Kiképzés, kutyaiskola
A golyóálló mellénytől a beszélő kutyahámig
Avagy egy sikertörténet kutyavágtában
Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com
kutya.hu  |  2007. április 11.

Új divatőrület lepte el Nyugat-Európát! Az úgynevezett beszélő hámok óriási sikert arattak a kutyások körében. Ezek olyan Julius-K9 power hámok, amelyek oldalán különféle feliratok jelzik a külvilágnak a gazdi, vagy tán éppen a kutyája hovatartozását.


Most ezek a hámok Magyarországra is megérkeztek, s mára mintegy 150 féle, vicces vagy éppen "testre szabott" szöveggel rendelhető, mint például security, ball junkie, playboy,sheriff, pretty girl,prototyp és így tovább. Az őrületnek nem is akar vége szakadni...
De a viccen túl a "beszélő kutyahámoknak" más közvetítenivalójuk is lehet.
A "Vadászkutya","Nem bánt!" vagy a "Gazdit keresek" feliratok remélhetőleg csak megkönnyítik ember és állat kommunikációját, de legalábbis akik látjuk, elgondolkodunk a feliraton egy pillanatra. Talán az így "megszólaló" kutyák könnyebben juthatnak arra a helyre az ember mellett, amit megérdemelnek.
Na de ne szaladjunk ennyire előre! Egyáltalán honnan a beszélő hámok ötlete?

 

Alig akad olyan sportkutyás Nyugat-Európában, aki ne hallotta volna a Julius-K9 nevet.

Julius (magyarul Gyula) a magyar származású, Ausztriában munkakutyázó fiatalember, mintegy tíz évvel ezelőtt kezdte el saját termékeivel felszerelni az osztrák szolgálati kutyákat /K9/.

A cég termékpalettája mára már páratlanul szélessé vált, melyet válogatott, a márkának elkötelezett kereskedő hálózaton keresztül értékesít.

A lövedék és szúrásálló mellények a spanyol Guardia Civil-től a magyar rendőrség kutyás egységéig sok helyen bevetésre kerültek. Speciális ereszkedő és hordóhámjaik már az iráni és törökországi földrengéseknél is bizonyítottak.

Amiben a Julius-K9 mégis a legjobban kitűnik a kutyasport felszerelésgyártók közül, hogy egyedül nekik sikerült az "átlag" kutyatartók körében sikert aratni, mi több, divatot teremteni a feliratos power hámjaikkal. Mert a dolog természetesen itt is a szolgálati kutyákkal kezdődött. először az osztrák rendőrség kezdte alkalmazni a Julius felszereléseit, majd amikor beváltak, a belügyminisztérium a szolgálati kutyák hámjaira elrendelte a POLIZEI feliratot. Ezután már csak néhány év kellett ahhoz, hogy bár más felirattal, de Nyugat-Európában elszabaduljon az új divatőrület...

 

A Julius-K9 alighogy megjelent a magyar piacon, máris példát mutatott, ugyanis ez a cég lesz az egyik szponzora a május 5-én, az Illatos úti Állategészségügyi Telepen megrendezésre kerülő Örökbefogadó Napnak. Az aznap gazdához került kutyák "Gazdim lett" feliratú power hámban térhetnek haza új otthonukba. Az ebben a "szerelésben" sétáló kutyák gazdijainak majd valószínűleg sokadszor is el kell mesélni az érdeklődőknek, hogy igen, ez a kutyus hajdanán az Illatos úton reménykedett egy szebb és boldogabb életben. És ebben a pillanatban a power hám már be is töltötte a hivatását...

 
HozzászólásokHa hozzászólna, kérjük jelentkezzen be!
 
 
ok
vissza az oldal tetejére
 
 

hírlevél

 

 
Nincs hirdetés!
 

korábbi lapszámaink

 
 

hasznos

felhasználóinknak

hirdetés (1)

 
 

hirdetés (2)