Magyar fajták
ARCHÍV! - Magyar fajtakiállítás Devecserben
Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com
Szegál Tamás  |  2009. augusztus 21.

Magyar fajtakiállítás Devecserben

Kuvaszok, komondorok, magyar agarak, pulik, pumik, mudik, erdélyi kopók, magyar vizslák és drótszőrű magyar vizslák mérték össze szépségüket fajtatársaikkal, hogy a legkiválóbbak végül egymással küzdjenek meg a show legszebb kutyájának járó címért.


Devecserben rendezték idén a Magyar Kutyafajták országos CAC Kiállítását. Az augusztus 21-i találkozón változó számban igaz, de mind a kilenc magyar fajta képviseltette magát.

A tekintélyes kutyás múltú Devecserben 30 fok és szikrázó napsütés fogadta a szép számmal megjelent profi és laikus kutyásokat. A kastélyparkban kialakított ringekben feszes időrendben peregtek a bírálatok, a javarészt dús szőrzetű magyar kutyák nem parádéztak túl hosszan a hőségben. Annál szívesebben heverésztek a környező fák árnyékában, ahol az érdeklődők testközelből is megcsodálhatták az ország méltatlanul kevéssé ismert saját kutyafajtáit. A szervezők elégedettek a 130 feletti nevezésszámmal, ám a jövőben még több kutyát szeretnének látni az évente rendezett magyar fajtatalálkozón,  mondta el a kutya.hu kérdésre Udvardiné Lukács Ilona, a MEOE Magyar Fajták Szakbizottságának elnöke.

Képgaléria nyitókép: Juhász László

HozzászólásokHa hozzászólna, kérjük jelentkezzen be!
 
 
ok
vissza az oldal tetejére
 
 

hírlevél

 

 
Nincs hirdetés!
 

korábbi lapszámaink

 
 

hasznos

felhasználóinknak

hirdetés (1)

 
 

hirdetés (2)