Hírek a nagyvilágból
ARCHÍV! - Száműzött kutyák szigete
Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com
MTI  |  2009. május 11.

Nem mindennapi módját választották a kóbor kutyák számának csökkentésére a Malájziához tartozó Ketam sziget lakói a helyi sajtó beszámolói szerint: lakatlan szigetre küldték őket.


Ketam szigetének lakói évek óta szenvedtek az egyre több gazdátlan kutyától. Mintegy két hónappal ezelőtt jöttek rá megoldásra, miként tudnának tőlük "emberséges" módon megszabadulni.  Elkezdték befogni őket, és egy közeli lakatlan szigeten kihelyezve, teljesen magukra hagyták az ember legjobb barátait. Mivel az elkapott kutyákért némi pénzjutalom is járt, bőven akadt önkéntes sintér.

Mire állatvédő szervezetek  a napokban tudomást szerezek az akcióról, már számtalan kutyát száműztek a lakatlan szigetre. A szigetre érkező aktivistákat szörnyű látvány fogadta. Élelem és víz híján az állatok mintegy fele időközben elpusztult, a még életben lévők pedig teljesen lesoványodva és kiszárdava tengődtek, sőt a jelek szerint éhségükben többen egymásnak estek. Most az állatvédők igyekeznek befogni és megfelelő ellátásban részesíteni a szerencsétlen jószágokat.
HozzászólásokHa hozzászólna, kérjük jelentkezzen be!
 
 
ok
vissza az oldal tetejére
 
 

hírlevél

 

 
Nincs hirdetés!
 

korábbi lapszámaink

 
 

hasznos

felhasználóinknak

hirdetés (1)

 
 

hirdetés (2)