Társunk a kutya
Utazás kutyával
Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com
Horváth Dávid  |  2012. június 11.

Utazás kutyával

Fontos, hogy külföldre utazás előtt a kutyát be kell oltatni a megfelelő védőoltásokkal - a veszettség elleni védőoltás 1 hónapnál régebbi és természetesen egy éven belüli legyen.


A legtöbb országba utazás előtt (a többi fertőző betegség elleni oltás szükségessége országonként változik), a kutyát meg kell vizsgáltatni állatorvossal (aki arról, hogy kutyája egészséges, fertőző betegségektől mentes, egészségügyi bizonyítványt ad, ez lehetőleg az utazáshoz számított 1 héten belül történjen), a hatósági állatorvos pedig hatósági állatorvosi bizonyítványt ad a határátlépéshez. A hatósági állatorvoshoz lehetőleg a határátlépés napjához számított három napon belül menjen el! A hatósági állatorvosi bizonyítvány kiadásához szükséges a kutya vagy annak egészségügyi bizonyítványa és oltási könyve (lehetőleg nemzetközi). Szerencsére kevés azon országok száma, ahol előírják a kötelező karantént, ami lehetetlenné teszi, hogy kutyáját is magával vigye a nyaralásra (pl. Nagy-Britanniában, Írországban, a skandináv országokban és egyes szigeteken kötelező a hat hónapos karantén). Mindenképpen fontos, hogy ne hagyatkozzon az előző évek tapasztalataira, szabályaira, szokásaira, mert ezek változnak időről időre.

Az éppen aktuális szabályokról kérdezze meg a hatósági állatorvost, a fogadó ország rendjéről pedig az illető ország nagykövetségét!

 nyitókép: archiv

HozzászólásokHa hozzászólna, kérjük jelentkezzen be!
 
 
ok
vissza az oldal tetejére
 
 

hírlevél

 

 
Nincs hirdetés!
 

korábbi lapszámaink

 
 

hasznos

felhasználóinknak

hirdetés (1)

 
 

hirdetés (2)