Társunk a kutya
ARCHÍV! - Bullterrier találkozó Gödöllőn
Bullterrier Baráti Kör
Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com
kutya.hu  |  2009. március 21.

A Bullterrier Baráti Kör szervezésében gyűltek össze a fajta barátai április 24-én, a gödöllői kutyaiskola területén. Az első bullterrier találkozó annyira jól sikerült, hogy a résztvevők már a második összejövetelt tervezgetik.


 

 

A Bullterrier Baráti Kör szervezésében gyűltek össze a fajta barátai április 24-én, a gödöllői kutyaiskola területén. Az első bullterrier találkozó annyira jól sikerült, hogy a résztvevők és a szervezők már a második - valószínűleg szeptemberi - összejövetelt tervezgetik.

A bullterrier az egyik olyan fajta, amely még mindig a legtöbbet szenved a média harcikutya hecckampányától. Nevéből adódóan a laikusok összekeverik a pitbullal, vérszomjas fenevadnak tartják, és fogalmuk sincs a fajta valódi karakteréről. A Bullterrier Baráti Kör találkozója volt az első olyan alkalom, amely összehozta a tenyésztőket és a hobbitartókat, hogy együttes erővel tehessenek a fajta jobb megítéléséért. Minden olyan törekvés, amely a fajtát népszerűsíti és megmutatja igazi természetét, hatalmas lépésnek számít a média által keltett előítéletek lerombolásában. Sajnos mai világunkban az emberek gondolkodásmódját túlságosan is befolyásolja a média. A felelőtlen "sajtómunkások" nem érzik a súlyát és a felelősségét annak, hogy a félreinformálással és a címkézéssel mekkora kárt okoznak. A média által előidézett problémákat csak rajtuk keresztül lehetne helyrehozni. A főszervező, Korsós András különös érzékkel nyúl ezekhez a dolgokhoz, olyan médiumokon keresztül, amelyek esetleg segíthetnek. A találkozó vendége volt például Fekete Pákó, a Magyarországon élő nigériai zenész is.

A szervezők részéről nagyon nemes gesztus volt, hogy a belépőként szedett 3 kg tápot a Fehér Kereszt Állatvédő Alapítványnak ajánlották fel. Jelentős mennyiség, 497 kilogramm gyűlt össze az otthontalan kutyák számára. Sajnos az időjárás nem kedvezett a találkozónak, de ez nem szegte a kutyusok és a gazdáik kedvét. Egészen pici és idős bullik is eljöttek. A színes programot a kutyák is nagyon élvezték. Volt agility jellegű akadályverseny, amit több-kevesebb sikerrel, de nagy élvezettel teljesítettek. Volt engedelmességi bemutató és voltak egyéb játékos versenyek, ahol a bullik nem csak ügyességüket, hanem igazi karakterüket is megmutathatták. A bemutató egyik legaranyosabb momentuma volt, amikor egy helybenmaradási gyakorlat közben az egyik bullterrier odament egy másikhoz és szorosan leült mellé. Egy másik kutyus pedig az átugrandó akadályként szolgáló rudat vette a szájába és azzal akart játszani. Végül is ilyen egy igazi bullterrier, kedves, játékos bohóc, aki mindig jó kedvre tudja deríteni a gazdáját. Nemcsak a kutyák, de a gazdik számára is volt vetélkedő, a Bully-quiz, ahol a fajtával kapcsolatos kérdéseket kellett megválaszolni.

A találkozó záróeseménye a tombola volt. Sok hasznos és mókás dolgot lehetett nyerni, a fődíjjegy bullterrier formájú torta volt.

A Baráti Kör honlapján további fotók tekinthetők meg a találkozóról: http://www.bullterrier.hu/


(Wild Roses kennel)




Hozzászólások



Ha hozzászólna, kérjük jelentkezzen be!
 
 
ok
vissza az oldal tetejére
 
 

hírlevél

 

 
Nincs hirdetés!
 

korábbi lapszámaink

 
 

hasznos

felhasználóinknak

hirdetés (1)

 
 

hirdetés (2)