Hírek a nagyvilágból
A világ legidősebb kutyája
Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com
MTI  |  2009. május 08.

A manhattani kutyaszálloda gyógyfürdőjében ünnepelte 21. születésnapját a világ legidősebb kutyája, egy Chanel névre hallgató tacskó.


A szerdai ünnepségen tortát is kapott a koros eb, amely ha ember volna, 147 éves lenne. Az idős hölgy születésnapján megkapta a Guinness World Records hivatalos igazolását arról, hogy ő a világ legidősebb kutyája.

Chanel már nem tud nagy távolságokat kutyagolni, és egy speciális védőszemüveget visel, hogy ne romoljon a szürkehályog a szemén. Önálló életet él, ha valamit nem akar megcsinálni, akkor a pillantásával el is éri, hogy ne kelljen megcsinálnia - mondta el a New York Postnak a gazdi, Denice Shaugnessey, aki egy Long Island-i gimnáziumi igazgató titkárnője. Az egykor vörös szőrű eb mára teljesen kifehéredett, és különleges étrendje van. Főtt csirkét fogyaszt teljes kiőrlésű tésztával és egyéb lágy finomságokat kap régi fogainak kímélésére. Érzékeny a hidegre, a Port Jefferson Station falucskában levő otthonában folyamatosan 22 Celsius fokban ücsörög. A nap nagy részét pihenéssel tölti, már csak nyaranta szánja rá magát egy kis utcai sétára - mondta el a tulaj, aki a kutyát 6 hetes korában hozta el egy menhelyről és egykor naponta csaknem 5 kilométereket szaladgált vele.

Chanel tavaly lett a világ legöregebb ebe, amikor elhunyt az akkori címvédő, egy 28 éves virginiai Beagle.
HozzászólásokHa hozzászólna, kérjük jelentkezzen be!
 
 
ok
vissza az oldal tetejére
 
 

hírlevél

 

 
Nincs hirdetés!
 

korábbi lapszámaink

 
 

hasznos

felhasználóinknak

hirdetés (1)

 
 

hirdetés (2)