Mentőkutya
Arab mentőkutyásokat képeznek a magyar szakemberek
Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com
MTI  |  2009. május 21.

Első alkalommal képeznek ki arab mentőkutyásokat magyar szakemberek: az Abu Dzabiból érkezett tíz kutyavezetőt és négy kutyát a nagykovácsi bázison oktatják a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat szakemberei.


Balázs László, az egység vezetője elmondta, hogy a rendőrök között egy nőt is kiképzenek kutyás mentőnek, ami azért különleges dolog, mert az arab országban korábban nők nem láthattak el ilyen jellegű feladatot.Tájékoztatója szerint a vendégek kéthetes tréningen vesznek részt Nagykovácsiban. Az általuk hozott négy kutyát a kiképzést követően épületomlásoknál és földrengéseknél alkalmazzák majd romok alóli mentésre. Az arab országból érkezett rendőrök jövő hétfőig lesznek Magyarországon, és miután nemzetközi vizsgát tesznek, megfigyelőként részt vehetnek a nemzetközi kiképzők versenyén.

A szolgálat tagja a nemzetközi kiképzők szervezetének. A nagykovácsi telephelyen és kiképzőbázison már az összes környező ország szakembereit vizsgáztatták.

A speciális mentőszervezetnek van búvárszolgálata és egészségügyi csoportja is; több külföldi katasztrófánál segédkeztek eltűnt személyek felkutatásában. A magyar kiképzők és kutyáik az elmúlt években a legtöbb szakmai versenyt megnyerték.
HozzászólásokHa hozzászólna, kérjük jelentkezzen be!
 
 
ok
vissza az oldal tetejére
 
 

hírlevél

 

 
Nincs hirdetés!
 

korábbi lapszámaink

 
 

hasznos

felhasználóinknak

hirdetés (1)

 
 

hirdetés (2)