Homeopátia
Homeo-patika 2.
Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com
Mátray Árpád  |  2012. november 28.

Homeo-patika 2.

A homeopátiás gyógyszerek többségükben természetes - növényi, állati vagy ásványi - anyagokból készülnek, és segítik a (beteg) szervezet tünetek formájában megjelenő öngyógyító törekvéseit. A homeopátiás kezelés során ezeket a törekvéseket anélkül támogatjuk, hogy a tüneteket elnyomnánk.


 A végtelenül kis mennyiségű hatóanyagot, sőt sokszor már csak a kiindulási anyagból származó információt tartalmazó gyógyszerek a beteg állat ugyanazon tüneteit gyógyítják, amit egészséges körülmények között, nagy mennyiségben adagolva előidéztek volna. Ez a hasonlósági vagy "simile szabály" lényege (similia similibus curentur: "hasonló a hasonlóval gyógyíttatik"). A homeopátia a világ nagy részén, így 1990 óta Magyarországon is elismert gyógymód, és hivatalosan törzskönyvezett készítményei a hazai gyógyszertárakban, többségükben vény nélkül is megvásárolhatók. Miután azonban hazánkban homeopátiás gyógyszereket nem gyártanak, ezért a hazai forgalomban lévő homeopátiás szerek különböző külföldi (osztrák, német, francia stb.) gyógyszergyárakból kerülnek patikáinkba.

Mi jellemzi a homeopátiás szereket?

A kiindulási anyagok természetes eredetűek (pl. növények, állatok, melyek gyakran teljes egészükben feldolgozásra kerülnek, megjelenítve ezzel a homeopátiás szerben a gyártás alapjául szolgáló élőlény valamennyi tulajdonságát). A feldolgozás, híven a Hahnemann-i hagyományokhoz, többnyire kézzel történik.
- A sokszoros hígítás és dinamizálás miatt semmilyen mellékhatást nem váltanak ki. Szakszerű adagolásuk esetén nemcsak allergiás reakció, de a hosszabb vagy a gyakori alkalmazás miatti hozzászokás vagy függőség sem alakulhat ki. 
- Nem minősülnek doppingszernek (versenylovak, versenyagarak stb.) 
- Nem képeznek káros maradványokat az állatok szervezetében, ami az élelmiszertermelő haszonállatok szempontjából rendkívül fontos. Az eredetileg mérgező kiindulási anyagokból készült gyógyszerek is biztonságosan felhasználhatók, a sokszoros hígítás és dinamizálás következtében.
- Prevenciós (megelőző) céllal jól használhatók az immunrendszer erősítésére és az alkati tulajdonságokból adódó, várható megbetegedések súlyosságának enyhítésére, a szervezet öngyógyító mechanizmusának karbantartására.
- A hagyományos gyógyszerekkel és a legtöbb gyógyító eljárással jól kombinálhatók!
- Az aktuális tünetekhez jól kiválasztott, "hasonló" szer gyógyítja az akut, enyhíti a krónikus megbetegedések tüneteit.
- A homeopátiás szerek a hagyományos gyógyszereknél lényegesen olcsóbbak!
- Állatok számára is könnyen, gyorsan adagolhatók.

 

Anémia

Az anémia a vérszegénység jól ismert orvosi elnevezése. előidézője vagy kiváltó oka többféle probléma lehet, ezért a homeopátiás szer kiválasztását megelőzően igen körültekintően kell eljárnunk, annak érdekében, hogy a leghatékonyabb szer meghatározásával és adagolásával segíthessük a beteg gyógyulását.

Arsenicum album - fehér arzén
Súlyos betegség közben vagy annak átvészelését követően, esetleg idős állatoknál vagy mérgezések után jelentkező gyengeség és vérszegénység esetében gondoljunk erre a szerre. Különösen akkor, ha a bűzös hasmenést ürítő, fázékony és szomjas állat a vizet apró kortyokban issza, és állapota éjfél után, hajnali két óra felé romlik.
Adagolás: D6, C12, C30 potenciában.

China - kínafa-kéreg
Vérveszteségből eredő (sérülés, emésztőszervi vérzés, ellés, véres hányás stb.) vérszegénység tüneteinek észlelésekor adagoljuk, amikor jelentős folyadékveszteség is van a háttérben. Az állat feltűnően elesett és szomjas, a folyadékot mohón fogyasztja.
Adagolás: D4, D6 potenciában.

Chininum arsenicosum - kinin-arzenit
Az előző két szer előnyös hatása érvényesül ebben a vegyületben, ezért mindkét szer indikációja vagy azok indikációjának együttes előfordulása esetén is eredménnyel alkalmazható. Különösen javasolt a tumorterápia kiegészítő kezeléseként, a súlyos beteg kondíciójának javítására.
Adagolás: D4, D6 potenciában.

Ferrum metallicum - redukált vas
Az anémia bármely változatában (vérveszteség, vérképzési zavarok, súlyos betegség után stb.) eredményesen adagolható, ha az állatnál gyengeséget, gyors kifáradást, változó étvágyat és emésztési zavarokat tapasztalunk. Az e szert igénylő kutyák elutasítják a tojást. A Ferrum metallicumra szoruló állat állapota romlik fizikai és érzelmi izgalomra, ellenben javul lassú mozgáskor és mindenféle meleg hatására.
Adagolás: D6, D8 potenciában.nyitókép: archiv

HozzászólásokHa hozzászólna, kérjük jelentkezzen be!
 
 
ok
vissza az oldal tetejére
 
 

hírlevél

 

 
Nincs hirdetés!
 

korábbi lapszámaink

 
 

hasznos

felhasználóinknak

hirdetés (1)

 
 

hirdetés (2)