Hírek a nagyvilágból
Pet Airways: állati légitársaság
Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com
MTI  |  2009. május 09.

Forradalmasítja a kutyák és macskák szállítását az amerikai Pet Airways légitársaság, amely a tervek szerint július 14-én indítja első, kizárólag házi kedvencek célba juttatására szolgáló járatát egy New York közelében lévő kis magánrepülőtérről.


A metropolisztól 16 kilométerre északnyugatra található Teterboróból magasba emelkedő gép Washingtonba, Chicagóba, Denverbe és Los Angelesbe repül majd - közölte az AFP-vel Alysa Binder, aki férjével, Dan Wiesellel együtt alapította a céget. 
Az ötletet saját kutyájuk, Zoe adta - pontosabban az, hogy a gazdák elviselhetetlennek tartották a minden utazásnál külön szállítótérbe, kísérő nélküli ketrecbe kényszerített russell terrier szenvedéseit.
   

A 2005-ben létrehozott Pet Airways tevékenységének megszervezése évekig tartott. A cég által a Suburban Airtől bérelt, eredetileg 19 utasra méretezett Beechcraft 1900 típusú gép 50 kutya és macska szállítására alkalmas, a székek helyére három szinten speciális ketreceket szereltek.
Két pilóta és egy állatkísérő lesz a személyzet, a tulajdonosok pedig interneten kísérhetik figyelemmel kedvenceik útját. A http://www.petairway.com/ honlapon már le lehet foglalni a helyeket. A bevezető ár 149 dollár egy oda útra New Yorkból Chicagóba, Los Angelesbe vagy Los Angelesből Chicagóba. Az ár nem sokkal magasabb, mint a csomagtérben történő eddigi szállításnál.

"Az állatok speciális légi szállítása például lovak esetében már bevett gyakorlat, de a társaság új formát jelent" - hangoztatta Elizabeth Cory, az amerikai légi közlekedési felügyelet (FAA) szóvivője, aki rámutatott arra is, hogy a Pet Airways megkapta az összes szükséges engedélyt. A felügyeleti hatóság előírta a szállítható négylábú utasok maximális súlyát és azt, hogy a gép belsejében megfelelően korlátozzák mozgásukat.

A Pet Airways egyelőre kutyákat és macskákat vesz fel utasnak, de már tanulmányozza madarak és egzotikusabb állatok légi fuvarozásának lehetőségét is.
HozzászólásokHa hozzászólna, kérjük jelentkezzen be!
 
 
ok
vissza az oldal tetejére
 
 

hírlevél

 

 
Nincs hirdetés!
 

korábbi lapszámaink

 
 

hasznos

felhasználóinknak

hirdetés (1)

 
 

hirdetés (2)