái között szerepel a magyarországi állatmenhelyek helyzete, az örökbefogadási tendenciák bemutatása. Terítékre kerülnek a menhelyi populációk állategészségügyi kérdései, szó esik a mikrochipezésről, valamint a kutyaiskolai tréningek szerepéről a felkészítésben, rehabilitációban. A szakemberek néhány kevésbé ismert örökbeadási trükk műhelytitkaiba is beavatják a hallgatóságot, végül a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló kormányrendelet állatvédelmi aspektusainak bemutatása és kerekasztal beszélgetés zárja a programot      
    A szervezők célja, hogy elősegítsék a társállatokról való gondoskodás fejlődését, előmozdítsák a pozitív irányú állatjólléti törvénykezést, fejlesszék és támogassák az állatok jobb megismerését, tiszteletét és ellátását biztosító oktatási programokat. Emellett azt szeretnék, hogy konferenciáik a társállatokkal kapcsolatos ötletek fórumává váljanak.
HozzászólásokHa hozzászólna, kérjük jelentkezzen be!
 
 
ok
vissza az oldal tetejére
 
 

hírlevél

 

 
Nincs hirdetés!
 

korábbi lapszámaink

 
 

hasznos

felhasználóinknak

hirdetés (1)

 
 

hirdetés (2)