Celebek és kutyák
Pállfy István a felelősségvállalásról
Meglátni és megszeretni
Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com
Kovács Violetta  |  1999. március 15.

Pálffy István, a TV2 Tények című hírműsorának népszerű műsorvezetője még csak egyszerű kutyabarátként érkezett beszélgetésünkre. A végén már kutyás gazdiként távozott!


Hogy  hogyan is történt? Istvánnak kedvenc kutyafajtája a labrador. A nem mindennapi sármmal rendelkező műsorvezetőhöz ugye nem mindennapi szépségű kutya jár, így a címlapfotózáshoz Reddyt, a gyönyörű, kétéves labrador fiút kértük neki kölcsön. Akit meglátni és megszeretni egy pillanat műve volt!

- Miért pont labrador?

- Gyerekkoromban sokáig Angliában éltem és ott nagyon népszerű ez a fajta. Bármerre jártunk, szinte mindenhol ezekbe a ritka szép kutyákba botlottunk. Akkoriban az volt a vágyam, hogy vadászaton is lássam, hogyan  hozza vissza a vadat. Ez azonban soha nem jött össze, de a vonzalom megmaradt  a labradorokkal szemben.

- Jézusom! Te vadászol?

- Majd csak akkor, ha a nyúlnak is lesz puskája hogy megtudja magát védeni.

- Régebben neked is volt kutyád. Hogy bírod nélkülük?

- Nehezen. Amióta kereskedelmi televíziónál dolgozom, alaposan felgyorsult az életritmusom. Az első időszakban bizony ehhez a tempóhoz hozzá kellett edződni és egyszerűen képtelen voltam azt az elkötelezettséget vállalni, ami egy kutyatartásával jár. A kutya olyan állat, ami rendszeres törődést, foglalkozást igényel. Ha valaki ezt nem tudja biztosítani, akkor becsületesebb, ha lemond a tartásáról. Én is így voltam ezzel. A szeretetemet az ismerősök kutyáin töltöttem ki. Na meg a Tények állatokról szóló riportjaiban. Az ország erősen megosztott a kutyákkal kapcsolatosan. Aki nem szereti, a puszta létüket is képtelen elviselni. Megmérgezik, bántalmazzák az állatokat, feljelentgetik, megkeserítik az életét a tulajdonosnak. A mi csapatunk úgy gondolja, hogy a közvélemény szemléletének formálásával sokat tehetünk ennek megváltoztatásáért, na meg azért is, hogy színvonalasabb állattartási kultúra alakuljon ki az országban.  Ezt a mindennapi gyakorlatban én is szeretném  hasznosítani. Mivel mára egyre inkább hozzáedződöm a felpörgetett életritmushoz,  valószínűleg nem habozok tovább, újra csatlakozom a kutyások táborához.  Leginkább egy labradort szeretnék. Egy olyan kutyusra vágyom, mint Reddy. Gyönyörű állat! Izmos, erős, nagyon jó felépítésű kutya. Mint ahogy a gazdija elmondta, az egyik legjobb vérvonalból származik. Bár ez utóbbi nekem nem fontos, mert bármennyire elismerem a pedigrét, az állatszeretet nálam nem papíron alapul. De ez a kutyus tényleg kivételes példány. Nem csak hogy gyönyörű, de barátságos és kedves. Mindazok a jó tulajdonságok megvannak benne, ami miatt az ember a kutyát szereti.

- Mit szólnál ahhoz, hogy azt a sok segítséget, amelyet nekünk az állatvédelemhez adsz, lapunk úgy hálálná meg neked: kapsz egy kiskutyát Reddy kölykei közül?

- Ez komoly? Tényleg az? Nagyon-nagyon örülök neki.! Remélem, nem hangzik üres frázisnak, ha azt mondom, megtiszteltetésnek veszem, hiszen kutyát arra bíznak, akiről feltételezik, hogy jól fog vele bánni. Ha  ez vehető ki a szavaimból, akkor erre büszke vagyok.

- Reddy utódai lapzártánk után fognak megszületni. Milyen szempontok alapján választasz majd négylábú társat magadnak?

Az első lépés a családi kupaktanács lesz, hiszen azt szeretném, hogy leendő kutyánk  a többiek társa is legyen. Biztosan szem előtt tartjuk majd a papa kutyagyönyörű szép, különleges színét. Na meg azt is, hogy én minden téren a lányokhoz vonzódom!  Valószínűleg ez az oka annak, hogy eddig mindig a kislányom választotta ki a család kutyáit.

- Nem akármilyen előkelő kutyanemzettség sarjának leszel a tulajdonosa. Talán még kiállításokra is fogtok járni?

- Hajdanán a trikolór spánielünket is vittem, így elképzelhető. Ez megint annak a függvénye lesz, hogy az időmmel hogyan tudok gazdálkodni. De egy ilyen vérvonalú kutyával biztosan érdemes lesz kimenni.

- Kolléganődről, Stahl Juditról köztudomású, hogy kutyáját még a televízióba is magával viszi. Most, hogy te is gazdi leszel, még egy blökivel bővül majd a tv2 négylábú csapata?

- Úgy fogom beosztani az időmet, hogy az a kutyámnak is jó legyen. Az biztos, hogy nem kell majd a blökinek az én időbeosztásomhoz alkalmazkodnia, mivel a család bevonásával megoldható lesz, hogy kutya jó sorsa legyen.
HozzászólásokHa hozzászólna, kérjük jelentkezzen be!
 
 
ok
vissza az oldal tetejére
 
 

hírlevél

 

 
Nincs hirdetés!
 

korábbi lapszámaink

 
 

hasznos

felhasználóinknak

hirdetés (1)

 
 

hirdetés (2)