Archívum - A kutyáról általában
Hiszti az autóban
Ízelítő a Kutya Szövetség júliusi számából
Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com
kutya.hu  |  2011. július 18.

Nincs is kellemesebb időtöltés egy meleg júliusi hétvégén, mint beülni kedvencünkkel a légkondicionált autóba, és irány a legközelebbi kiránduló- vagy pancsoló hely! Vannak azonban kutyatulajdonosok, akik ilyen kalandokról nem is ábrándozhatnak, kutyusuk ugyanis látványos cirkuszt produkál minden egyes alkalommal az autó hátsó ülésén.


Végigsírják, nyüszítik, vagy végigugatják az utazást, pokollá téve ezzel gazdáik számára azt. Sokan inkább le is mondanak az efféle közös kiruccanásokról, pedig van megoldás.
 Egy kutyához rengeteg türelem és kitartás kell, ilyen probléma esetén sincs ez másként. Mindenekelőtt ki kell derítenünk, hogy mi okozza kedvencünk viselkedési problémáját. Előfordulhat, hogy rossz szoktatás, esetleg valamilyen trauma áll a háttérben. Egy konkrét esetben például kiderült, hogy a kutyust korábbi gazdái nemes egyszerűséggel kidobták a mozgó autóból, amikor már feleslegessé vált számukra. Az efféle élmények nagyon mélyen beívódnak az állat emlékezetébe. Elképzelhető az is, hogy az autóhoz köthető szagok keltenek benne félelmet, esetleg a jármű motorjának hangja, rezgési frekvenciája. Sőt, akár hallószervi betegség is lehet a kiváltó ok, amelyet az autó zúgása fájdalmassá tehet....

A cikk további részét elolvashatja a Kutya Szövetség júliusi számában.
Keresse az újságárusoknál, vagy töltse le digitális kiadásunkat.
Jó szórakozást kívánunk!juliuscimlap.jpg

HozzászólásokHa hozzászólna, kérjük jelentkezzen be!
Bejelentkezés
 
 
vissza az oldal tetejére
 
 

hírlevél

 

 
Nincs hirdetés!
 

korábbi lapszámaink

 
 

hasznos

felhasználóinknak

hirdetés (1)

 
 

hirdetés (2)