Kutyás szervezetek
Angol pásztor terelőverseny családi hangulatban
Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com
Szegál Tamás  |  2009. július 13.

Angol pásztor terelőverseny családi hangulatban

Különleges terelőversenyt tartott a hétvégén az Angol Pásztorkutya Klub a Szolnok melletti Rákóczifalván. A főként border collie-kból álló mezőny maroknyi nyájon mutathatta be, hogy gazdáiknak mit sikerült (eddig) kihoznia istenadta képességeikből. A nap hétágra sütött, a bográcsban főtt az ebéd, a kutyákat pedig önfeledten játszottak az udvaron. Szinte csak a keménymag jelent meg a terelőversenyen, ami eleve garantálta a jó hangulatot.


Elsősorban a gyűjtő stílusban terelő kutyákat várták, de hivatalosan bármilyen törzskönyvezett kutya nevezhetett. A 18 induló java természetesen border collie volt, akik izgatottan vártak a sorukra, és majd szétszedték a kerítést, amikor a "terelnivaló" elsétált a túloldalon.


Négy kategóriában versengtek: amatőr, kezdő, haladó és profi. Az amatőrben ösztönpróbával már rendelkező kutyák próbálgatták ügyességüket, míg a kezdőben a "már birkát látott" ebek teljesítették a feladatokat. A haladó kategória egy egyedi, Magyarországon életre hívott szabályrendszer alapján zajlott, mely Német Attila, a verseny vezetőbírója (egyben a MEOE terelőbírói testületének elnöke) szerint csaknem azonos az FCI kezdő kiírásával.


Őket követte a profi kategória egyetlen indulóval. Poseidon Larissza-Luna Romhányi László főszervező és házigazda felvezetésével adott ízelítőt az angolszász stílusú terelés művészetéből. Ez utóbbi szám fő nehézsége, hogy a felvezető az egész gyakorlat alatt egy dobogón áll és onnan irányítja a tőle száz méterre dolgozó kutyát.

 

Vasárnap Pappné Fejes Zsuzsanna bírált, az agility-pályán, ahol a fürge angolok cikáztak...nyitókép: Juhász László

HozzászólásokHa hozzászólna, kérjük jelentkezzen be!
 
 
ok
vissza az oldal tetejére
 
 

hírlevél

 

 
Nincs hirdetés!
 

korábbi lapszámaink

 
 

hasznos

felhasználóinknak

hirdetés (1)

 
 

hirdetés (2)